web analytics
Diverse

Primul pas în viața unui viitor biciclist urban (P)

Bicicletele fac parte tot mai des din viața aglomerațiilor urbane din Europa civilizată. Sigur, Bucureștiul și celelalte orașe mari ale țării sunt încă la început din acest punct de vedere, însă putem observa o creștere anuală evidentă în ceea ce privește numărul total de bicicliști de pe străzi și de prin parcuri. Sigur, procesul este încheiat de bicicletă însă începe la cei mici și foarte mici cu simplele triciclete pentru copii. Iar la acest capitol am selectat un produs foarte, foarte interesant vândut de Noriel pe site. Este vorba despre o tricicletă pentru copii Trike Boutique Touch Steering 4 în 1 care costă 649,90 lei și care, din punctul meu de vedere, e un best buy.

De ce spun asta? Pentru că așa cum îi spune și numele, este mai mult decât o tricicletă, iar cei care au gândit-o au făcut astfel încât să poată fi folosită în patru etape distincte în funcție de vârsta celui mic. Puțină atenție, căci devine interesant. În prima etapă avem de-a face cu o tricicletă comandată și controlată de părinți. În jurul vârstei de zece luni copilul este așezat confortabil pe scaunul capitonat cu spătar înalt, iar părintele deține controlul complet asupra tuturor funcțiilor tricicletei. Urmează partea a doua, tricicleta ghidată, în jurul vârstei de 18 luni și mai mult, în care chiar dacă părintele continuă să controleze complet tricicleta spătarul înalt este îndepărtat, iar copilul este protejat de o bară de protecție. Etapa a treia este tricicleta de antrenament și începe atunci când copilul are peste doi ani. Se pliază suportul pentru picioare și copilul este învățat și mai apoi lăsat să pedaleze sub atenta observație a părinților. Etapa a patra și ultima începe după ce copilul împlinește trei ani, atunci când este scos complet mânerul paternal, se rotește butonul navigator roșu și tricicleta este complet transformată din modul cărucior într-o clasică tricicletă. Adică cel mic merge complet singur după ce a ”ars” sănătos etapele și a prins încredere în el.

După cum puteți obseva, vorbim despre un produs care poate fi folosit cel puțin patru ani din viața copilului și care este gândit astfel încât să se plieze pe fiecare fază a dezvoltării celui mic. La capitolul construcție și siguranță avem parte de repere clare: copertină extensivilă cu protecție UV, roți din cauciuc, scaun extra capitonat, amortizor, suport pentru sticlă, centură de siguranțp tip ham prinsă în trei puncte, suport pentru picioare pliabil, geantă pentru părinți și o altă geantă pentru depozitare.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.