web analytics
Fotbal intern

Pentru Primăria Giurgiu, Șumudică e la nivelul poetului Ion Barbu

Nivelul de mizerie care roade țara asta pe interior e ilustrat cum nu se poate mai bine de ultimul demers al dubioșilor din Primăria Giurgiu. Printr-o decizie care face doar rău oamenilor onești din acel județ, Marius Șumudică a fost numit cetățean de onoare al orașului, un titlu care pare făcut pentru exact opusul antrenorului Astrei. În Statutul Municipiului Giurgiu se precizează că persoana luată în calcul pentru primirea acestui titlu trebuie să se încadreze în cel puțin una dintre prevederile care subliniază importanța conduitei morale sau profesionale a ”candidatului”. Unde se încadrează Șumudică?

La capitolul XIII, litera a: ”Personalități cu recunoaștere națională sau universală care și-au pus amprenta asupra dezvoltării Municipiului Giurgiu și a imaginii acestuia”? Mă gândesc că oamenii se referă la imagine bună, iar Șumudică prin faptul că a fost suspendat pentru pariuri nu a adus imagine orașului.

La litera b? ”Personalităţi care, prin realizările lor deosebite, au contribuit la prestigiul Municipiului Giurgiu, în ţară şi în străinătate”. Dincolo de faptul că titlul câștigat de Astra nu a adus nimic orașului, dar nimic-nimic, prestigiul Giurgiului în străinătate e cu siguranță afectat. UEFA, adică forul fotbalistic european, l-a găsit pe Șumudică în baza cu pariori. Mai mult, Șumudică a avut x discursuri până acum în care a ironizat, nereușit dacă mă întrebați pe mine, cetățenii orașului Giurgiu.

La litera c? Acolo se vorbește despre oameni care au preîntâmpinat producerea de evenimente grave, oameni care au salvat vieți. Ce a salvat Șumudică? Cel mult portofelul unui giurgiuvean care voia să asiste sezonul trecut la meciurile cu Steaua și nu și-a permis pentru că Șumudică a cerut prețuri mari.

Și exemplele continuă. Vorbim despre cerințe care se referă la donatori importanți, la acțiuni umanitare, la oameni care au arătat curaj în slujba comunității, la deținuți politic. Șumudică nici nu încape într-o astfel de discuție. Știți cine mai e cetățean de onoare în Giurgiu? Poetul Petre Ghelmez, celebrul antrenor și publicist Titi Teașcă, campioana mondială la judo Nicoleta Raluca Jianu, poetul Dan Barbilian sau veteranul de război Gheorghe Netejoru, general în rezervă. Asta între mulți alți oameni admirabili, jurnaliști, medici, ofițeri în armată, muzicieni și scriitori. Pe lista asta niște creiere din Primărie l-au pus pe singurul antrenor din istoria fotbalului românesc prins că pariază. Pe cel care își dă pantalonii jos pe la conferințe, care se comportă grețos cu spectatori, cu reporteri, cu toată lumea. Bravo, Giurgiu!

Practic, singura cerință îndeplinită de Marius Șumudică este cea de la capitolul XIII unde se precizează că ”Titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Giurgiu se poate acorda atât persoanelor în viață, cât și post-mortem”.

sumudica1

 

11 comentarii

 • Cristian, eu sunt curios care sunt criteriile pentru a fi numit cetățean de onoare al micuțului oraș Wigan?! 🙂

 • Ce fel suntem noi. Nu ne apreciem deloc valorile.?
  Lăsând gluma la o parte, individul e un exemplu negativ, nu merita să fie desemnat cetățean de onoare.
  Sunt de acord cu tine! Apropo, parcă văd că te va insulta şi acest cetățean într-o zi.

 • a adus primul titlu , a calificat echipa in europa league , a eliminat de 2 ori o echipa din anglia . inteleg ca ai cv cu sumudica , dar nici asa !!!

  • Stii sa citesti? Tu pricepi ca sunt niste criterii dupa care se acorda titlul asta? Ca ai antrenat 12 insi sa castige un campionat slab nu se pune.

   • Pt un oras ca giurgiu este o mare performanta , el fiind antrenorul a facut numele GIURGIU cunoscut! merge la punctul 1 foarte bine , contribuie la prestigiul municipiului Giurgiu !!! ce naibaaa , e claaar , e simpluuu . repet ca ai tu ceva cu el e altceva , dar nu ii periclita meritele !!!

    • Amuzanta asta cu periclitarea meritelor. :))

     In alta ordine de idei, si eu sunt de acord ca se potriveste la punctul a. Si nu ma refer neaparat la Sumudica aici, ci la orice antrenor care ar castiga titlul si ar ajunge in cupele europene cu o echipa dintr-un oras despre care in strainatate nici nu se stie ca exista.

     Pai mai aflau umflatii aia ragaitori de bere din galeria lui West Ham despre “Romanian paysans and farmers from Giurgiu” daca nu era Sumi? 😀

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.