web analytics
Diverse

Prima dată când îmi pare rău că plec

Am trecut prin vreo 30 de țări până acum, am vizitat peste 100 de orașe. Am petrecut timp mult în Moscova, Londra, sau Viena și mai puțin în Paris, Barcelona sau Milano, însă niciodată nu mi-a părut rău când am plecat de acolo. Perioada petrecută a fost suficientă. Nu e și cazul New York-ului, singurul loc din care plec regretând asta. Aș mai fi stat cel puțin o lună pe aici, e complet diferit (în sensul bun) față de tot ceea ce poate însemna Europa.

Sigur, e vorba despre gusturile fiecăruia, nu pot eu să fac reguli acum, însă așa cum le-am mai spus prietenilor de multe ori până acum, pentru mine orașele din Europa nu sunt o miză. Diferențele între țări sunt minime, civilizația e liniară, de aia mi-am căutat destinații în depărtare. Și mi se pare că mi se potrivește la fix SUA.

Vă recomand New York-ul!

new york

7 comentarii

 • Nu stiu cum poti sa spui ca diferentele dintre tari sunt minime.

  In alta ordine de idei, ce este atat de diferit in America?

  • Pai am fost peste tot, in toate zonele Europei, și asta e impresia mea. E o chestie subiectiva, desigur.

   • Desigur. Nu incercam sa te contrazic, desi tentatia a existat :). Sunt doar curios de ce spui asta sau ce ai comparat, mai exact. Eu nu am calatorit atat de mult, dar mi se pare ca exista diferente evidente. Si in nici un caz nu as spune despre orase precum Viena, Barcelona ca sunt “Bucuresti in care se vorbeste alta limba”.

 • Si eu m-am plimbat prin Europa, n-am reusit totusi sa trec peste ocean, desi imi doresc foarte, foarte mult. Poate va veni si vremea mea… :))
  In fine, sunt de aceeasi parere ca si tine, toti europenii sunt la fel. Amuzant este ca toti se cred superiori noua, astora mai din Est, dar se inseala. Am iesit prima data singur (fara parinti/prieteni) din tara acum vreo 2 ani, o saptamana in Berlin (o tabara oferita de PMB). Nu cunosteam pe nimeni, eram lasati sa facem ce vrem, era ca si cum am fi fost pe cont propriu acolo, de asta am zis “singur”. In 2-3 zile am vizitat tot ce era important. M-am simtit ca in Bucuresti (singura diferenta erau mijloacele de transport, gaseai peste tot o statie de metrou). In rest, aceeasi mizerie, aceiasi oameni. M-am decis ca nu mai are rost sa vizitez vreun oras european prea curand, eu habar n-am cum arata Nordul Moldovei si vizitez “un Bucuresti” in care se vorbeste germana sau franceza…

 • In primul rand: nu stiu cum e in in NewYork dar mi se pare fascinant sa vad masini productie 2016 langa case cu 1640 pe fatada in Evropa! In al doilea, prefer sa vizitez Rusia decat sa fac sluj pentru o viza americana!

  • Viziteaza Rusia ca e frumoasa, dar vezi ca procentajul de acceptare la vize SUA e 90% parca. Adica o iei daca nu esti omul strazii.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.