web analytics
Diverse

Povestea lui Mihai, un fost vecin

Acum destul de mulți ani, pe vremea în care singura activitate reală a copiilor din Berceni era ieșitul afară de dimineață până seara (minus școala), aveam un amic. Mihai, tot din Apărătorii Patriei, la câteva străzi distanță stătea. Ei bine, Mihai avea o problemă mare la el la școală. Nu învăța în 102 ca noi, ăștia din Apărători. Era înspre BIG Berceni, la 133 sau 113, n-am știut niciodată care e una și care e alta. La aia de pe strada Stânjeneilor era.

Mihai avea o problemă cu ai lui colegi de clasă. Cu trei băieți, mai exact. Ăia trei erau din zona, de pe lângă Romprim, Olteniței. Iar Mihai era singurul din clasă care venea din Apărători. Nu se integrase în grup, dar era politicos, prietenos. Însă nu avea cu cine. Îi luau banii, îi furau tenișii cu crampoane de cauciuc, model negru cu roșu, pe care îi cumpăra cu 100.000 de lei din Piața Berceni, îi ascundeau și rupeau caietele. Asta în fiecare zi.

Problema lui Mihai a fost că, în prima parte a experienței nasoale, n-a vrut să se plângă dirigintei. Doar că, la un moment dat, Mihai începuse să aibă probleme mari. Notele erau mici pentru că ăia îi luau caietele, îi distrugeau temele, îi rupeau foile de desen, îi stricau proiectele la biologie. Și, ca să scape de rezultatele proaste din catalog, Mihai s-a plâns dirigintei.

Diriginta i-a pus pe toți în fața clasei și i-a întrebat despre ce e vorba. Deși toată clasa știa despre ce e vorba, nimeni n-a recunoscut. Cei trei spuneau că nu e așa, că Mihai inventează și caută scuze atunci când nu își face temele. Ceilalți, de frică să nu îi supere pe cei trei, au tăcut. Diriginta, deși bănuia că cei trei nu sunt ușă de biserică, a ales să ignore semnele clare și faptul că un băiat cu rezultate excelente la învățătură picase, dintr-odată, în extrema cealaltă. Și a îngropat totul, le-a zis să își vadă de treabă. Pur și simplu a ignorat evidența, a ignorat chiar și faptul că în banca unuia dintre cei trei erau, chiar în ziua aia, pantalonii de sport ai lui Mihai, găuriți de pix.

Iar abuzurile au continuat, cu Mihai în situația de a suferi cu dreptatea în mână, cu complicitatea tuturor.

Până într-o zi, când la ieșirea de la ore erau 12 băieți din Apărătorii Patriei care i-au bătut pe cei trei până când au început mașinile să claxoneze pe stradă de spaimă.

O zi bună să aveți! 😉

10 comentarii

 • Gagiu’ mai are o șansa: lasă smiorcaiala, încetează sa mai vadă vinovați doar in exterior, mai sta un an in clasa IV, pune mâna pe carte și merge anul viitor la gimnaziu.
  Cred ca e sigur :))))))

 • Ai uitat sa mentionezi ca atunci cand diriga i-a scos pe toti in fata clasei, cei 3 erau aparati de directorul scolii…

 • Total off topic:ai refuzat participarea la o activitate moto,turul mării negre?ce se aude cu cartea? mulțam.

  • Nu stiu despre ce partixipare vorbesti, n am refuzat nimic. Cartea dureaza, dar cred ca e sigura.

 • “Problema lui Mihai a fost ca, in prima parte a experientei nasoale, n-a vrut sa se planga dirigintei.” Prin urmare, stim care a fost “problema”. Este corect si mult mai eficient sa sesizezi imediat neregula. Dupa ce ti-o ei in barba de mai multe ori si pierzi e mai greu si chiar mai rusinos sa ceri dreptate. Ai acceptat o lupta inegala, (am mai spus ca nu am inteles ce a fost in mintea conducerii CSA si nici in capul lui Lacatus), dupa care te razgandesti… Meciurile se joaca pe teren, nu in birouri, nu la comisii. Mi se pare nedemn sa vrei sa furi munca reala a unor sportivi prin tot felul de metode “mestesugite”. Exact cum a incercat-o Becali anul trecut cu Viitorul, a vrut sa ia farfuria de la gura unui grup de copii talentati, cheltuind bani pe la TAS…fara scrupule. Si-a luat rusine, a mai pierdut inca un campionat dupa si va mai pierde daca nu-si rezolva problemele proprii, reale. Asa si CSA… Dreptatea asta obtinuta in tribunale bag seama ca nu prea ii ajuta cu nimc… atata timp cat conduc acolo o gasca de… (mii de scuze), P.R.O.S.T.I. Sunt unul care le-a dorit binele, chiar daca, vazandu-i cum se misca, am ramas sceptic.

 • Acum serios,am ajuns sa vorbim in parabole numai pt ca si a luat tapa iute la mumu….hai ca esti mai bun d atat.
  Asta ti-spune un nehotarat intre cele doua tabere care schiba canalul can ibtra jiji dar nu are cum sa nu vada si barna din ochiiCSA.
  P.S:chiar iti citesc blogul cu drag si iti respect multe dintre opinii DAR nu pot sa nu ma gandesc la faptul ca la eventualul sfarsit al “conflagratiei” ,ambele tabere vor avea de pierdut…si e pacat.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.