web analytics
Diverse

Și dacă povestea cu Ilie Năstase și Johanna Konta nu a fost cum ați văzut la TV?

Nu mă pricep la tenis, sunt privitor ocazional, nici n-am făcut efortul de a fi în fața televizorului la primele meciuri din Fed Cup cu Marea Britanie. Dar n-am putut scăpa de știrile de la TV, acolo unde am aflat că Ilie Năstase a fost dat afară după ce a înjurat-o îngrozitor pe Johanna Konta. Nu m-am mirat pentru că îl văd în stare de așa ceva pe Ilie Năstase, mai ales că peisajul a fost întregit de înjurăturile și insultele la adresa unei jurnaliste britanice în afara arenei.

Am halit și eu ce mi-a dat televizorul, l-am ștampilat negativ pe Năstase și aia a fost. Până spre seară, atunci când cineva care a fost în tribune mi-a povestit altceva. Și vă zic și vouă ce mi-a povestit:

Konta a plâns de la un simplu ”Brexit!” aruncat la mișto. Toată arena a plaudat constant azi patru jucătoare, nimeni nu a înjurat, niciun cocalar, nicio ceafă lată. Poate în șoaptă! După întreruperea meciului, afară, oameni din diverse sectoare se întrebau dacă s-a înjurat pe la ei. Năstase a fost dat afară la 2-1. Konta a început să plângă la 3-1 și a plâns după cuvântul ”Brexit”. Poate că ea a votat să rămână în UE, habar n-am.

Deci dacă n-a fost ca la TV și a fost cum mi-a spus mie persoana asta, o persoană ”civilă”, nu jurnalist, nu fan Năstase. Un privitor de tenis care a fost revoltat de tâmpeniile care s-au scris/spus.

Acum și părerea mea. Eu înțeleg că e nasol dacă a fost înjurată, să zicem c-a fost. Dar cum adică să plângi și să ieși de pe teren? WTF?!?! Păi Paula Ungureanu la meciul cu Ferencvaros ce trebuia să mai facă? O înjurau ăia în ultimul hal, o scuipau, au aruncat cu pișat în ea, cu brichete. Ea nu e tot femeie? Ești sportiv, ești concentrat la ce ai de făcut, cum adică să plângi și să fugi când auzi o înjurătură? Asta dacă a fost, eu până nu văd o înregistrare cred ce mi-a spus persoana de mai sus.

16 comentarii

 • Asta e motivul pentru care eu nu ma mai uit la tenis la fete. Sunt labile psihic, cu doua, trei exceptii. Nu poti sa fii sportiv de performanta si sa nu ai un psihic de fier. La tenis fete cred ca e exceptia.

 • daca sunt englezi li se permite orice… se anuleaza meciul , numai sa aibe ei conditii. oricum nici asa nu ne-au batut

 • “Nu regret ce s-a intamplat. Pot sa ma trimita la puscarie daca vor, nu ma intereseaza. Sunt invitat la Wimbledon in fiecare an (…) I-am zis ca e curva, recunosc. Incerca sa faca liniste in tribune., a spus Nastase in Daily Mirror.

  Deci cum e, Cristi? Omul recunoaste ca a facut-o curva. “Persoana de mai sus”, cum e?

  E puerila comparatia cu Ungureanu. La meciurile de echipa, unde atmosfera e galagioasa, vezi fotbal, handbal, sportivii sunt caliti, sunt pregatiti sa fie injurati. In schimb, la tenis exista alt tip de mental, alta concentrare. Sunt tenismene care izbucnesc in plans pentru ca dau o minge afara.

 • Mama, ce ne mai place sa ne victimizam. N-are, prieteni, nicio legatura treaba sta cu natia noastra. Daca ai atitudine de prost, lumea o sa semnaleze asta. Bineinteles ca presa din Anglia dezvolta subiectul, pentru ca subiectul e de interes pentru ei si publicul lor.

  Incetati cu victimizarea si conspiratiile. N-are nimeni nimic cu Nastase pentru ca e roman. Lumea are ceva cu Nastase, pentru ca Nastase e un taranus infatuat, care nu intelege ca nu e buricul pamantului doar pentru ca a avut talent intr-un sport. Si noi ar trebui sa intelegem ca doar pentru ca un om a fost performant intr-un sport, nu inseamna ca el e un om de calitate, per ansamblu.

  Sportivii isi primesc aprecierea in timpul carierei lor, la fel cum si-o primesc si medicii ori astronautii. Daca dupa ce renunti la cariera esti doar un idiot, nu inseamna ca o sa fii iertat fiindca ai fost mare ca aruncator cu sulita.

  Lasati victimizarea.

 • Deja e penibil… englezii ne acuza, noi capul in pamant si toata presa il loveste pe Nastase…
  Nu-l inghit, e un oportunist de mare clasa si un caracter foarte mic (invers proportional cu valoarea sa din tenis) insa acum chiar ii dau dreptate.

  Rusine presei- daca era in Anglia, garantez ca presa le tinea 100% lor partea. Mai bagau si o ironie iar noi ne ofuscam si protestam “energic”… Invers insa… Konta boceste si toata presa din Romania ii tine partea.

 • La Cupa Davis si Fed Cup atmosfera e ca la fotbal. Cine nu a vazut un meci al Serbiei lui Djokovic sau al Croatiei lui Cilic nu stie ce vorbesc. Si, culmea, la Constanta spectatorii stateau si aplaudau ca la… tenis! Nici urma de presiune pe adversar, doar incurajari si aplauze pentru fetele noastre.
  Konta cred ca a cedat psihic, asa cum si Simona o face de nenumarate ori. Numai ca Simona nu plange ca o mironosita, ci isi da cu racheta in cap si se face singura proasta. Konta asta a inceput sa planga. WTF? Ce sportiv esti daca incepi sa plangi pe teren? Asta nu e un motiv ca sa intrerupi meciul, ca asa vrei tu. Normal ca Ilie Nastase (pe care personal nu-l prea inghit pentru ce a devenit in ultimii 4-5 ani) sa isi iasa din fire

 • Daca Ilie le-a facut de fapt un compliment doamnelor ? Trebuie studiata si aceasta varianta, un mare crai ca el nu ar putea face altfel.

  Hai sictir cu țiganul asta borat, aceasti labagii care ling la hagi, ling si la infectul asta de nastase.
  Sa citez dintr-un clasic:
  Rușine, Dinu Patriciu!

 • Așa s-a văzut și la tv. Eu eram dezamagită că sunt prea liniștiți spectatorii. Dintr-odată îl văd pe Ilie certându-se, fără să știu ce și cum, și că e trimis afară. Meciul se reia, aceeași liniște, și Konta plânge. Wtf.. Oi fi eu obișnuită cu meciurile de fotbal, dar totuși.. Imi aduc aminte de semifinala de la Rio cu Tecău și Mergea. Păi acolo era vulcan! Eu eram mai agitată acasă decât lumea din tribune. Prea fair play!

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.