web analytics
Diverse

Poliția COVID-19

Trebuie să stăm cât de mult putem în casă. Trebuie să evităm interacțiunea cu alte persoane. E destul de simplu, e unica metodă eficientă de a limita răspândirea virusului. Sigur, asta nu înseamnă că trebuie să devenim talibani, să ne transformăm în vânători, să distrugem oameni și biznisuri care aleg să nu facă asta.

Observ asta în această perioadă, mulți și-au asumat un rol neoficial de poliție covid și se apucă de public shaming atunci când identifică un om, un biznis, care nu a închis ușa în spate. Fiecare are motivele lui și, cât timp suntem responsabili, eu pot accepta că sunt lucruri de care trebuie să ne ocupăm în continuare, e imposibil ca fiecare om din țara asta să stea în casă.

În fine, eu am ales o cale de mijloc. Stau în casă foarte mult, nu am motive reale să ies, am ce îmi trebuie aici. Dar când ies, ies echipat pentru mers cu motorul. Mă urc pe motor și mă duc să îmi fac treburile sau să mă plimb, totul fără a interacționa cu altcineva. Benzină am și, oricum, alimentarea nu presupune interacțiunea cu ghișeul, fac totul la pompă cu cardul de carburant. Sunt, cum spuneam, responsabil. Nu îmi dau echipamentul jos, nu scot mănușile, nu dau casca jos din cap.

Când o să vină măsura care va interzice ieșirile, atunci mă voi supune.

Cum e? Cum vă descurcați cu statul în casă și, mai important, cum vă veți descurca dacă se va interzice orice formă de ieșit? Cu excepția celor de maximă necesitate, evident.

12 comentarii

 • Respect pe cât posibil, deși trebuie să fiu la job. Oricum tind să cred că ne vom infecta toți oricât vom amâna. Important e să rămânem cât mai mulți să povestim peste ceva timp “cum mi-am petrecut covidul”

 • Am trimis copii cu sotia si soacra la o casa pe care o au mai in munti eu fiind obligat sa raman langa Bucuresti unde am cainii… si pe tata. De sambata la pranz nu am iesit din curte decat o data sa merg la supermarket sa cumpar cate ceva. Mi-am facut “sediu’ in mansarda care e amenajata dar noaptea e cam frig daca nu ajustez cu un “carorifer” electric. Am o catea care imi tine de urat si un radio care prinde Romania Actualitati. Il tin deschis nonstop. Incerc sa halesc cat mai putin, nici nu prea imi arde… recunosc ca am o stare nu chiar de panica dar de un fel de grija combinata cu incordare pe care nu am mai avut-o de la zilele revolutiei cand se tragea cu pm-u’ si cu tancurile pe strazi. Treaba e ciudata, ca-n filmele americane cu pandemii; urmaresc cu atentie informatiile serioase tot sperand ca vad vreun inceput al scaderii cifrelor alalora… Dar cele mai inutile mi se par acum stirile din sport, sunt de-a dreptul enervante. Sper ca perioada asta de retragere sa fie de folos macar in sensul de a nu superaglomera spitalele care… cum sa zic, sunt aproape la fel ca pe vremea Ecaterinei Teodoroiu. Multe cladiri si pavilioane dateaza de atunci. Poate totusi vor ajunge la timp materialele care momentan sunt sigur ca lipsesc.
  Economia se va duce in cap, asta e sigur, dar asta la noi se intampla periodic, suntem tabaciti. Cel mai rau ma zdruncina ce se intampla in Italia, rasa pe care o cresc provine de acolo si am multi amici pe fb. Am asistat cum s-a trecut de la glume la ingrijorare, izolare si azi la dezmadejde. Sper ca la noi sa se fi actionat mai din timp si sa revenim cat mai repede la o anumita normalitate.

 • Eu merg la muncă zilnic. Chiar dacă în ultima perioadă a folosit mașina, azi am mers cu tramvaiul. E mișto. Ar putea rămâne regula cu programul decalat. Mai respiră și Bucureștiul ăsta… Privesc partea plină a paharului: mor bătrâni (am și eu vreo 5 in bloc care ar face obiectul), respiră planeta că s-a diminuat activitatea fabricilor, traficul e ok, ne spălăm mai des pe mâini (ce bine ar fi fost să se extindă recomandarea și la dinți sau subraț), stăm mai mult cu familia, poate ne apucăm și de citit (cine știe?!), casele de pariuri sunt la pământ (Doamne ajută) și sperăm să auzim știrea că s-a infectat și albanezul infect Gigi, împreună cu criminalul Iliescu.

 • Eu am biroul la fix 10 min de casa – afacerea e a mea si a sotiei. Asa ca merg pe jos si lucrez singur (nu am contact direct cu nimeni) iar ea stă acasă sau invers… Termin, merg acasa si ma joc cu copilul, ma bag la un film, si somn.
  Testul de anduranță e stat acasa 24 din 24 cu soția și copilul de 6 ani pana după Paște…s-ar duce naibii și căsnicia și afacerea.:)))

  Cand ni se va interzice efectiv să ies, cerem derogare ca toata infrastructura o avem aici.

 • Monaco, am derogare. Aproape nimeni pe străzi, chiar dacă starea de urgență se bazează pe responsabilitatea rezidenților. Partea funny e că se lucrează la amenajarea circuitului de F1 în condițiile în care sunt șanse mari să fie anulat.

  • Cred ca pagubele ar fi mai mari daca se anulează si nu sunt pregătiți, decat daca il pregătesc si nu se mai tine. Cred. Nu ma bazez pe nimic.

 • Eu si prietena mea lucram de acasa. Mai ies eu din cand in cand dimineata devreme la Auchan-ul de langa sa mai iau una alta. Ma duc pe la 8 ca e mai gol, de la 9 deja incepe sa se aglomereze.

  Am luat multe chestii congelate, gen blat de pizza, legume congelate etc.

  In rest, Netflix, FIFA, Football Manager, mai bag niste flotari, genunflexiuni. Recomand si udemy.com, au cursuri online foarte bune, multe din ele si gratuite.

 • Am o biblioteca foarte mare , restanta la citit la fel de mare, 4 tb de film si documentar, internet.Ca de restu se ocupa statul roman.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.