web analytics
Fotbal intern

De ce ar pleca Băluță de la Craiova la FCSB?

De fapt, întrebarea corectă nu e neapărat asta, veți zice imediat. Întrebarea corectă e de ce i-ar da Craiova drumul celui mai bun juctor al ei la o rivală pentru titlu în acest sezon și, foarte sigur, și în următorul. Păi… să le luăm pe rând. Începem cu observația voastră.

De ce i-ar da Craiova drumul? Nu știu, în mod normal nu ar avea de ce, cred că în clipa de față CSU Craiova s-a poziționat pe piața transferurilor drept un club care poate vinde scump, exemplele Vătăjelu și Ivan fiind cele care au stabilit ”rangul” oltenilor la acest capitol. Mă sincer îndoiesc că Becali poate oferi mai mult pentru Băluță decât ar putea oferi un club chiar și de mâna a doua spre a treia dintr-un campionat mai puternic. Deci reznabilul ne spune că nu există motive pentru care Rotaru să zică ”da”.

Doar că în cazul lui Băluță se pot trezi în situația în care nu vor avea de ales. Fotbalistul are clauză de reziliere de trei milioane de europeni, din câte am înțeles. Trei milioane de europeni e o sumă foarte mare, nu s-a făcut în istoria Ligii 1 (sau am eu brain lag acum) un asemenea transfer. Însă, la halul în care a încasat Gigi Becali de pe urma FCSB-ului în ultimii cinci ani, suma poate fi plătită. Și atunci, decizia nu mai e la Craiova, e la fotbalist.

Așa că trecem la titlul meu. De ce ar pleca Băluță de la Craiova la FCSB? Păi, nu știu. Să vedem. În ceea ce privește salariu, trecerea nu are cum să fie prea mare. Cât are Băluță la Craiova, 10-12 mii? Cât îi poate da Becali? 18-20 de mii? E trecere, dar nu foarte mare. Dacă nu poate fi convins cu salariul, atunci? Păi ar putea fi convins cu expunerea mai mare pe care o are FCSB, expunere care se poate traduce în șanse mai mari la transfer în străinătate. Sută la sută adevărat, însă orice fotbalist care are doi neuroni la ora asta se poate gândi astfel. ”Bine, mă! Eu sunt Băluță, joc de rup acum, mă vrea FCSB deși sunt aproape de un transfer în străinătate și de la Craiova, echipă cu care mă bat la titlu. Ce fac? Mă duc la FCSB și, la prima serie de jocuri proaste, să îmi sară patronul în cap? Să-mi facă cum i-a făcut lui Alibec, să mă antrenez cu preparatorii? Sau poate că joc cum am jucat și până acum, rămân în formă. Dar unde joc? În locul lui Budescu sau al lui Tănase? Mă îndoiesc! În banda dreaptă? Posibil, dar nu știu ce să zic… Ah, joc în fața apărării, lângă Pintilii și Nedelcu, așa cum a anunțat Becali? Ciudat, riscant, dacă nu merge?

Deci? De ce ar pleca Băluță de la Craiova la FCSB?

6 comentarii

  • Singurul argument pt club e ca ar primi 3 bulioane, ACUM. Cascaval. Cam asta a fost intotdeana motivul, pt toti patronii de echipe in ultimii ani. E mare nevoie de lichiditati. Pt ca aia 3 milioane intr-o mana dibace pot deveni 5, destul de repede. Acum(a) totul depinde de cum sta Rotaru pe conturi si ce orgoliu isi poate permite. Au mai fost in istorie fotbalisti plecati din Banie direct afara. Ca fotbalist Baluta nu are de ce sa-si doreasca o tranzitie la Bucuresti. Dupa meciul cu Milan sa fii sigur ca a intrat in vizorul multor echipe. Pt doar inca o dubla in UEFA?…Neah..
    Eu insa mi-as dori ca toate cluburile astea care reusesc sa insemne ceva sa poata sa tina jucatorii (dupa intrarea in forma) macar 2 sezoane, pt ca 1: e logic ca dupa ceva rezultate prin UEFA cotele jucatorilor cresc…si 2: pot sa-i ia lui Gigi campionatul de sub nas, mai ales ca bagandu-se peste antrenor face echipa si jucatorii varza orice valoare ar avea. Nu mai vorbim ca schimba 25 de jucatori pe an de nu se mai omogenizeaza echipa pana in martie…

  • Tentatiile Bucurestiului….
    Torje e cel mai scump transfer in Romania parca. Daca mai calculezi si devalorizarea de atunci pana acum, cred ca se apropie de suma asta.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.