web analytics
Turism

Plec la Moscova, 3: am viza de Rusia. Now what?

vizaMinunata zi de 17 martie 2014 mi-a adus răspunsul favorabil din partea Ambasadei Federației Ruse în România în ceea ce privește viza pe care o solicitasem, după ce am depus toate actele pentru viză, în urmă cu zece zile. Procedura de eliberare nu e tocmai… procedură pentru că singurul efort este cel de deplasare până în zona Kiseleff. Programul este luni, marți, joi și vineri între 12:00 și 12:30, la același ghișeu unde lași dosarul vei primi și pașaportul cu viza de Rusia care arată așa:

viza - Copy

Bucuria veștii a fost rapid estompată de știrile venite dinspre Rusia în problema Crimeea. Mai mult, mai rămâne de stabilit problema cazării în Moscova, una extrem, extrem de interesantă. După cum probabil știți, Moscova este în top 5 cele mai scumpe orașe din lume, iar lucrul ăsta se vede în special la prețurile camerelor de hotel. Nu pot să nu ofer câteva prețuri pentru camere, în perioada în care voi sta eu acolo, adică 4 nopți:

  • The Ritz-Carlton Moscow – cameră dublă sau twin – 10.219 lei
  • Radisson Royal Hotel – cameră dublă deluxe – 8.446 lei
  • Nikolskaya Kempinski Moscow – cameră dublă superioară – 6.257 lei
  • Lotte Hotel Moscow – cameră dublă superioară – 7.758 lei

Variante pe care nu le iau în calcul, desigur, însă le-am înșirat ca să vă dați seama cu ce mă confrunt. Am descoperit totuși, profitând și de statutul meu de Genius pe booking.com, că există o variantă excelentă de a sta confortabil, supercentral și deloc scump, totul cu prețul unui sacrificiu care poate să fie minor. Voi detalia pe larg în momentul în care stabilesc clar locul unde mă voi caza.

Citește și:

 

Un comentariu

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.