web analytics
Fotbal extern

Pilafsson. Valoarea vedetelor se vede abia când Messi nu poate

Când spuneam, aseară, că Spania mi se pare înfricoșătoare o făceam pentru că îi văd puternici de tot în toate compartimentele. Fără hibe. Hibe așa cum are Argentina, să zicem. Începând cu rușinea aia de portar și continuând, în mare stil, cu Rojo, Tagliafico și Salvio, nișt băieți care probabil au emoții că împart vestiarul cu Messi, Aguero și Di Maria. Sau ar trebui să aibă, că ei joacă alt sport. N-am zis nimic de mortul de Otamendi, dar am văzut ce a făcut în minutul 93 la o fază bună, ruptul secolului.

Încerc să îmi imaginez cum e pentru zecile de mii de islandezi care au venit în Rusia. Cum au venit ei de la 20 de euro berea și 25 de euro ciorba la all you can eat pentru 5 dolari. De la țigări de 15 euro la țigări de 2 euro. Bine, la cazări probabil sunt la fel. Zilele astea, în orașele Rusiei nu stai fără 200 de dolari pe noapte la hostel și fără vreo 500 la hotel. Adică aproape la fel de mult precum în Islanda. 😀

E de admirat Islanda. Dar nu pentru că joacă un fotbal excelent, că nu e cazul. E de admirat pentru că își acceptă statusul și își joacă punctele forte. E rar întâlnită o astfel de situație, o echipă atât de conștientă de plusurile și de slăbiciunile pe care le are. Că pentru mulți fotbalul Islandei e urât, înțeleg. Dar n-au ce face, n-au alte posibilități de exprimare și măcar sunt cinstiți.

Ce a făcut Australia azi și ce a făcut Islanda e dovada faptului că în fotbalul anilor noștri contează extraordinar de mult pregătirea. Nu cea fizică, pregătirea pe care o face staff-ul tehnic. Studiul adversarului, studiul individual pe jucători, descoperirea punctelor slabe și pregătirea pentru contracararea punctelor forte. Că sunt fotbaliști pe care, oricât i-ai studia, nu îi poți închide… asta e altceva. E normal, până la urmă, că dacă ar sta lucrurile doar în studiu s-ar termina toate meciurile egal.

Messi. 🙂 Când Messi nu e în formă se vede, dacă aveam cont online la pariuri lăsam 200 de lei că ratează penalty, pe cuvânt. De fapt, nu e în meci. Că despre Messi nu știu dacă am putut spune vreodată că n-a fost în formă. Despre Ronaldo, da! Săriți, trolilor! 😀 Așa, deci când nu poate Messi se vede că Argentina e subțire. Kun n-a mișcat, Di Maria nu există singur.

Poate că mă înșel, dar pun impresia proastă lăsată azi de Argentina pe seama felului în care s-a comportat adversarul. Sunt sigur că atunci când vor da de o echipă care îndrăznește vor arăta altfel. Îi ucide, îi omoară stilul ăsta.

3 comentarii

  • Ce nu inteleg la Messi e de ce insista sa isi faca nationala pe cumetriile lui. Ca alta explicatie nu exista pt ca Pavon si Meza sa joace in fata lui Dybala sau Icardi. Dar stii cum se zice, genille au nebunia lor

  • Bine cand Sampaoli joaca cu Meza si Pavon si ii lasa pe Dybala sau Higuain pe banca nu prea poti sa emiti pretentii…probabil ca Dybala ar fi putut sa preia carma echipei daca il vedea pe Leo ca nu e in apele lui. Da unde sa joace Dybala cand lu Sampaoli i s-a aratat in vis aseara ca Meza e super scula.

  • leo, ce ai facut tata? =)) mai bun decat cristiano, aha! NICIODATA! cu xavi si iniesta langa el… altfel e un jucator bun si atat !

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.