web analytics
Diverse

Pediatrii recomandă jocul cu mașinuțele (P)

Lupta între copiii și adulții de sex masculin se dă la capitolul mașinuțe de pe site-ul Noriel. Vorbim astăzi despre una dintre cele mai mișto ramuri ale site-ului pentru că vorbim despre locul unde oamenii de la Noriel au adunat jucării pentru oameni mici și pentru oameni mari. Vorbim despre avioanele care îi fascinează și pe cei mici și pe cei mari, discutăm despre camioane, machete de mașini. Mai vorbim despre mașini radiocomandate, unele pe care le poți folosi din anii copilăriei până la bătrânețe și, în fine, discutăm despre simplele mașini fără baterii. Și pentru că v-ați obișnuit ca în articolele de acest tip să găsiți lucruri importante de învățat, abordăm topicul mașinuțelor într-un stil educativ pentru părinți.

Ei bine, aflați că recomandările pediatrilor cu privire la jocul celor mici cu mașinuțe subliniază niște capitole interesante. Medicii au observat dezvoltarea funcțiilor cognitive ale creierului atunci când băieții se joacă cu mașini, dezvoltare care vine din evenimente simple precum cauza și efectul care duc la ciocnirea a două mașinuțe sau la căderea uneia de la înălțime. Asta pe lângă evidenta învățare a componentelor unei mașini. Funcțiile motorii ale creierului sunt și ele stimulate și antrenate. Coordonarea mână-ochi la copil este dezvoltată și antrenată de dexteritatea dovedită în punerea la punct sau construirea din componente a unei mașinuțe de jucărie, în special dacă vorbim despre imitarea modelului arătat de un adult. Același lucru se întâmplă și atunci când copilul își dă seama de mișcările necesare și de trasele ce pot fi abordate. Astea sunt lucrurile complexe, însă totul începe cu concepte simple, cu faptul că vocabularul celor mici e îmbunătățit cu unele cuvinte de specialitate care descriu părți al mașinilor, volanul, centura de siguranță și importanța ei, uși, geamuri, portiere, capotă și așa mai departe.

Închei cu o recomandare de la rubrica mașini radiocomandate. Este vorba despre macheta BMW i8 de la Rastar. Potrivit descrierii, mașina este la scară 1:14 adică are cam 30 de centimetri și este recomandată copiilor de peste 3 ani. Arată într-un mare fel, iar telecomanda are funcțiile basic: înainte, înapoi, stânga și dreapta. În caz că citește cineva de la Noriel, aflați că nu îmi mai doresc Range Rover-ul de data trecută, mă voi mulțumi cu un i8 precum cel descris. Pentru că, așa cum am început textul, jucăriile despre care vorbim sunt pentru cei mici însă găsiți fără probleme modele cu care să stârniți interesul adulților.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.