web analytics
Fotbal extern

Părerea mea despre bomba de la autocarul Borussiei Dortmund

E fix următoarea:

În situațiile în care poliția și trupele speciale gestionează o luare de ostatici, niciodată prizonierii nu sunt lăsați să părăsească spațiul în careu au fost ținuți fără să fie ”inventariați”. Fiecare e luat în parte, procesat, identificat, totul pentru a se stabili clar că au fost cu adevărat prizonieri și nu fac parte din gașca celor care au ”comis” luarea de ostatici. Au fost făcute filme multe pe tema asta. Am avut recent un tragic caz real, cel al idiotului pe nume Amedy Coulibaly care a fost împușcat în ianuarie 2015 după ce a luat ostatici într-un magazin din Paris. Au fost celebre imaginile uluitoare de la momentul în care nenorocitul a fost împușcat pentru că incompetentele forțe speciale franceze lăsau să treacă prizonierii, prizonieri care ieșeau în stradă și fugeau care pe unde găsea spațiu.

În fine, ideea este că atunci când nu știi cine e agresorul trebuie să ai mare grijă și să controlezi eficient întreaga mulțime. Nu jignești pe nimeni, nu umilești pe nimeni, doar că e normal să se întâmple asta pentru că vrei să protejezi marea de oameni în care puținii ostatici, în cazul exemplului meu, sunt eliberați. Altfel… well, altfel îți explodează țara în diferite ocazii, așa cum este și cazul autocarului celor de la Borussia Dortmund.

7 comentarii

  • Incercarea teroristilor de a destabiliza umanitatea au adus si mai aproape oamenii , frumos gestul fanilor lui Dortmund pentru cei de la Monaco.

  • Doamna Merkel vaneaza premiul nobel pt pace,de aici si traficul liber inspre Germania de catre refugiati.

  • Traim niste vremuri tare complicate!
    Nu ne ajungea situatia din Romania asta a nostra din ultimii 20 de ani, ne cutremuram si pentru restul lumii.
    Daca as avea sansa sa citesc ce scriu cartile de istoria lumii prin anul 2350…

  • În fine, ideea este că atunci când nu știi cine e agresorul trebuie să ai mare grijă și să controlezi eficient întreaga mulțime.

    Cu acest paragraf ai spus totul. Omule, toate aceste atentate sunt planuite in complicitate cu serviciile secrete, tocmai pentru a se baga cat mai multe legi de control total al populatiei. Hai sa vorbim despre atacul de la berlin, cand a intrat ala cu camionu in targul de craciun. Eu sunt sofer de tir, si am avut o intamplare pe germania ca am iesit de pe autostrada pe un drum national cam 2 kilometrii unde era o firma, si pe aia 2 kilometrii nu am avut tool-collect, jur ca dupa mai putin de 10 minute a venit un microbuz de la BAG in curte la firma dupa mine, si nici macar nu eram intr-un oras, eram la maginea unei paduri. Cel care a intrat cu camionu in targul de craciun din berlin, de la firma din fata careia a furat camionul si pana la targul de craciun au erau vreo 4 kilometrii. Explica-mi cum a mers ala cu un camion furat prin MIJLOCUL CAPITALEI GERMANIEI inainte de sarbatori, fara sa il observe nimeni.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.