web analytics
Fotbal intern

Îmi pare rău de Rapid, dar nu și de magraonii din jur

Indiferent de ceea ce se va întâmpla cu Rapidul voi simți mereu o urmă de regret cu privire la absența lor din Liga 1. Am copilărit cu meciuri tari între Steaua, Dinamo și Rapid și e greu să accept acum că fița lui Niculae, ambiția unui primar ilfovean sau o invenție de la Tg. Mureș sunt echipe de primă ligă. Mai mult decât o umbră de regret pentru dispariția lor nu simt, nu o să fiu ipocrit. Nu cred în rahaturile cu spiritul, cu glasul roților de tren, poveștile astea care nu mai au corespondent în realitate de multă vreme. Asta pentru că în epoca modernă a fotbalului românesc Rapid este doar un alt club nenorocit de finanțatori dubioși cu complicitatea așa-zișilor suporteri.

În cazul de față vorbim despre zeci de magraoni insalubri care rag ca țiganii la înmormântare acum pentru dispariția clubului lor drag, dar care ani la rând au căpușat Rapidul. S-au lipit ca niște mizerii de fundul căzii și au supt până când n-a mai rămas nimic. De asta la Rapid au avut loc de manevră, după Copos, tot felul de dubioși. Pentru că suporterii, ăia care teoretic trebuie să ia apărarea clubului, să-l apere de prădători chelioși cu restaurante în Ilfov sau de infractori din alte țări, au permis asta în schimbul libertății de a covrigări în jurul echipei. Din câte am înțeles de la cei care au dat ceva mai mult decât doi bani pe Rapid, magraonii cu pricina s-au ocupat de comercializarea mâncării și băuturilor de la stadion, de administrarea parcărilor de pe acolo și de alte lucruri care le-au asigurat venituri importante.

Sigur, există și fanii ăia mișto ai Rapidului, iar pentru ei îmi pare rău. Din păcate sunt puțini și neputincioși în fața magraonilor, așa au fost mereu. Sper ca ei să pună bazele revenirii.

foto: Teodora Maftei / 1923.ro

foto: Teodora Maftei / 1923.ro

12 comentarii

 • Povestile cu Glasul Rotilor de tren, mersul pe jos al suporterilor, Tudorica trompetistul, galeria din ceruri a Rapidului cu nume celebre de actori, cantareti si cam tot ce are mai bun Romania, nu mai au corespondent in realitate pentru ca in era Copos nu au fost deloc promovate. Rapidul nu a fost decat o masina de spalat bani pentru Copos. Una in care nu a investit nimic. Nici macar nu si-a dorit sa o faca mai profitabila, sa aiba imagine, marketing, instrumente care ar fi adus profit.
  S-a stiu de la inceput ce se doreste de la masina de facut bani numita RAPID si din acest motiv nu s-a dorit sa se faca nimic pentru existenta sau viitorul acestui club.
  Daca tot acuzati suporterii, vedeti ca sint si ziaristi care pentru un suc si-o noapte de cazare s-au manjit pe maini de cerneala si au scris fel si fel de stiri care l-au pus pe Copos intr-o lumina extrem de favorabila. Adica au mintit. Au ascuns adevarul.
  Daca tot acuzati suporterii, vedeti ca sint si foruri si insitutii abilitate sa verifice contabilitatea acestui club, Garda Financiara sau ANAF, DNA, etc..
  Avem si o LPF si o FRF care au stat drepti in fata lui Copos si nu au facut nimic pentru fotbalul romanesc si sint si ei vinovati pentru valul de insolvente si falimente din fotbalul romanesc.
  Si da, si suporterii au o vina, toti sintem vinovati, indiferent ce echipa de fotbal sustinem. Pentru ca avem un campionat de rahat, cu niste echipe de doi lei. Cand scoatem capul in Europa ne facem mai mereu de ras! Sintem cu totii vinovati!

  Sint multi rapidisti adevarati, iar clubul RAPID la renasterea lui ii va avea tot timpul alaturi. Important este ca acest club sa pice pe mana unor oameni care vor sa faca performanta, care gandesc la viitorul unui club profesionist.
  Stadion o sa aiba, suporterii raman pe viata rapidisti, ramane ca si conducatorii sa se ridice la nivelul suporterilor rapidisti adevarati si de ce nu, sa faca lucruri care sa le ofere acestora motive de bucurie si placere atunci cand calci pe un stadion precum cel al Realului din Giulesti!

 • faliment.mi se falfaie de toti oamenii lui korsikanu’. aduceti-va aminte si de scrisoarea trimisa la cncd , fifa & uefa ! :))

  • Nu sunt toti ai lui Corsicanu. Cunosc rapidisti adevarati, oameni care se incadreaza in descrierile alea romantice

 • Toti de acolo sunt niste magraoni , din punctul meu de vedere , poate generalizez si generalizez prost. Pe mine , ca suporter stelist , disparitia clubului lor nu poate decat sa ma bucure , mai ales ca ei au fost primii care au batut din palme frenetic precum o foca atunci cand vede peste in momentul in care a inceput scandalul la noi cu emblema , palmaresul , ciobanul samd . Nu mai punem alte mizerii facute de ei , “I love you Boro ” , au injurat in meciul direct ( din 2009 daca nu ma insel ) un baiat , membru al Peluzei Sud , mort de nici 3 zile , in conditiile in care familia lui era in peluza , celebrul mod in care ei isi saluta jucatorii + zeci si zeci de frustrari la adresa Stelei . Legata si de treaba aia cu banii , actuala tribuna 2 rapid sunt tot niste magraoni mai mici , crescuti de magraonii aia de care vorbeai tu ( corsicanu , bocciu ) , care de asemenea , au supt din bisnitele si din beneficiile pe care copos si altii le-au oferit. Tot de la bani s-au batut intre ei , asemenea cainilor ( cu care mai nou fac meciuri de caritate , mare prietenie si pe astia ) . Nici cu jucatorii nu mi-e rusine , sa nu uitam declaratii facute de maimutoi precum pancu , sapunaru , daniel niculae , sumudica sau altii din satra de pe giulesti.

  Din punctul meu de vedere , isi merita soarta , comportamentele lor tipice persoanelor de etnie rroma ( nu degeaba li se spune tigani ) , la un moment dat o sa e intoarca , la fel cum si noua , acum , neavand echipa , ni se intorc. Asta este , karma este o curva.

  Numai bine si sincer respect pentru singurul jurnalist de sport cu coloana vertebrala din presa de sport de la noi.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.