web analytics
Fotbal intern

Pana mea, fotbal românesc

În weekend începe treaba și în liga a patra. Primul și cel mai important meci e FC Carmen – Steaua București, partidă care se va disputa pe 2 martie. În mod absolut șocant, cel puțin pentru mine, conducerea clubului Carmen a luat decizia ca meciul să se dispute fără spectatori. Și mai șocantă a fost explicația, una pe care n-o cred doar pentru simplul fapt că dacă ar fi așa, atunci înseamnă că i-am lăudat degeaba.

Într-o postare de FB, cei de la Carmen spun practic că au decis să nu permită accesul spectatorilor ca răspuns al atitudinii Stelei la meciul tur, atunci când cei zece oameni veniți să încurajeze Carmen n-au fost tratați cum trebuie, au fost lăsați în soare și nu li s-a dat voie să cumpere nici măcar apă. Lucruri adevărate, sunt convins, însă lucruri ce n-ar trebui să aibă vreo legătură cu meciul retur.

Prin decizia luată, Carmen nu se alătură grupului de cluburi din L4 care au ales să joace cu Steaua fără spectatori. În cea mai mare parte cluburi sărace, fără bani și fără condiții, restul echipelor din L4 au făcut asta pentru că nu și-au permis să plătească pentru asigurarea pazei. Sau, mai simplu, au decis că bătaia de cap și eventualele amenzi nu ar merita nici măcar încasările pe care le-ar fi avut.

În cazul lui Carmen, lucrurile nu sunt la fel. Carmen și-ar fi permis, Carmen ar fi făcut și bani profitând de apetitul pentru fotbal al suporterului stelist care nu a mai văzut meciuri pe stadion de multă vreme. Carmen a ales să pedepsească suporterul de fotbal dintr-o ligă a patra care nu vede prezență la stadion niciodată pentru, vezi-Doamne!, a răspunde comportamentului conducerii Stelei. Adică dă-l în kilu meu de sport, de spectacol pe care altfel vrem să îl promovăm, important e să îi arăt eu lui Neagoe sau lui Bixi că nu-s mai fraier, și că îi dau o scatoalcă așa cum mi-a dat și el mie în tur, atunci când m-a lăsat în soare. Ce suporteri? Fotbalul e pentru orgolii, fotbalul e bun ca să ne măsurăm noi, conducerile, Miroslav Karicul.

De pierdut are doar Carmen. Dincolo de banii pe care i-ar fi putut încasa, nu știu dacă ar fi contat pentru ei, ei pierd șansa de a fi un altfel de partener de competiție. Mai mult, dacă eram cu putere de decizie la Carmen, nu doar că aș fi permis suporterilor Stelei să vină. Le-aș fi pus bilete de 1 leu, le-aș fi asigurat și tonete cu mâncare și băutură. Și, la final, aș fi făcut un mail către conducerea Stelei, aș fi atașat niște poze, și mesajul: ”Vedeți, unchilor, cum se procedează?”. Și abia atunci Carmen ar fi arătat că e un club altfel, că îi pasă de fenomen, că vrea oameni pe stadioane, că nu investește degeaba în imagine.

E ok, trece și meciul ăsta, nimeni nu-l va ține minte, nimeni nu va câștiga. Pana mea, fotbal românesc.

Completare.

Pe Monumental din Buenos Aires, la tribuna a doua. Deasupra mea, locurile pentru mass-media. Imediat după final, cânt pe stadion s-a făcut liniște și lumea se îndrepta spre căile de ieșire, unul dintre jurnaliștii din Tucuman, venit 1300 de kilometri pentru meci, urla. Vorbea la microfon, probabil în direct la vreun post TV sau la radio, și urla acuzând faptul că la 2-1 pentru River, pe final, echipa lui a avut un penalty clar. Fie vorba între noi, l-a cam avut. Și omul nu doar că acuza asta, țipa că River a umblat la arbitraje, că un club mare se mânjește cu așa ceva, spunea lucruri nasoale. Ce credeți că făceau miile de oameni care treceau, practic, pe lângă omul care le denigra clubul? Se uitau, zâmbeau, și mergeau spre ieșire.

9 comentarii

 • @Bogdan.T nu te contrazic,da,a facut toate alea,dupa cum am spus e bun cu hartiile. Da,sunt sigur ca ceva n a fost in regula la preluarea clubului dar asta numai pt ca cineva(oricine) a vrut sa i traga o teapa behaitorului suprem,Talpan a observat asta si peste ani a ajuns aici,bravo lui.
  Acestea fiind spuse nu trebuie sa il asculti decat maxim 10 min sa auzi cum o ia pe campii+ca prin diferitele opinii si luari de pozitie in diferite interviuri etc. ii iese la iveala un ego cat Africa si crede na cand iti spun ca il simt ca vrea mai mult din mai multe puncte de vedere.
  Poate ma insel,dupa cum am spus traim si vedem,eu unu chiar il simt ca poate sa deraieze rau in directii nebanuite.
  Una peste alta ramane o chestie de care sunt convins:daca el ciobandante dadea bani unde si cand trebuia nu mai auzea nimeni de Talpan,tocmai d asta tara o ia damboulea si fotbalul asemenea dupa cum spuneam anterior.
  Aaaaa….si stai lin,avem destui dezaxati in institutii :p

 • Păi hai să analizăm ce a făcut “dezaxatul” de Talpan:
  – a recuperat marca Steaua de la albanez;
  – a recuperat numele Steaua de la albanez;
  – este pe punctul de a câștiga un proces de 37 milioane în favoarea Stelei (deși, cel mai probabil, albanezul va găsi o soluție să nu-i plătească)… Doamneeee, de-am avea câte un dezaxat ca ăsta în fiecare instituie publică…

  • Când va aud ca este pe punctul de a recupera 37 de milioane nu îmi pot imagina dacă sunteți naivi sau doar îndoctrinați.. Procesul ala cu prejudiciul nu e deloc aproape de un verdict.. Mai durează la fond încă un an cel puțin… Apoi un prejudiciu de genul asta e foarte greu de demonstrat și de cuantificat… Evaluarea aia făcută de o firma care e urmărită penal are valoare 0 în instanta.. O sa vezi

 • Pariu pe termen l mediu…va ingroapa talpan…just wait and see!
  O fi el bun cu hartiile dar in viata nu e bine sa te bazezi pe dezaxati.
  O sa treaca ceva timp si mai vorbim.
  P.S:si nu,acest mesaj nu vine de la o oaie ci de la unul care vede cum s a dus deampulea fotbalu’ romanesc.

  • Pai nu te contrazic. Nu spun ca se va intampla asta, dar daca o tine pe drumul asta o sa fie prapad.

 • Asta e vrăjeală cu suporterii la meciul retur, erau câțiva, probabil din club, care se plimbau nestingheriți pe aleile din club. Niște nesimțiți… Un club altfel :))

 • Întrebarea care trebuie adresată “moraliștilor” de la Carmen este următoarea: da’ suporterii steliști unde p..a mea stau la meciurile de acasă ale Stelei?!? Nu tot în soare?!? Da’ suporterilor steliști li se permite, in p..a mea, să-și cumpere apă la meciurile de acasă ale Stelei?!? Silă și greață, astea-s cuvintele care pot descrie cel mai bine caracterul românilor …

 • Cand nu stii sa respecti suporterii (indiferent de nr.) altei echipa asta patesti!!!
  Ma doare-n cot cine detine Carmen dar as paria pe casa mea ca daca Carmen ar fi avut bugetul csa-ului ar fi promovat anul trecut!!!!

 • In Romania fotbalul nu e pentru suporteri adevarati, ca doar astfel de lucruri se intampla si in L1. Daca ar fi jucat carmen cu fcfcfcsb2 si veneau la meci jiji, mimi si cu ceata lor de aplaudaci, ar fi adus aia de la carmen sampanie frantuzeasca, seminte pt. manelisti. Ce mai construiau stadion nou pt. domnul “A facut case la oameni”.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.