web analytics
Fotbal intern

Oare ce e în capul conducătorilor lui Dinamo?

Am mai spus lucrul ăsta de multe ori. Mă îngrozesc când văd pe mâna cui au ajuns cluburile mari ale României. Și știu că unora nu le pasă de Steaua, altora nu le pasă de Petrolul, altora de Rapid și așa mai departe. Însă dacă te uiți la the big picture vei vedea că aproape fără excepție, modelul de business (pretențios spus, ar fi trebuit ”harneala de samsari”) ales de toți oamenii ăștia a nenorocit cluburile. Nu dezvolt, dar vreau să mă opresc la cazul Dinamo 2018.

Dinamo se află într-o situație extraordinar de delicată. De următoarele patru meciuri depinde evitarea unei rușini colosale și evitarea unui dezastru istoric. În următoarele patru meciuri, ultimele ale sezonului regulat (sau regular, whatever) depinde prezența clubului în playoff. Cealaltă variantă, una mai apropiată dacă ne uităm acum pe clasament, este prezența în competiția în care miza este SALVAREA DE LA RETROGRADARE!

Ei bine, Dinamo e în situația asta de la mijlocul lunii decembrie 2017. De atunci știe că e în pericol să joace pentru evitarea retrogradării. Și ce face Dinamo? De fapt, ce fac conducătorii lui Dinamo? Nimic! Un mare nimic!

Vine ziua de 2 februarie, adică azi, și sunt anunțate două transferuri. Gabi Torje și Antun Palic. Adică, în teorie, doi fotbaliști extrem de importanți. Fotbaliști cu care Dinamo, zic eu, n-ar avea emoții prea mari în lupta asta. Doar că nu e așa. De ce nu e așa?

Pentru că au fost aduși mult prea târziu! Gabi Torje, potrivit propriilor declarații, va fi la sută la sută din capacitatea lui fizică în două săptămâni? Știți ce se întâmplă în aceste două săptămâni în care Torje nu poate juca ce știe el mai bine? Păi, se întâmplă meciurile cu CSU Craiova, Concordia Chiajna și FCSB! Adică partide după care soarta calificării pentru playoff are șanse mari să fie decisă. Antun Palic e și mai în pom. El vine din parcuri, de nicăieri. A fost legitimat la Mouscron, însă ultima apariție pe teren a fost la final de septembrie 2017. A jucat pentru Mouscron vreo 180 de minute în patru meciuri, în rest nu a existat.

Sigur, Palic e un jucător bun, a arătat-o sezonul trecut. Însă cât îi va lua lui Palic să revină la forma aia? Probabil ceva timp!

Și Dinamo, pentru că a așteptat până în ultima clipă din motive de zgârcenie, s-ar putea să se trezească cu doi fotbaliști foarte buni care s-o ajute să bată ușor Sepsi în playout!

Da, da, știu. Se poate întâmpla și altfel, avem exemplul sezonului trecut. Dar pe sistemul ăsta funcționează un asemenea club? Pe ”hai că poate merge și așa”?

4 comentarii

  • Exagerati cu totii legat de evitarea retrogradarii. Intra in play-out, reziliaza cateva contracte mari, da sansa unor tineri si isi face echipa pt sezonul viitor. Daca au cap, play-outul ar fi o mana cereasca. Ca in conducere sunt niste oameni care au creierul unei muste…

  • Apropo de management slab, cred ca mai eficient e FM-ul fata de MM Stoica. Clar mai ieftin si mult mai mici sansele sa dai asa de tare gres la transferuri. Plus ca poti gasi rapid jucatori ieftini sau fara contract. Cred ca il anunt pe Jiji…

  • Am ajuns să le invidiez pe javre… Tot sunt mai bine ca noi care am fost îngropați de un pușcăriaș semi-analfabet

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.