web analytics
Diverse

O nouă plecare moto în Siberia și update despre cartea ”Est, spre Siberia”

Deocamdată pe scurt, căci nu cred că pot să ofer mai multe amănunte înainte ca totul să fie pus la punct. În vară, imediat după Cupa Mondială, o să plec într-o nouă tură moto în Siberia. De data asta nu o să fiu singur, motocicleta o să fie alta, iar locul pe care îl vom aborda o să fie incomparabil mai greu decât ce am făcut eu vara trecută, adică decât Drumul Oaselor.

Suntem în proces de a finanța totul, semnele sunt bune, așa că revin cu detalii complete în momentul în care va fi validat totul. Oricum, o să fie tare rău!

Acum… despre cartea ”Est, spre Siberia”. Păi, nimic! Nu există nicio carte, există doar un teanc de foi pe la mine prin casă, pe undeva. Singura discuție cu o editură (una cu nume, apropo), n-a fost discuție, a fost monolog. Adică eu am zis ceva, le-am oferit practic totul pe tavă, plus vânzări garantate, ei doar să tipărească. Și atât. Niciun răspuns. 🙂 Așa că… o să mai încerc ceva în zilele următoare, apoi îngrop proiectul dacă nu iese. Asta e, ultimele episoade din călătorie vor rămâne nepublicate. 😀

Ah, dacă știți pe cineva la vreo editură, let me know!

9 comentarii

 • Vei scrie o carte si despre New York? A fost calatoria ta care mi-a placut cel mai mult. Pentru ca ai fost cuAdelina beininteles 😍 Zeita de la ZF live 😍

 • de ce nu scoti o carte online si o vinzi pe ceva platforma din asta de librarie ? si Google are parca ceva de genul.

 • Stiu eu pe cineva care a lucrat la o tipografie 25 ani. Acum face de acasa cu imprimanta. Face si color, dar nu la o calitate exceptionala. A facut multe carti, manuale scolare, carti de colorat, flyere etc. Nu scoate numere mari, cred ca maxim 300. Platesti la bucata, ti le vinzi singur.

  • As apela si la varianta asta. Dar sunt mai multe probleme. Unu la mana, ce ziceai cu calitatea color. Si doi la mana, n-am cum sa vand la negru. Se complica si mai tare situatia daca ma apuc de firme, de acte.

   • E clar ca trebuie o editura buna. Parerea mea e sa nu renunti. Daca-mi permiti o sa imaginez eu o evaluare a unui editor. Jurnalul prezentat pe blog a fost foarte interesant mai ales ca era aproape in timp real; asta intotdeauna cred ca da un plus ca suspans si acea curiozitate de realty show care face succes de la Big Brother incoace. Destinatia, iar de 10 puncte, fusese destul de rar “povestita” de un roman cu ceva notorietate, in cazul tau din presa sportiva. Mi-a placut relatarea sincera, fara prea multe hiperbole chiar daca asta a scazut pe ici pe colo entuziasmul cititorilor, nu si audienta care cred ca fost destul de constanta. Mi-ar fi placut sa existe mai multe personaje principale, in afara de tine si… motor. Lipsa asta combinata cu peisajele urbane exsovietice mi-au lasat o nota un pic deprimanta uneori, mai ales in momentele in care si moralul tau era scazut. Tura de Maroc mi s-a parut mult mai vesela cu tot deranjul stomacal general, poate doar pt faptul ca ati fost mai multi. Cartea pe care o vei scrie va fi o combinatie intre cele 3 trip-uri (parca a mai fost o prima calatorie cu trenul) ceva mai romantata, cu mai mult umor. Vrei-nu vrei va trebui sa intri mai mult in “comercial”. Eu , unul, sunt interesat la o carte de calatorie foarte mult de oameni, personaje, de gastronomie, istorii celebre in legatura cu locul, cultura, superstitii… si cred ca lucrurile astea iti vor lua mai mult timp ca documentare, nu toate fiind domeniile tale de actiune. Bn, nu-i nevoie de o sorcova de tip Album Duminical cu de toate. Povestea cu Drumul oaselor a fost parca adresata prea mult pasionatilor de moto si mai putin celor care nu ” le au”. Acum va fi si Mondialul, va material gras pt treaba. Ma rog, cateva idei “de la cititori”.
    A nu se intelege ca ma pricep… Pe principiul ca si o parere sau un sfat prost este de fapt bun pt ca macar iti arata cum sa nu faci. Oricum, bafta in continuare!

    • Nu prea are flow o poveste in care sa includ toate cele trei calatorii. Eu am vazut Drumul Oaselor drept subiect, pe asta e construita ”cartea”. Și da, e de nișă, de acord. 🙂

     • Cand spuneam de cele 3 calatorii, ma gandeam ca poti compara sau include situatii din celelalte 2, ca paranteze. Deja vei fi unu’ care stie destul de bine traseul. Adica e mult mai bogat un text cu “ramificatii” decat unul strict, tip jurnal. Te adresezi si cititorului care nu e fan blog. Dar, ma rog, tu stii ce-ti place si in ce limite vrei sa dezvolti. Eu am defectul asta de a face “vanzare”; probabil e un complex dar cred ca totusi o prima carte publicata de tine e musai sa aiba un minim de succes; exista potential, subiectul e “cool”, sunt destule ingrediente. Bahto delo, delo!

   • Calitatea color e decenta, dar nu e de nivel superior. Nu foloseste hartie glossy(sau cum se numeste). Iese color la nivel de ziar, sau carte de colorat(ce poate sa scoata o imprimanta color). Nu trebuie sa le vinzi la negru. Le pui pe site si le dai celor care doneaza pentru campania cu echipamente X ron.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.