web analytics
Opinie

Numaifițtalibani!

Ieri s-a certificat ceea ce era normal, FCSB-ului i-a fost tăiat dreptul de a ”se poza” cu palmaresul Stelei. E un lucru normal, dar obținut dificil, în instanță, după eforturile lui Florin Talpan. În ciuda manifestărilor zgomotoase ale talibanilor de internet, în profunzime nu s-a schimbat nimic. Se continuă pe aceleași coordonate:

 1. E plin internetul de specialiști în drept. Toți știu cum trebuie făcut, toți știu să interpreteze decizii, toți știu diferența dintre judecata de la Tribunal și cea de la Curtea de Apel. Rețeta e simplă, trebuie să fii tare în clonț, să ai un cont fals sau să te ascunzi sub o pagină fără identitate, și să repeți de suficient de multe ori. Și gata, e adevăr.
 2. FRF și LPF tot în ghetele lor dorm. Indiferent în ce ”tabără” sunteți, trebuie să aveți pretenția ca cei care conduc fotbalul românesc să aibă un punct de vedere tranșant. Ori ei nu au. Răzvan Burleanu bea cafele cu asiatici prin București, pe site-urile lor încă se trăiește din U21, a început și Neversea, s-a îmbrăcat Ed Sheeran în tricoul naționalei, astea sunt prioritățile. Nu faptul că în Cupa României vor fi înscrise Steaua și FCSB, două echipe care până de curând revendicau același palmares. Nu faptul că Tribunalul a constatat faptul că FCSB nu are dreptul să revendice palmaresul de până în 2004.
 3. Florin Talpan, în bunul stil românesc, pornește cu talibanii lui la războaie care nu au sens. Eu nu îi neg lui Talpan ”compatibilitatea” cu postul de comandant al Clubului Sportiv al Armatei, chiar îi doresc să obțină asta, că nu cred că ar face o treabă proastă. Nu mă pricep, dar dacă e așa dornic de muncă, eu i-aș da ocazia. Însă de aici până la a șterge pe jos cu tot ce înseamnă conducere CSA, suporteri, asociații și oameni din club e cale lungă. Românește, nu ne putem bucura dacă alții nu suferă. Sau, cu prilejul bucuriei, trebuie să dăm noi pumni în figură celor care, zicem tot noi, nu ne-au fost alături sau ne-au fost împotrivă.
 4. Nu poate exista ceva sănătos într-un mediu toxic. Și de lucrul ăsta trebuie să fie conștienți Bixi Mocanu, Florin Talpan și suporterii Stelei. Cât timp mizele sunt mici, cât timp nu se trage în aceeași direcție, cât timp interesul personal primează, viitorul e mai în hău decât coborârea de la Bâlea spre Pitești.
 5. Imbecilii cu orizonturi mici, așa cum e cazul talibanilor de internet, nu își dau seama de scara la care se desfășoară lucrurile. Ei au impresia că doar ce le place lor contează, că presa e datoare să le satisfacă nevoile exprimate anevoios. Acuză comploturi, acuză interese oculte, propun anchete eliminând relevanța oricărei alte informații cât timp dilema lor nu e lămurită. Așa o să piară, țipând ca puii de cuc abandonați de făcătorii striviți sub roțile TIR-ului.

15 comentarii

 • FCSB = Steaua Bucuresti. Indiferent de unele decizii absolut aberante ale unei justitii corupte, indiferent de rafuielile lui Becali. Toata aceasta situatie este demna de “Procesul” lui Kafka. Sa va fie rusine tuturor celor care negati istoria Stelei din ultimii 15 ani, dragostea pentru Steaua este inlocuita de alte sentimente.

  • Dar de ce nu FCSB = Fotbal Club Sportiv Barcelona? E la fel de plauzibil. Sa ne fie rușine tuturor celor care am îmbrățișat adevărul (chiar dacă e dureros) in loc să fim mințiți (frumos, ce-i drept) încă 15 ani!

 • Moartea mizeriei comuniste trebuia să se întâmple de așa manieră, citez din Udrea: “O grozavă ironie a sorţii a făcut ca Steaua, echipa Armatei înfiinţată prin decret în 1947 şi băgată direct în Liga 1 în locul dizolvatei (tot prin decret) Carmen Bucureşti, să dispară, 57 de ani mai târziu, prin acelaşi tip de inginerie.”

  Cât de puțin la cap sa fii, ca stelist, sa întrebi ce caută FCSB in liga 1, când echipa ta s-a înființat într-o manieră și mai abjectă? Oricum nenorocirile făcute de Becali in fotbal nu ajung nici la degetul mic daca ne raportam la nenorocirile pe care și-a construit Steaua palmaresul.

  • Cele mai mari nenorociri au fost legate de umilințele cu care și-a batjocorit adversarii, gen Rapid sau Dinamo. Astea au fost “nenorocirile” pe care și-a construit Steaua palmaresul 🤣🤣🤣

   • ” umilințele cu care și-a batjocorit adversarii, gen Rapid sau Dinamo. ”
    La momentul actual statistica zice asa: FCSB: 59 Drawn: 56 Dinamo: 59. Rapidul nu-l bag, ca nu ma pricep. Tinand seama de faptul ca in ultimul timp Dinamo a fost jos de tot, rezulta ca pe timpul Stelei, pana in 2003, sau cat ziceti voi, o fo o tara invers.

    • Nu mă interesează SC FC Fcsb SA. Când am zis că și-a batjocorit adeversarii cu umilințele pe care le-a provocat, mă refeream, în primul, rand la trofee și în al doilea rând la meciuri gen 5-0 …

 • Hahahahha, ce ipocrizie!
  Intelegi macar ce s-a intamplat? Ce s-a CONSTATAT?

  PS:Ma asteptam sa scrii un super-mega-articol despre Angheluta dupa arfimatiile facute la adresa CSA:) Ce nesimtit,ei!

 • Ce sa zic?… Felicitari. Talpan castiga procese dupa procese numai ca echipa, saraca, nu creste deloc. S-au irosit doi ani. Steaua nu e Steaua pana nu ajunge in prima liga. Mi-e inca neclar cum se va “privatiza” din nou clubul, cine va fi dispus sa vina cu niste4-6-8 bulioane de euro. Ca sa fii Steaua (sau sa redevii Steaua) trebuie sa readuci spectacolul in teren, erau numiti “vitezistii”, trebuie inventate niste vedete. Nu ma dau eu ca stiu dar degeaba castigi procese, degeaba ai o galerie beton si degeaba va fi si stadionul daca nu te apuci tu, conducere, de ceva serios. Un proiect, buget mai consistent, profesionisti ca sa incepi sa ai rezultate. Mai ales ca ai un Gh. Hagi care ti-a arat cum se face treaba.

 • Daca ma raportez la decizia de ieri sa inteleg ca CSU daca castiga un titlu, automat el este detinut de catre Universitatea din Craiova iar Rotaru primeste stiuletele?
  Nu prea integ de ce CSA-ului i se atribuie si titlul castigat de AFC?

  • Hai să te scot la lumină. AFC a fost o asociație care a preluat LEGAL secția de fotbal de la CSA Steaua București, fiind o entitate aflată în coordonarea MApN. SC FC Fcsb SA, în schimb, nu a preluat NIMIC de la MApN, proprietarul CSA Steaua București. Dacă nici acum, după toate deciziile instanțelor pe nume, marca, palmares, tot nu înțelegeți, atunci nici nu are rost să vă mai complicați. Lăsați-o așa cum a căzut…

 • punctul 3, pai asa suntem noi romanii, recunosc, n-am satisfactie mai mare, decat sa ii vad pe altii cum se tavalesc, prefer sa piarda unul 1 mil de euro, decat sa fac eu 1 mil de euro. Asta e adv :))

 • Teoretic FRF si LPF se pot pisa (sa ma scuzi) pe ea decizie cu atat mai mult ca nici nu este definitiva(CSA a cam pierdut in prima instanta si a castigat Apelul). Decizia nu produce efecte nici daca procesul ar fi fost finalizat.

 • Problema majoră e că analfabeții din mass-media depind de imbecilii cu orizonturi mici. De asemenea, analfabeții din media, absolvenți de Spiru Hilaret, chiar dacă ar vrea să facă o anchetă jurnalistică profi, nu ar putea pentru că e mult mai greu decât să dai copy-paste, sa bagi textul în Google translate și apoi să dai din nou copy-paste. Ceea ce nu știu analfabeții din media e că imbecilii fără orizonturi îi surclasează la capitolul cultură, atât generală, cât și fotbalistică. De aici rezultă și articolele frustrate ale analfabeților din media care, pe lângă faptul că sunt analfabeți, mai sunt și lingăii interlopilor din fotbal

   • Adică niste scursuri fără demnitate care așteaptă să fie băgați în seamă de niste interlopi precum Gheorghe Becali, George Copos, Mircea Sandu, Mitică Dragomir, Nelu Becali, etc. Scursurile astea, fiind analfabete și total pe dinafara meseriei, se umilesc pentru un os aruncat de la pușcăriașii sus-amintiți, fie direct prin milogiri de interviuri și păreri, fie indirect prin omiterea unor subiecte care-i incriminează pe acești gropari ai fotbalului românesc. Fără întrebări și anchete incomode.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.