web analytics
Opinie

Numai pe www.mincinosuldelabalcesti.ro! Dragomir Dumitru și revenirea jurnalismului care a distrus credibilitatea meseriei

Chiar dacă nu pot fi sigur sută la sută, tot aș avea curaj sa pariez că o mare parte a presei sportive este curată. Prin curată înțeleg ambele laturi, cea care ține de legăturile obscure cu oamenii din fotbal, dar și cea legată de calitate. Fiecare om din generația mea a auzit, la intrarea în meseria asta, povești legate de modul în care se făcea presă pe vremuri. Peștele de la Galați, portbagajul plin de la Bistrița, petrecerile de la Onești, plicurile de la Piatra sau de prin Pipera, acestea din urmă fiind suficient de groase astfel încât să permită cumpărarea de apartamente, spre exemplu. Cu nume, prenume, exemple concrete. În peisajul ăsta nociv au crescut jurnaliști care acum au undeva până în 30 de ani.

Chiar și în condițiile astea, chiar dacă impresia generală este dată de hint-ul de tabloidizare, calitatea jurnalistică per ansamblu a crescut. Fie și prin simplul motiv că pe jurnaliștii noi nu îi mai leagă nimic de actualii conducători ai fotbalului românesc. De asta e presa mult mai curată, de asta mulți își pot permite să critice argumentat în emisiuni televizate fără frica unei replici compromițătoare pe care ar putea să o primească de la un om din fotbal.

În contextul ăsta, de câteva luni a apărut o mizerie care ține cu tot dinadinsul să întoarcă presa în perioada 1990-2000. Este vorba despre site-ul/blog-ul lui Dragomir Dumitru, fostul șef al LPF, om care spune că și-a adunat o gașcă de jurnaliști cu care va rupe audiențele prin dezvăluiri cu caracter incendiar. Mare antenție, este vorba despre un colectiv de jurnaliști, pare-se cu vechime în meserie, nu scrie Corleone de capul lui. Practic, o mini-redacție, un produs online care se presupune competitor al site-urilor consacrate de sport.

Pentru că momentul de celebritate al www-ului lui Mitică a durat fix 12 minute din momentul încheierii conferinței de presă, recent pensionatul de la Ligă a început să ”bage material”, așa cum se băga în vremurile pe care le-am amintit mai sus. Au bătut la ochi patru știri, una mai grețoasă ca alta, știri pe care cei vizați le-au negat imediat.

1. Gardoș nu semnează cu Pietro Chiodi și a luat o hârtie cum că poate pleca pentru 6 milioane de euro

Subiect negat imediat de oficialii Stelei. Mai mult, aproape fără precedent pentru acest tip de articole, un fotbalist al Stelei a luat o poziție pe Facebook. Gardoș a spus că mai are trei ani și jumătate de contract și nu se pune problema să ceară o hârtie de transfer. În plus, a menționat că a semnat cu Pietro Chiodi.

2. Viorel Moldovan dă 500.000 de euro pentru a cumpăra Rapidul

Subiect apărut în exclusivitate pe ProSport, vânzarea Rapidului pe 500.000 de euro este o altă variantă fantasmagorică lansată de site-ul lui Corleone. Actualii patroni ai giuleștenilor au lămurit situația, iar varianta ProSport, cum că Moldovan ar da numai 50.000 de euro a fost acreditată drept cea corectă.

3. Steaua fuzionează cu Viitorul Constanța

Un subiect produs de un nene cu o imaginație demnă de J.K. Rowling, fuziunea a fost rapid negată de oficialii clubului patronat de Hagi. Dincolo de problemele aproape de nerezolvat care stau în fața unei astfel de fuziuni, subiectul site-ului lui Dragomir este pigmentat cu argumente puerile.

4. Stenograma discuțiilor dintre Mircea Sandu și Gică Popescu

Preluat de absolut toată media românească, un subiect lansat de Mitică s-a dovedit extrem de rapid o minciună uriașă. Discuțiile între Sandu-Popescu-Kassai și Iordănescu cu privire la candidatura celui de-al doilea au fost negate de aproape toți cei implicați, iar Sandu a numit totul ca fiind un pamflet al lui Dragomir. Același Dragomir care a eșuat în a convinge că discuția este reală.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.