web analytics
Fotbal extern

Nu se poate, bă, Cholo!

Repet, corul de fani falși ai lui Liverpool din România m-a făcut să îmi vină greu să mă bucur pentru echipa asta. Deși, în ultimii ani, fotbalul jucat de ei e la nivel înalt. Însă chiar și așa, găsesc imposibilă orice manifestare de bucurie după calificarea lui Atletico. Mai ales când zic, de ani de zile, că e o prostie să te uiți la fotbal, neutru fiind, pentru rezultat. Te uiți pentru fotbal, pentru ăla frumos.

Echipa lui Simeone nu joacă absolut nimic 99% din timp. Și nu e așa cum îmi spunea cineva pe facebook. Au jucători, cum să nu aibă? Doar că ăsta e antrenorul, un distrugător pe care eșuez în a-l vedea în orice altă parte la nivel înalt după ce o va termina cu Atletico. Sigur, găsește de duzină în Spania, Anglia sau Italia, dar atât.

Nu pot fi spuse prea multe după un astfel de meci. Sigur, faptul că apărarea lui Liverpool i-a permis lui Llorente să șuteze atât de ușor spune destul de multe. Iar portarul… Recunosc că nu i-am urmărit cariera, asta care s-a încheiat în seara asta, însă e foarte, foarte mort în cadă cu pământ pe el.

Și acum, ca să nu iert cormorănimea. Marea atmosferă fără egal, marele cor nebun, marea manea de dor și jale la orgă. Un fâs obosit, asta e atmosfera pe care o lăudați ca niște preșcolari. Ăia rag la început un imn pe care îl mai au 6 echipe, îl cântă când au avantaj pe tabelă, dar în prelungiri când echipa avea nevoie de susținere era o liniște de se auzeau bășinile nervoase ale lui Cholo Simeone. Cine laudă atmosfera de la Liverpool ori e în perioada aia a lunii, ori n-a fost în viața lui pe un stadion.

Ah, îmi pare rău de Borussia, chiar îmi pare. Dar nu merita absolut nimic în meciul de la Paris. Iar Emre ăla, umbra aia inutilă, ăla ar trebui trimis în Milano să lingă barele la metrou acum. Un nesimțit!

6 comentarii

 • Mie, din Anglia, îmi place Liverpool. Mi-a plăcut dintotdeauna că sunt mai nebuni, au mereu surpriza in buzunar… In schimb, într-adevăr, atmosfera mai jenantă ca pe Anfield, cu atât de mulți spectatori care nu fac nimic, doar la alte echipe din Anglia mai găsești. Asta am remarcat și eu aseară: aia cântă de 2 ori pe meci – la început și dacă Liverpool conduce, in rest sunt morți la datorie. Iar pentru ăștia care ridică în slăvi PL, cum că ar fi cel mai bun campionat din lume, uite că echipa de pe locul 1 aproape neînvinsă din PL ia 2 bătăi de la locul 6 din La Liga… Nu poți să spui despre un campionat că e cel mai bun din lume când acolo încă se extaziază lumea la cornere și tot jocul echipelor se bazează pe 5600 de centrări in careu că poate-poate o ieși ceva… Numai într-un campionat ca ăla Peter Crouch a fost văzut drept o stea, că dacă venea în Spania sau chiar Germania se apuca de grădinărit… Cat despre Cholo, ce mai e de zis? Repet, el și Mourinho trebuie interziși din fotbal. Alături de Cristiano care n-a mai driblat pe nimeni de 10 ani. Lumea, în schimb, e atât de proastă încât nu înțelege că fotbalul a devenit regele aporturilor tocmai prin opusul a ceea ce reprezintă Cholo, Mourinho sau Cristiano.

  • Unde ai trait anul trecut? In grotă la maimuțici?
   2 finale englezesti, una in UEL, una in UCL. Ce inseamna asta? Cel mai slab campionat din Europa! Este ma!
   Cat despre finalul de la Liverpool, poate aveati dat pe digi sport 2, la meciul fara spectatori. Sau poate nu ati vazut ce s a intamplat dupa finalul partidei. Usor sa vorbesti cand tii neaparat sa ai dreptate😢

   • Bai prietene, ceea ce s-a întâmplat anul trecut a fost excepția care a confirmat regula. Dacă tu crezi vreodată în viața ta că Tottenham era echipa de finală UCL, atunci nu mai e nimic de zis. Liverpool, da, echipă mare, foarte bună… Dar în fine, statisticile îți dau ție dreptate, nu mie. In schimb, ultimii 15 ani ne spun adevărul… Iar adevărul e că PL a fost la pământ, iar Anglia in genunchi, ca națională…

   • Amice, eu când analizez un campionat, nu mă raportez la un singur sezon. Doar idioții fac asta și cei care caută să-și dea dreptate. Eu mă raportez la ultimii 15 ani, de exemplu. Ia verifica tu cate UCL, UEL, SE, CM și CE au ajuns în Anglia și câte in Spania. Să mă cauți când afli situația.

 • Imnul ala e preluat de alte 6 echipe….Ca sa nu zic copiat….rag e un termen prea urat…nu toți tb sa arunce cu torte ca sa fie atmosferă….e deajuns sa cânte…asa fac ei!

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.