web analytics
Opinie

Nu ratați Vatican Girl pe Netflix

”Mafia e mic copil față de ăștia”. Așa mi-a fost prezentat totul și am făcut foarte bine că m-am uitat. Vatican Girl, o mini-serie cu patru episoade care a fost lansată recent pe Netflix și e disponibilă în România. Documentarul urmărește povestea unei tinere fete, Emanuela Orlandi, singurul cetățean al Vaticanului dispărut vreodată. Așa cum probabil vă puteți imagina, subiectul gravitează în jurul implicării Bisericii Catolice în toată treaba asta, prilej cu care am aflat din documentar niște lucruri gangsterești pe care Papa Ioan Paul al doilea, care-i sfânt acum parcă, le făcea pe vremea în care era la putere. Și în viață, desigur.

Mărturisesc că am urmărit totul și cu reactivarea celor pe care le-am citit în ficțiunea lui Dan Brown în copilărie, dar chiar și așa povestea Emanuelei e una reală, serioasă, iar felul în care Vaticanul a tratat totul miroase, pute, duhnește, candește a implicare și mușamalizare. Nu vreau să dau spoilere, că poate vă uitați, doar vă avertizez că dacă sunteți suflete curate și voi încă mai credeți în purul demers al Bisericii, oricare e ea, o să suferiți o majoră deziluzie.

Trăim într-o lume infectă rău. Și nu de acum sau de 30-40-50 de ani. Since forever, cum ar spune englezu’. Omul e o evoluție infectă tare, e probabil cel mai nociv element din tot ceea ce înseamnă transformarea asta a chestiilor vii de la bacterie la persoană inteligentă. Iar în diverse configurații, omul reușește să producă nenorociri mai mari chiar și decât rodul imaginației celui mai iscusit autor de ficțiune.

Vă invit să vă uitați la Vatican Girl, eventual să completați totul cu cercetarea cazului din surse online autorizate, reale și credibile, și discutăm după. Până atunci mă duc să le aprind o lumânare invers la Cernica.

5 comentarii

  • Iti recomand si The dissapearance of Madeleine McCann, tot pe Netflix. O poveste fucked up rau de tot.

    Am fost de curand in Portugalia fix in regiunea unde s-a intamplat si am aflat cand eram acolo, am vazut tot serialul in avion cand am plecat :))

  • L-am vazut de cand a aparut pe Netflix, cred ca este unul din cele mai bune documentare de genul asta vazut vreodata. Am facut binge, am stat ca si tine cu Google in brate, e top.

    Legat de ce se intampla acolo, speechless… Cumva stiam ca Biserica nu e chiar asa curata, dar Jeez…

    Imi place mult stilul asta de documentare de la Netflix (nu sunt toate wow) pentru ca mereu cauta sa aduca si persoanele implicate sa vorbeasca, adica naratiunea este si la persoana I, ceea ce il face si mai interesant.

    • Cred ca ce m-a nelinistit mai tare a fost ca am aflat lucruri nasoale despre Papa Ioan Paul al doilea, ca eu credeam ca omu a fost reper de moralitate. For some reason…

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.