web analytics
Fotbal intern

Nu produci, nu mănânci! FCSB nu dă șanse Viitorului

E o diferență mare între ”cel mai bun lot” și ”cel mai valoros lot”. FCSB are cel mai valoros lot din Liga 1, dar nu are cel mai bun lot. Pentru că are câte 5 jucători pe unele posturi, în timp ce pe altele n-are nici strictul necesar. Asta înseamnă să ai bani, dar să ai minte în cap cât berbecul. Îți faci lot pe criterii care n-au legătură cu sportul.

Chiar și în condițiile astea, diferența față de Viitorul din 2018 e mare. Oricât de talentați mai sunt unii dintre jucătorii tineri ai lui Hagi, echipa e departe de cea care câștiga titlul acum două sezoane. Atunci erau certitudini pe teren, acum sunt niște promisiuni față de care am niște rezerve mari. Mă rog, față de unii dintre tinerii ăștia.

În ciuda faptului că finanțatorul FCSB mănâncă ciuperci, Man are în continuare șanse să devină un jucător important pentru România. Așa văd eu, în ciuda faptului că joacă slab în ultima vreme. Trebuie să înțelegem și faptul că, la 20 de ani, e ușor să o iei razna când ăla aruncă zeci și sute de milioane de euro în gura proștilor care fac știri ușoare. Începi să crezi că ești super-fotbalist, că ai viitorul asigurat, că nu dorm directorii sportivi de la City și de la Real până nu te iau.

Jakolis nu e încă la nivelul la care era când a fost împrumutat prin Cipru. Însă chiar și așa, joacă peste tot ce a jucat sifonul de Gabi Enache în toată cariera lui. Ca să vedeți cum stau lucrurile și cât de nedreaptă e viața, Jakolis n-a avut loc la FCSB de Enache.

Singurul lucru care mi-a plăcut la Viitorul a fost faptul că și la 0-2 a continuat să încerce. Sigur, n-a putut, n-a făcut absolut nimic, însă n-a abandonat niciun minut, chiar dacă asta a însemnat că FCSB a avut spații mari în ofensivă. Golul nu se pune ca fiind rezultatul fotbalului, a fost o gafă speculată.

La Viitorul e destul de simplu. Ei sunt obligați să producă an de an, altfel zero performanțe. Și zero performanțe înseamnă și zero bani, pentru că doar performanțele îți fac jucătorii atractivi pentru transferuri.

Nu îmi place de ”Ceaca”, nici măcar cât de Zero Popescu. Dar poate greșesc, că observ că băiatul e lăudat.

2 comentarii

  • Nea’ Cristi, fotbalul nostru merge atât de urat (pt ca termenul “prost” n-ar fi de ajuns) încât nu prea sunt chestiuni de dezbătut. Același Becali, aceiași anostitate… sincer, îmi pare rău de Hagi, și de ăla mare și de ăla mic care văd ca a terminat snaga de Italia…

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.