web analytics
Fotbal intern

Nu dați vina pe galerii, dați vina pe români!

Am rezolvat cazul, gata! Cu ajutorul lui Contra și cu ajutorul unor băieți veseli din presă și de pe la TV, vinovatul pentru pierderea bătăliei din liga a treia a fotbalului european a fost găsit. E huliganul, cel care a făcut prostii pe stadion și care a făcut așa fel încât noi am jucat fără spectatori cu Muntenegru și cu Lituania. Și dincolo de faptul că i-a bubuit timpanul lui Gooritză de la ecoul de pe ”Ilie Oană”, uite că am și pierdut punctele cu Muntenegru, două puncte cu care acum eram departe rău. Cică!

Atât le-a trebuit cloncănitorilor! Huooo, huliganii! Nenorociții care vin să se bată, să dea torțe, să intre pe teren și să ne lase pe noi, civilizații fără măsură, privați de… privilegiul de a ajuta cu plămânii din dotare evoluția naționalei. Suporterii din galerii sunt de vină, din cauza lor am avut terenul suspendat și din cauza lor am pierdut punctele cu Muntenegru. Cât de convenabil?

Foarte convenabil, din nou. Doar că nu e așa. Pentru torțe am fost amendați. Pentru că a intrat ăla pe teren la finalul meciului cu Serbia, la fel, am fost amendați. Noi am fost suspendați pentru că se strigă ”Afară cu ungurii din țară!”. Și pentru treburi asemănătoare am tot fost suspendați. Mă rog, ne-a fost suspendat terenul. Ei bine, oricine merge la meciurile naționalelor, fie că e cea mare, fie că e naționala U21, știe că atunci când se aude treaba asta, ea se aude din gura tuturor! Tot stadionul strigă asta și, vă garantez, tonul nu e dat mereu de ”galerii”. La meciul României U21 cu Litănștai (așa zicea un moș lângă care am stat la meci, mi-a plăcut) s-a strigat de rău de unguri de câteva ori. Ei bine, de cel puțin două ori tonul a fost dat din peluza în care stăteam, peluză în care erau ”oameni normali”, nu era vreo galerie.

Discursul ăsta cu huliganii care ne-au compromis posibilitatea de a înfăptui coaiele lui Costel e o bășină, iar cine îl propovăduiește e bou. Fie că îl cheamă Contra, fie că îl cheamă Stoichiă, fie că îl cheamă nea Ion din Videle. În primul și în cel mai important rând, impotența noastră din meciul cu Muntenegru nu putea să fie schimbată de spectatori. În al doilea rând, ”vinovați” pentru suspendări ar trebui să fie toți cei care vin la meciuri. În al treilea, am pus ghilimele pentru că e o tâmpenie să dai vina pe spectatori oricare ar fi situația. Însă, să nu uităm, noi facem parte din țara în care șeful federației a dat în judecată suporterii ca să scape de o belea, deci…

Un comentariu

  • Eu zic ca mai bine dam vina pe casierii de la mega image deveniti, peste noapte, mari nationalisti si extremisti de dreapta. Sunt pline peluzele romanesti de astia.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.