web analytics
Fotbal intern

Nouă ne pasă că lui Daum nu îi pasă de noi?

Fără să mă pripesc cu concluziile și fără să judec puterea lui Daum de a schimba în bine echipa națională a României nu pot să trec cu vederea bubele din sistemul de convocare pentru meciurile din campania de calificare la mondiale. Sigur, spunem că avem răbdare și că egalul cu Muntenegru sau egalul din Kazahstan sunt accidente, că nu sunt cauzate de greșelile lui Daum. Deși sunt. Dar să spunem că nu sunt, că e prea devreme.

Ce ne facem cu convocările? Speram, atunci când am aflat că Daum e noul selecționer, că vor dispărea discuțiile și că vom avea certitudinea că cei care vin la națională sunt cei mai buni români din fotbal. But are they? Eu zic că nu-s, mai ales atunci când mă uit pe lotul pentru meciul cu Polonia și îl văd acolo pe Enache. Sau când mă uit pe lot și nu-l văd pe Niță, dar îl văd pe Cojocaru.

Pentru că nu există nicio explicație, dacă exista o auzeam până acum, pentru care se impune chemarea lui Gabriel Enache. Omul este ținta numărul 1 a României microbiste pe bună dreptate, el are evoluții foarte proaste la Steaua însă în ciuda asta este prezență constantă la națională. De ce? Daum nu ne explică, nu i se pare important să lămurească iubitorul de fotbal din țara în care lucrează. La fel, cum poți să sfidezi lumea ignorându-l pe Niță, unul dintre puținii jucători ai Stelei care mișcă, și să îl chemi la lot pe Cojocaru, fostă rezervă a lui Niță și actuală rezervă fără minut jucat la ultimul loc din Italia? Și că tot vorbeam de steliști care mișcă, Tamaș de ce nu e la națională?

Și ca să nu săriți cu ”sclavul ciobanului”, zic și despre Dinamo. Valentin Lazăr are cel mai bun sezon de până acum, e numărul 1 la Dinamo și are cifre bune meci de meci. Cu toate astea, la națională nu e nici măcar pomenit numele lui, fără să ni se ofere o explicație.

Repet! Nu avem pretenții de rezultate uriașe, e clar. Dar avem pretenția ca măcar selecția să fie făcută pe argumente logice, fără influențe și alte rahaturi. Sau poate că există o explicație logică pentru toți cei de mai sus, una pe care nu o văd eu. Există?

daum

5 comentarii

  • Eu cred ca Vatajelu e cel mai bun fundas stanga roman in acest moment. Peste absolut tot ce avem, inclusiv Stefan Radu.
    Poate sunt eu subiectiv fiind oltean dar l-am urmarit non stop. Baiatul asta are ceva special, plus un caracter frumos. Va ajunge la o echipa mare daca nu are parte de accidentari.

  • Nita oricum era varianta a 3-a, deci nu juca. Problema e la aia pe care îi selectioneaza: Chiriches a jucat 1 meci, si prost si ala, tot sezonul, pe principiul asta trebuia luat si Gardos.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.