web analytics
Diverse

Noriel Cribs (P)

Trecem de la o fază a dezvoltării copilului la alta destul de rapid, iar astăzi vom vorbi despre ceea ce înseamnă achiziția unui pătuț bebe. Adică un moment extrem de important, mai ales pentru că vorbim despre ceea ce va reprezenta întregul univers al celui mic în prima parte a vieții sale, cel puțin în primul an. Pe site-ul Noriel aveți o gamă largă de pătuțuri. Dacă sunteți la prima achiziție de acest tip, iată la ce trebuie să vă uitați atunci când faceți alegerea. În primul rând, verificați cât de solid este pătuțul și calitatea materialelor folosite. Uitați-vă dacă este stabil, uitați-vă să fie bine finisat, fără materiale proaste în care cel mic s-ar putea răni, fără colțuri rămase neacoperite sau neprotejate. Dacă vine cu saltea e în regulă, dar dacă nu vi se recomandă să cumpărați salteaua în acelați timp. Salteaua nu trebuie să fie mai mică decât pătuțul, specialiștii recomandă să fie un spațiu de maximum 2 centimetri între capătul saltelei și peretele pătuțului.

Apoi, gândiți-vă bine ce fel de pătuț vreți. Pe lângă variantele standard, normale, mai puteți opta pentru unele speciale care deși sunt mai scumpe, se pot dovedi mai utile. Găsiți pătuțuri care pot fi transformate, după ce bebelușul crește, într-un pat normal pentru cel mic sau pătuțuri care au posibilitate de atașare a unei măsuțe sau a unui dulap. Există pătuțuri portabile, o alegere din ce în ce mai populară în ultima vreme. Sigur, un plus este dat de accesoriile cu care pătuțul vine din fabrică, jucăriile incluse scutind părinții de achiziții ulterioare costitisoare.

Ca de obicei, vă prezint extremele de pe site-ul Noriel la rubrica pătuțuri bebe. Cel mai scump pătuț convențional costă 1741 lei și se numește Prestige Little Star Magnolia Oro. Este, conform descrierii, un pat reglabil pe două nivele, cu laterale culisante și siliconate, cu sertar și roți cu sistem de frânare. Adică include cam toate caracteristicile despre care am vorbit mai sus. Respectă, evident, toate normele de sănătate și siguranță în vigoare începând de la folosirea unor vopseluri non-toxice și terminând cu rotunjirea fiecărei muchii. Cel mai accesibil pătuț costă 260 de lei și se numește Design Forest. E fabricat din lemn de fag, e reglabil pe trei nivele de înălțime și are un grilaj față complet detașabil. E lăcuit cu lac ecologic pe bază de apă și are recomandări bune din partea părinților.

Specialiștii recomandă să evitați, dacă puteți, să folosiți pătuțuri vechi. Asta pentru că modelele mai vechi din comerț nu respectă cerințele actuale în ceea ce privește siguranța pentru cel mic și, mai grav, pot fi construite din materiale care îi pot face rău bebelușului.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.