web analytics
Fotbal intern

Noi n-am știut că avem nevoie de victorie la 2 goluri. Iată 4 argumente!

Ok, hai că nu vreau să vă răpesc prea mult timp. Pentru că orice faceți voi acum, începând de la activități de tăiere de unghii și terminând cu achiziții de elicoptere, orice e mai important decât atenția pe care o puteți da fotbalului românesc. Și nu din cauza fotbaliștilor, ci din cauza celor care se ocupă de fotbal.

Așa. O să încerc să vă explic cât de schematic pot. România a câștigat aseară cu 1-0 în Muntenegru, victorie insuficientă pentru atingerea singurului obiectiv real rămas. Obiectivul real era să fim între cele mai bune 2 echipe de pe locurile doi în grupe, lucru care ne-ar fi adus rămânerea în urna a treia la calificările pentru Euro 2020. Cum făceam asta? În primul rând, rezolvând ce depindea de noi: adică trebuia să batem la două goluri!

E limpede, da? Aveam nevoie să batem la două goluri, lucru care ne-ar fi dus, iată, peste Israel și Ungaria, sub Bulgaria, deci în primele 2. Doar că n-am bătut și, sunt sută la sută convins, fotbaliștii nu au știut că trebuie să învingem la două goluri. Sau, să fiu mai puțin dur, cei mai mulți fotbaliști n-au știut. Îndrăznesc eu să spun că nici Contra nu știa. Iată 4 argumente, vă invit să le combateți:

1. Schimbarea atacantului cu un DMC

În minutul 88, cu 7 minute înainte de fluierul de final, Contra a făcut ultima schimbare. A scos un atacant, pe Keșeru, și a băgat un mijlocaș central de profil defensiv, pe Tudor Băluță. Asta deși mai avea nevoie de un gol! Victoria cu 1-0, așa cum vedem, nu ne ajută la nimic. Pe bancă, în momentul ăla, mai erau doi fotbaliști de profil ofensiv: Hagi și Mitriță! Oricare era o idee mai bună.

2. Bucuria de pe teren

Am văzut, fix după fluierul de final, cum mai mulți jucători de pe teren au izbucnit într-o… aproape horă. Au țopăit pe teren, ei credeau că victoria le-a fost suficientă. E singura explicație, bănuiesc că nu era nimeni atât de ridicol încât să se bucure la o victorie inutilă, nu? Și, din câte am înțeles de la colegi, Contra ar fi dat glas enormității cu ”victoria e suficientă” undeva la conferința de presă oficială. O să verific.

3. Rezultatele lui Țucudean

Înainte să ajungă la zona mixtă în fața presei (acolo unde ajungi după ce intri prin vestiar, după ce faci duș și te schimbi), Țucudean a fost la microfonul ProTV. A avut doar câteva zeci de secunde, hai 2-3 minute, cât să tragă o bluză pe el. Ei bine, Țucudean a spus că ”noi am câștigat, dar nu ne-au ajutat celelalte rezultate”. Ori asta e o altă declarație care trădează faptul că ei nu știau cum trebuie să bată. Tocmai, Țucudene, ca te-au ajutat. Dacă tu băteai cu 2-0, erai peste Israel și Ungaria. Rezultatul din Scoția te-a ajutat, tu nu ți-ai făcut treaba.

4. Agheul lui Manea

Și vine zona mixtă. Înfofolit, în drum spre autocar, Manea e oprit de Telekomsport. Reporterul, în temă, îl întreabă fix pe ideea asta, pe ideea lipsei unui al doilea gol care i-ar fi ajutat să obțină atingerea obiectivului. Ce zice Manea, sincer ca un elev de a treia? ”Noi din teren n-am știut asta, noi am jucat și am încercat să marcăm”. A, voi n-ați știut? 🙂

E limpede, sper! Reluăm. Singura noastră șansă să obținem ceva era să batem la două goluri diferență și să depășim astfel locurile 2 și 3, adică Israel și Ungaria. Dacă fotbaliștii și selecționerul știau lucrul ăsta, cum explicați cele 4 puncte de mai sus? 🙂

3 comentarii

  • Încă o data se arată incompetenta celor din FRF. După declarațiile/postările imbecile apărute la adresa suporterilor, idioții își trădează iar imbecilitatea! Așa e când in funcții cheie sunt puși unii pe criterii dubioase. Ne meritam soarta.

  • Intri în detalii prea “adânci”… Mulți dintre fotbaliștii români nu știu regula offside-ului și tu te aștepți să înțeleagă formule de calificare?!? Guriță săracu’, nici el nu e prea breaz. Chiar dacă ar fi știut, sunt convins că nu ar fi riscat: “victoria rămâne victorie” :))) PS Rar mi-a fost dat să văd atâta disperare față de cuvântul Steaua ca la comentatorii Pro. Îl surclasează pe Emil Grădinărească Răsad

  • Pai Gurita a zis la conferinta de presa ca el nu face calcule, va trage linie la final. As fi tras si eu o liniuta dar n-am de unde sa fac rost.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.