web analytics
Fotbal intern

Nistor, Sepsi și cu ”ria, ria”

Nu o să pricep în veci cum specialiștii lu’ pește de la echipele potente financiar din Liga 1 nu au dat în anii ăștia atacul la Nistor. Cu tot respectul pentru Dinamo, dar Nistor e jucător de echipă care se bate la titlu. Mă îndoiesc că ar fi scump, la ce foame are dezvoltatorul de hoteluri care câștigă premii de urâțenie la nivel mondial. Și nici salariu mare nu ar avea. Adică dacă îi plătești lui Zero Popescu 13.000 pe lună sau lui Culio 30.000, leafa lui Nistor nu poate fi o problemă.

E incredibil cât de mult poate schimba o gleznă potentă jocul trist arătat de Dinamo în primele etape. Sigur, nu îi iau din merite lui Uhrin, nu ignor nici revenirea lui Nistor, dar se vede că a venit unul care pasează pe culoare, care driblează real, nu cu mingea în față urmată de tackling. Și Fabbrini e la început, nu își știe antrenorul, nu se pupă încă așa cum trebuie cu colegii, e loc doar de creștere.

Gazonul ăsta de la Sf. Gheorghe nu e, cumva, ăla infect de la meciul cu FCSB de acum ceva luni? Că dacă nu am eu hardul șters și e același stadion, atunci îngrijitorul trebuie declarat monument UNESCO, protejat și împrumutat pe la toți inapții din fotbalul românesc.

Și pentru că risc să zic doar de bine, mă bag și în locul în care nu vreau să mă bag din cauza reacțiilor. Dar n-am cum să mă fac că nu aud cum un stadion întreg huiduie galeria lui Dinamo atunci când galeria strică (știu, o să ziceți că pentru a provoca) ”România, România!”. Unu la mână, nu ar trebui să existe ”pentru a provoca” atunci când scandezi numele țării la tine în țară. Doi la mână, nu neg niciun drept pentru nimeni, însă cum poți spera la integrare, cum poți scăpa de discriminare dacă tu te comporți așa? Ce e rău cu ”România, România!” încât să fie nevoie să huiduim? Și apoi să venim cu ”Ria, ria, Ungaria”? Wtf?! De ce? Serios. De ce?

Acum, ca să mai echilibrez în rele, nu vreau să trec peste numărul destul de ok de spectatori pe care Sepsi îl strânge la meciurile de acasă. E de apreciat, chiar dacă nu sunt extraordinar de mulți, oamenii vin și își susțin echipa. Echipa care joacă infect și care n-a mai câștigat un meci de 24 de primăveri.

Gata. Termin prin a vă spune, ignoranților, că ați pierdut un meci frumos. Știu, nici eu nu mă uitam dacă nu mă obliga ProSport, dar nu îmi pare rău. Ocazii, vreo trei șuturi în bară, un gol frumos, acțiuni în viteză. Mișteaux!

4 comentarii

  • A avut oferta clara de la FCSB: 20000 de euro pe luna, 50000 de euro prima de instalare, plus o gramada de alte bonusuri si prime. Nu iti mai aduci aminte declaratia lui Florin Bratu ? I-a fost frica lui Negoita sa il lase la FCSB, plus opozitia lui Alexandru David si a lui Bogdan Balanescu, constienti de problemele pe care le-ar avea cu fanii si plus orgoliul celor de la Dinamo. Si acuma ii mai bantuie creierii oferta de la FCSB lui Nistor, ar fi castigat un milion de euro in 3 sezoane la FCSB cu tot cu bonusuri…

  • Cristi, uita-te si la media de spectatori de la Chindia care n a castigat de 30 de primaveri si mai joaca si la Ploiesti meciurile de acasa

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.