web analytics
Diverse

Niște puncte importante din discuția cu Cristian Petrea

Azi, la emisiunea ProSport Live, invitat a fost comandantul CSA Steaua, colonelul Cristian Petrea. Timpul a fost mult mai scurt decât ar fi trebuit, au fost întrebări pe care n-am apucat să le pun, însă vreau să amintesc și să comentez niște idei care au rezultat din discuția cu dumnealui.

Nu vor mai fi montate tribune – Nu sunt bani, cică. Și pot înțelege că nu sunt bani, însă dacă e ”un euro pe loc” prețul, atunci o peluză pentru familii, bătrâni și copii ar fi costat 500 de euro. Cu indulgență. Și nu pot eu să cred că nu există 500 de euro. Îi plătesc eu dacă e cazul.

Marketing și catering – Aici nu sunt deloc de acord cu Petrea. Sigur, legile tâmpite (da sunt legi, aia e) nu permit externalizarea. Dar e permis voluntariatul, iar eu am certitudinea deja că există oameni, steliști activi, care se pricep la mkt mult mai bine decât ce are CSA Steaua și care și-ar oferi serviciile. Iar treaba cu cateringul nu o halesc. Au catering cluburi care aduc de 2-3 ori mai puțini suporteri la meciuri și nu poate avea Steaua care vine cu cel puțin 1000 de oameni acasă la fiecare meci? Serios?

Televizarea meciurilor – Costă și asta. AMFB, acest organism măcinat de viermi care vrea să dea lovitura de pe urma Stelei (deși nu oferă absolut nimic în schimb) cere 1500 de euro pe meci pentru televizare. Uriaș, colosal. Plus costuri de producție, plus taxa luată de Steaua, totul duce la niște sume imposibil de amortizat. Mă gândesc serios că aș putea cere eu licența de transmisie în online, că e mai ieftină, și să găsesc un sponsor cu care să fac transmisia aici, pe blog. Pun 1 euro meciul și îmi iese.

Sportiv, ratarea promovării e eșecul lor – E simplu! Au știut că Rapid Academia vine cu fotbaliști consacrați, iar Petrea spune că antrenorii Stelei au avut de ales. Și au ales să nu facă la fel pentru că ”au avut încredere în fotbaliștii tineri”. Dincolo de faptul că și soacră-mea își dădea seama că tinerețea nu poate compensa valoarea unor Niculae, Maftei sau Voicu… existau soluții pentru ca lotul să fie întărit cu fotbaliști fără nume, dar de nivel mai ridicat. Și n-a fost făcută treaba asta.

La TAS nu s-a mers – Asta pentru că Florin Talpan a considerat că s-ar fi mers degeaba. Nu știu cât se știa lucrul ăsta, însă aflăm că după ce a pierdut apelurile pe la AMFB și FRF, Talpan a considerat că va pierde și la TAS. Adică teza lui era eronată, iar asta e o problemă.

FCSB va juca pe noul Stadion Steaua – aici nu încape discuție, sunt obligați de lege să le permită accesul. Subiectul nu e unul fierbinte pentru că va mai dura mult până atunci, dar asta e realitatea. Deci FCSB va continua să mai mulgă popularitatea numelui Steaua prin asocierea cu Stadionul Steaua.

Talpan – E cât se poate de evident conflictul (măcar de idei) între Talpan și restul celor din club. Ori asta e o problemă, Talpan e jurist, dacă nu avizează lucrurile se blochează.

Mai sunt și altele, revin cu alt prilej!

7 comentarii

 • Deci eu înțeleg ca tot tamtamul cu preluarea brand-ului a fost cam degeaba. Toate raspunsurile sunt penibile. Or fi treburi secrete de armata…😐

 • Salutare si felicitari pt incisivitatea aratata in emisiune 👍
  Adevarul este unul singur si trebuie inteles de toti suporterii stelisti: nu se poate face performanta in anul 2018 in fotbal cu o organizare ca cea condusa de dl Petrea (poate liga 4, 3?)
  Ceea ce nu intelege dl Petrea si parese ca nici clubul (sau nu se doreste) este ca cel mai mare sponsor posibil pt ei il reprezinta chiat masa suporterilor stelisti. Dovada: 80k € la un singur meci cifre oficiale! Am fost acolo cu baiatul meu si a fost o experienta pe care nu am trait o de multi ani … asta pana la gazarea initiata de jandarmerie.
  Si cu parere de rau o spun, nici suporterii stelisti nu inteleg acest lucru: citesc pe undeva ca un abonament de 150ron pt 14 meciuri pare scump….
  Si o intrebare: este cineva membru in as47? Eu incerc de ceva vreme sa sustin clubul prin intermediul acestei asociatii dar pana in prezent nu am fost acceptat .

  • Nu stiu detalii, insa stiu ca te poti inscrie ca membru cotizant. Trebuie sa fie lamuriri pe site-ul lor, ai incercat?

 • Nu stiu voi cum vedeti si simtiti situatia actuala, insa mie imi e din ce in ce mai sila..nu se mai vede nici macar o licarire a luminii de la capatul tunelului..si tunelu’ pare sa fie al dracului de lung.

 • E simplu: porcul e un pion care face jocurile gunoaielor fîcîsîbiste din urmatoarele motive:
  1) era clar ca avem lot mai slab decat Academia Partid, dar toata lumea stia ca ei n-au drept de promovare, motiv pentru care nu era necesara investitia in jucatori mai buni;
  2) Nu monteaza tribune ca n-are bani de vreme ce la meciul cu Academia Partid de pe NA si-a facut;
  3) Nu scoate abonamente la vanzare sau intarzie fara argumente…
  4) Nu vrea sa televizeze meciurile…
  Toate astea, daca s-ar face, ar insemna moartea SC FC Fcsb SA. Asa, daca nu se fac, se amana momentul venirii Stelei in prim-planul fotbalului romanesc pana cand Fcsb va putea juca pe noul stadion pentru a intretine minciuna…

 • De ce AMFB cere bani pentru televizarea meciului?

  SSC Farul Constanta a fost probabil prima echipa din lume aflata in liga a 4-a cu toate meciurile de acasa transmise online pe Facebook. Logistica a fost asigurata de Dotto Sport, un partener media local.

  Dar totul s-a facut fara nicio taxa la AJF sau ceva de genul asta. Cam ce a facut Craiova la meciul cu RB Salzburg 2 ani mai tarziu si cu pretentii de pionieri 🙂

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.