web analytics
Fotbal intern

Nimic de regretat

Steaua a fost eliminată după 120 de minute de fotbal frumos, mult peste nivelul ligii a patra, chiar și peste nivelul ligii secunde, acolo unde joacă Concordia Chiajna. Meciul de pe stadionul din Berceni a fost viu în permanență, deși Steaua putea să îl omoare. După ce a dat gol sau în prelungiri, atunci când spre lauda lor (deși eu aș fi făcut altfel), steliștii au rămas în joc. Nu au ucis fotbalul, nu s-au apărat pe două linii, n-au degajat în porumb. Au ieșit din apărare în viteză, riscând, chiar dacă Chiajna a părut mult mai bine fizic. Cum spuneam, spre lauda Stelei, eu eram fricos, mă baricadam, trăgeam spre loviturile de departajare.

Mi-au plăcut mult de tot Bactăr (WOWOWOWOWWOW!) și Răsdan, mi-a plăcut cum a jucat Ilie, deși îi mai trebuie o viteză dacă vrea să ajungă fotbalist. Mi-au plăcut și Antohi și Neagoe, Elek e suprinzător de periculos deși e cu kile în plus. Bine, nu știu cum e cu kilele lui, că el mereu a fost mai culturist. Mi-a plăcut și jocul lui Bărbulescu, chiar dacă trebuia să fie eliminat la finalul primei reprize după o prostie uriașă.

La Chiajna, lucrurile au stat binișor. Se vede că au fotbaliști cu zeci sau sute de meciuri în Liga 1. Dumitraș, Albu, Grădinaru, Iovanovici, Batin. S-a văzut experiența pe final, la felul în care a fost dozat efortul, la felul în care au ținut de minge.

Suporterii au fost mulți, peste așteptările mele. Am scris și înainte de meci, atunci când ai jocuri la 4 jumate în timpul săptămânii, fotbalul e degeaba. Doar că în Berceni au venit circa 1500 de spectatori, mai bine de jumătate fiind in peluză. Și atmosfera a fost bună de tot, uite dovada: ”La începutul meciului mi s-a făcut teamă când am văzut câți suporteri are Steaua”, a zis portarul Chiajnei la final.

E păcat pentru Steaua, dar nu e nimic de reproșat după un meci cu un adversar care abia a retrogradat din Liga 1. Au zis și ei la final, ilfovenii, că Steaua n-a fost cu nimic mai slabă. Ba, aș adăuga eu, Steaua a fost mai bună în multe momente. Și dincolo de bara lui Răsdan, Steaua putea încheia totul în 90 de minute, dar Antohi (parcă?) a fost blocat de două ori la aceeași fază, singur cu portarul.

Spuneam că e păcat pentru că accederea în 16-imi ar fi însemnat posibile dueluri cu echipele din Liga 1. Bine, nu ar fi fost garanția faptului că FRF ar fi deschis gura aia închisă de nesimțire și de nepăsare. Că așa te comporți atunci când ești politic acoperit și, indiferent de ceea ce ai face, ai garanția că nu ți se întâmplă nimic. Dar nu e nimic de regretat, nu poți să regreți ceva după un meci în care ai dat totul, chiar totul.

8 comentarii

  • La scurt timp dupa ce Steaua a marcat impotriva unei echipe mult mai puternice, Oprita l-a trimis in teren pe Robu, jucator cu caracter ofensiv. Mi-ar placea sa vad asta si in Liga 1, sa se renunte odata la antifotbal, la “lunga si pe-a doua”, 5 fundasi etc.

  • Mie, personal, nu mi-a plăcut Rasdan. In multe momente a fost prea individualist. In rest, da, echipa s-a prezentat bine. La faza aia din ’90 au fost vreo 3 care puteau închide meciul, dar nu e nimic regretabil. Cinste lor! PS Pancu vrea un derby in faza următoare cu SC FC Fcsb SA. Aici sunt de acord cu țiganul (a nu se înțelege termen peiorativ – mă refer la persoanele care au migrat din nord-vestul Indiei): un FC R – SC FC Fcsb SA este derby: una are 3 titluri, iar cealaltă 5. Chiar și un FC R – FC Dinamo e derby, ținând cont că CS Dinamo are tot palmaresul până în 2001.

  • Steaua nu a mai putut fizic in prelungiri, sunt de acord. Au încercat să construiască dar nu au mai putut fizic. Voința da, putinta ba! Oricum, nu am nicio emoție sezonul asta ca nu promovează în Liga a 3-a.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.