web analytics
Fotbal intern

Nimeni nu înțelege problema reală a lui Daum. Nimeni!

Dacă n-ați făcut alergie până acum la discuțiile despre echipa națională și despre Daum sunteți eroi. Dacă ați făcut, vă dau eu antidotul acum pentru c-am ajuns la limita răbdării nu vreau să spun lucruri pe care mai apoi le-aș putea regreta. Sunt în continuare uluit de faptul că nimeni, indiferent cât de fost mare fotbalist sau de actual mare jurnalist este, nimeni nu a reușit să fie limpede într-un discurs care să lămurească definitiv care sunt problemele reale legate de prezența lui Christoph Daum.

Eu v-am mai spus, îmi convine situația de la echipa națională, nu consider că Daum e un antrenor sub ceea ce am avea noi nevoie. Dar am o problemă cu faptul că neamțul pare complet rupt de realitate și, mai important, pare departe de ceea ce fix el ne spunea în vară, atunci când a semnat contractul. Pentru că lucrurile astea trebuie să îi fie imputate, nu faptul că ne-a bătut o Polonie net superioară din absolut toate punctele de vedere. Adică:

1. Atunci când ai venit la națională ai spus că obiectivul tău este să schimbi atitudinea, să nu mai fim milogi, să jucăm ofensiv și eficient. Ori în meciul cu Polonia ai început cum nici Pițurcă nu avea îndrăzneala, cu o frică extraordinară, cu mijlocașii ofensivi în propriul 30. Cum explici asta? Înțelege că dacă jucai curajos, așa cum până și Andrei Vochin ți-ar fi indicat, lumea nu era atât de supărată după eventuala înfrângere.

2. Selecția e în continuare contestată. Și asta e grav pentru că dacă scoatem din ecuație ideea că ești influențabil mai rămâne doar aia că nu te pricepi. De ce refuzi să explici, cu argumente, cum de îl chemi necontenit pe Gabi Enache la lot în condițiile în care nici Steaua condusă de rudele lui prin alianță nu-l mai folosește? De ce chemi cel mai bun marcator al României doar la presiunea presei? De ce nu chemi cel mai bun fundaș din Liga 1 și îl chemi pe ăla de la retrogradare din Qatar? Și încă o grămadă de întrebări care nu ar fi trebuit să apară. Să faci o selecție nu-i ușor, de acord, dar poți scăpa lejer de contestatari dacă o faci pe bune și nu ești absurd.

3. De ce refuzi să dai explicații? În ciuda faptului că accepți presa peste tot și dai impresia unui om căruia-i place comunicarea, ceea ce comunici e mai sec decât discursul lui Burleanu. Nu vrei să spui microbiștilor, prin intermediul presei, care sunt justificările pentru care faci ceea ce faci. De ce nu dai indicații în timpul meciurilor, de ce neglijezi rezervele, de ce nu îi iei pe Tamaș, ce caută Enache, etc.

4. De ce o repeți pe asta cu ”n-avem material?”. Păi ce, e vreo surpriză? Eram campioni europeni în vară și s-au degradat lucrurile de atunci? Cum poți să spui o asemenea tâmpenie. E ca și cum ar aduce ăștia un redactor-șef nou la ProSport și, după 2 luni, să ne spună că nu face treabă pentru că nu suntem pe hârtie, suntem online. Păi bos, ai semnat în orb? Nu știai că avem căpitan de la Al Sarailie? Că n-avem trei inși care să dribleze, că avem un portar aproximativ? Că, că, că?

daum-3

Un comentariu

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.