web analytics
Fotbal extern

Nicușor Stanciu i-a mulțumit pe belgieni la debut. Pe toți!

Am văzut cu coada ochiului meciul dintre Anderlecht și Charleroi, cel în care au jucat Chipciu și Stanciu. Dacă primul e deja vechi în Belgia și a confirmat forma bună cu două pase de gol, Stanciu a fost la debut. Și, fără să fiu foarte atent, m-am lăsat influențat de opiniile pe care le-am citit în România cu privire la prestația lui din acel meci. Deși i-am văzut ocaziile, mi-a plăcut cum s-a mișcat până la finalizare, am zis că poate n-am văzut eu cât de slab a fost în rest și că au văzut românii mai bine.

Evident, răutatea asta tâmpită a poporului a lovit iar. Stanciu nu doar că a avut evoluție apreciată, omul a avut o evoluție apreciată cam de toată lumea. Aia care contează, să ne înțelegem, nu antrenorii cu tastatura-n față. Antrenorul, suporterii, specialiștii de la posturile TV din Belgia, toți au remarcat jocul fostului decar al Stelei.

Stanciu e un fotbalist cu ambele picioare, are o tehnică foarte bună și reacționează rapid. Încă nu a reușit să marcheze, însă o va face. E un fotbalist demn de Anderlecht!”, zice Peter Vandenbempt, un nene jurnalist cu greutate pe acolo.

Antrenorul Weiler zice și el că: ”A încercat să influențeze jocul și a cerut mingea foarte des. Putea înscrie de două sau de trei ori și ar fi meritat un gol”. M-am uitat pe Twitter și pe Facebook, fanii au apreciat și ei jocul românului.

Marc Degryse, fost jucător al lui Anderlecht, zice că: ”A demonstrat că are ceva în plus față de ceilalți. Am văzut la treabă un coordonator elegant, un jucător care va deveni în curând idol al publicului”.

Philippe Albert, fost jucător de națională și analist sportiv: ”Mi-a plăcut Stanciu. Ce tehnică și ce viziune! Acum înțeleg de ce a costat atât de mult, putea să dea două goluri cu puțin noroc”.

Nu știu dacă să îi cred pe ei sau să cred românii cu Facebook și abonament ieftin la cablu TV.

stanciu

3 comentarii

  • Hai sa-ti spun ce am vazut eu ca m-am uitat special pentru Stanciu. In prima repriza a fost emotionat, a gresit multe mingi si colegii nu-l prea jucau. S-a scos cu sutul acela care a trecut putin pe langa.

    In partea secunda a fost mult mai prezent in joc, cerea toate mingile si au inceput sa-l joace si colegii. A jucat foarte bine, practic el dirija tot ce se intampla pe teren si a capatat multa incredere. Il stii la fel de bine ca mine pe Nicusor si stii ca daca nu-i dai incredere e lemn, dar cand capata e de neoprit.

    Problema o sa fie alta. Anderlecht e dezastru, nu-mi imaginam ca poate fi o echipa atat de slaba. Au o aparare de locul 12 la noi in campionat, iar mijlocasii la inchidere nu stiu sa acopere bine terenul.

    Sa-ti zic putin si de Chipciu, ca am vazut cam toate meciurile lui Anderlecht de cand a ajuns acolo. Daca-l judec doar dupa cum joaca, si el e slab rau, greseste fff mult, nu are initiativa, etc. Dar cifrele sunt ale lui deocamdata, are un gol si 5 pase, ceea ce e excelent. M-as bucura insa pentru amandoi sa lase o impresie foarte buna, mai ales pentru Stanciu, care-i un baiat de nota 10.

    • Parerile oamenilor de pe acolo sunt simple. Incep prin a lăuda intrarea buna a lui Stanciu si termina prin a desfiinta defensiva. In termeni duri.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.