web analytics
Fotbal intern

Nicu Dică / Pentru voi / Este Ionuț Luțu 2

Dacă mă întrebați pe mine și, din moment ce ați intrat aici înseamnă că mă întrebați, între Dică și Luțu nu e nicio diferență. Ba al doilea cred că are mai multă libertate. Dică e încarcerat, e prizonier, sărmanul nu are niciun cuvânt de spus în alcătuirea echipei. Florinel Coman și Florin Tănase nu joacă fotbal absolut deloc. De vreo 2 ani. Și, cu toate astea, ambii îl țin rezervă pe Moruțan. Moruțan cel care nu e vreun breaz, dar care e mult, mult peste ce arată Tănase și Coman. Ah, Man la fel. Man e o umbră, o fantomă.  Și da, e ordinul lui bre nea Gigi să se întâmple așa.

Stadioanele goale la fiecare meci de pe teren propriu. Doar vreo 40 de abonamente vândute. Să nu credeți că sunt excepții astea. Nu, excepțiile sunt meciurile în care vin peste 5000 de inși. Și mai lăsați-mă cu provincia, în provincie încă merge lumea să-l vadă pe Doru Octavian Dumitru cu Ciro de Luca în deschidere. Deci faptul că se bulucesc să vadă FCSB în deplasare înseamnă exact nimic. Să mă ierte Botoșaniul sau Călărașiul, dar nu e ca și cum ai ceva de făcut acolo. Normal că te duci când vine FCSB.

FCSB nu a meritat azi victoria. Echipa asta n-a avut nicio fază clară de gol, toate așa spusele ocazii au venit fie din faze fixe, fie din întâmplare. Și, mi-e mai clar ca niciodată, vina este a antrenorului. Pentru că indiferent de cât de bolnav la minte e Becali, Dică n-are scuză atunci când trimite pe teren singurul ”11” din Liga 1 care nu are nicio fază clar lucrată pe fază ofensivă. Nimic, zero. Joacă fix așa cum se juca la Cupa Liceelor, pe talentul unor jucători.

Tuturor le e frică de MM Stoica. Și în fotbal, dar și în presă. FCSB are vreo 10 jucători rupți, la fel ca anul trecut, și tot ce fac tălâmbii care comentează sau care scriu este să se întrebe ”cum oare?”. Dar atât! A zis MM Stoica acum ceva vreme că nu sunt accidentări din vina preparatorului, deci e literă de lege.

Acum, ca să nu îl salvăm prea tare pe Dică, FCSB are accidentări multe și serioase, dar le are de la jumătate în jos, spre poarta lui Bălgrădean. Adică prestația rupților Man – Coman – Tănase n-are legătură cu accidentările. Altfel, fără Pintilii sunt morți, sărmanii. La fel cum sunt și fără Planic și Bălașa sau Momcilovic.

Când aveți impresia că sunteți în cel mai de jos punct al vieții voastre profesionale, gândiți-vă că există unul care toată viața lui a fost sub Grădinescu. Îl cheamă Bogdan Cosmescu și reușește să fie mai slab chiar decât cel mai slab om care a comentat vreodată ceva la TV. Cosmescu, cel care a redescoperit adolescența la 60 de ani, nu mai are nicio jenă. Aproape că nici nu mai există FCSB, e doar Steaua. Atât îl duce mintea aia pe el.

8 comentarii

  • Te iarta Calarasiul, pentru ca ai dreptate, nu ai ce sa faci acolo, dar daca ignori meciul cu dinamo, fcsb face o medie a spectatorilor in tur mai mica decat a Dunarii.

  • Ha! Pai normal că le e frică de Memesita pentru că pseudo-jurnaliștii sportivi din România sunt niște p.z.e cu puță cărora le tremură bikini când intră în direct Memesita și/sau “Ne-a” Gigi Cur În Loc De Barbă. Să ne amintim cazul Finetti sau Filoti când acesta vorbea despre SC FC Fcsb SA, folosind corect termenul “Fcsb”… Imediat a intrat în direct Memesita și l-a dojenit iar Finetti s-a reglat de îndată.

  • Esti mult mai tarziu nascut , decat mine ….Nu am boala moto-urilor ! …dar te admir prietene ….gandim la fel ! Vezi cum faci cu cartile alea !!! Na , ca am vb. ca un randas ….Bafta , Cristi !

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.