web analytics
Opinie

Nicio noutate, multe potențiale scuze

Se discută foarte mult în această perioadă despre faptul că fotbaliști importanți de la FCSB vor fi trecuți pe lista cu cei care au drept de joc în Liga 3. Vezi-Doamne!, Man, Moruțan, Florinel Coman și alții din zona asta vor veni să joace în barajul de promovare contra Stelei ca urmare a ambiției lui Gigi Becali de a ține Steaua încă un an în Liga 3. Iar de aici totul se duce în niște zone periculoase.

În primul rând, nu e vreo noutate, Becali a anunțat asta de vreo doi ani.
În al doilea rând, de Moruțan nu mi-ar fi frică nici dacă l-ar lua echipa cu care joc fotbal pe sintetic. Eu nu l-aș selecta nici pentru un baraj de Liga 5.
În al treilea rând, cât se poate de serios acum, văd că se conturează deja cadrul pentru niște scuze. Am încercat, nene, dar n-am putut să promovăm pentru că FCSB a venit cu Man, cu Florinel Coman, cu Tănase și cu alții precum ei. Bine, bine. Păi atunci să ia o pauză Steaua, dacă tot e așa fără scăpare situația. Dincolo de faptul că, v-am mai spus, nu îmi dau seama dacă 3-4 jucători vor fi de ajuns pentru ca FCSB să fie sută la sută sigură de victorie, Steaua trebuie să joace. Și să se asigure, în primul rând, că face tot ceea ce depinde de ea pentru a promova.

Asta înseamnă să aibă un joc de fotbal bun, nu hidoșenia fără obiective din ultimele etape.
Asta înseamnă să folosească iarna pentru a transfera acolo unde știe că are probleme. Hint: vezi atacul.
Asta înseamnă să folosească iarna pentru a ieși cu o pregătire fizică excelentă și cu un plan fizic care să aducă vârful în zona barajului. Restul meciurilor sunt antrenamente, nu contează.

Până la urmă am avut o mulțime de cazuri în care echipe din ligile inferioare au eliminat unele din prima ligă în competiții importante, în Cupă. De ce n-ar elimina Steaua un FCSB 2 care ar avea doar 3-4 fotbaliști buni de la Liga 1?

Dacă nu, no pasa nada! Să promoveze FCSB 2, cel puțin eu nu mă grăbesc nicăieri. Satisfacția platonică a handicapatului, vorba lui Cornel Dinu, pentru un club fără suporteri reali, fără istorie, fără identitate, fără nicio perspectivă. O să îi ajute doar să satisfacă orgoliul muncitoresc al ălora care n-au călcat în viața lor pe un stadion, dar sunt activi în a forma grupuri de Facebook în care își exprimă, într-o română aproximativă, adulația față de un furt dovedit.

5 comentarii

 • Cum sa vorbesti asa de Morutan? Nici macar n-ar merita sa iti scriu aceste randuri la ce prostii ai debitat pe aici.. dar totusi.. acum 2 ani, nu era dovedit ‘furtul’, cand erai si tu o oaie din turma ciobanului? Si culmea, il citezi si pe Cornel Dinu, cel care a declarat in nenumarate randuri ca FCSB e Steaua. Vorba lui mister: „Este tipic căderii noastre în derizoriu. Pentru mine, nu există FCSB! Pentru mine, FCSB este în continuare Steaua. Este continuatoare, indiferent de cum a fost preluat clubul. În secunda în care mai mă iau în gură și cu Talpan. Este un nume predestinat esecului. Când te cheamă Talpan…ești un obsedat de anumite lucruri. Poate știe și ceva carte, dar mă îndoiesc”. Ai baut dupa Talpan si nu te mai salveaza nimeni. Nici macar stelistele libere ale caror batjocura ramai in continuare.. pe 15 februarie ce faci, iar schimbi taberele? Asa, dupa cum bate vantul? PENIBIL

 • Sa-l ataci pe Morutan , in conditiile in care apreciezi unii jucatori din liga a3a, e amuzant. Nu cred ca realizezi diferenta de nivel. Si da, Morutan nu e in top 5 la FCSB, dar la Steaua joaca Enceanu si alti jucatori aproape certati cu fotbalul cat de cat important. Dar e usor sa te pierzi in meciuri de liga a4a si a3a, e usor sa dai 5 cu Balotesti si sa-l vezi fotbalist pe Elek. Ciobanul e un personaj mizerabil , dar ura fata de el si alte caricaturi de acolo,va face sa ratati realitatea.

 • Trebuie sa fie nebun Becali să își trimită 4 jucători într-un baraj cu Steaua…
  Mă gândesc doar că e meciul sezonului doar pentru unii nu un tur oarecare de cupă unde dacă câștigi mai ai încă 4-5 pana sa conteze… Adică e ori-ori doar dintr-o parte. Si nimic nu e mai periculos decât un adversar extra motivat, mai mult decât îi permite calitatea tehnică.

  Știm foarte bine cazul Falcao… l-a făcut unu din liga 4 în Franța de i-a terminat cariera in iarna lui 2014. (cariera aia adevărata de bombardier, nu gluma de acum). A mai pățit si Balaci și Săndoi, și alții mari loviți aiurea de anonimi…

  Ce vreau să zic concret e că există riscul ca pe fond de frustrare steliștii să joace dur iar pe final chiar foarte dur contra unei răutăți gratuite și de aici se poate lăsa cu 9 luni pt ruptura de ligamente destul de usor…

  Deci – nu cred că Becali trimite vreo perlă de-a coroanei, maxim un Enache…

  • Iar s-a activat Scutariu:))
   “Un club fara suporteri reali, fara istorie, fara identitate, fara nicio perspectiva.”
   Oare pe ce planeta traiesti?
   Clubul cu cei mai multi suporteri, clubul care se lupta in fiecare an la campionat, clubul cu cele mai mari realizari in europa ignorand performanta din 86, clubul cu cei mai tineri jucatori romani (referitor la faptul ca nu are clubul perspectiva).
   Iar in legatura cu istoria vedem, sper eu, in februarie..inca nu s-a decis nimic.
   Oare tu citesti ceea ce scrii?

   • What??????????? ”Clubul cu cele mai mari performanțe în Europa ignorând performanta din 86”…

    Păi, semifinalele lui Dinamo din Cupa Campionilor (cu Liverpool) și Cupa Cupelor (cu Anderlecht), semifinala Uefa a Craiovei din 82…. astea ce-s?

    Si la Steaua: Mai e performanta din 89 când a jucat finala de Cupa Campionilor, in 88 când a jucat semifinala cu Benfica… iar Dinamo mai are sfert cu Aston Vila prin Uefa pe vremea când in UEFA jucau echipele din UCL de azi.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.