web analytics
Ajuta-i sa creasca!

Am nevoie de ajutorul vostru pentru o faptă bună

Luni am spus că îmi donez ghetele de fotbal cu care am jucat la Barcelona, la acțiunea Gillette prin care am ajuns la La Masia. Și v-am întrebat dacă știți un copil fără posibilități financiare care joacă fotbal și care ar avea nevoie de ele. Din fericire, ați știut! Din păcate, am primit mult prea multe mesaje și am o singură pereche de ghete.

Am primit mesaje de la puști care joacă fotbal și care nu au bani de ghete. Am primit poze de la ei cu ghetele rupte, lipite cu scoci, cu care încă joacă. Am primit recomandări de a ajuta copii care strâng alocații pentru o pereche nou de ghete. Am primit mesaje în care copii de 10-12 ani mă rugau să îi aleg pe ei pentru că ar fi prima lor pereche de ghete profi. Din păcate, cum spuneam, acum nu am mai mult decât perechea asta.

Așa că am nevoie de ajutorul vostru. Știu că sunt cu mult peste 100.000 de oameni care citesc în fiecare lună blogul ăsta, mulți dintre ei fotbaliști sau oameni din jurul fotbalului. Sunt oameni de presă, oameni din top management, oameni care au puterea financiară să mă ajute să strâng bani pentru a oferi copiilor ăstora o șansă. Serios acum, o pereche de ghete precum cea pe care o ofer eu nu e scumpă, costă 230 de lei, dar realitățile financiare ale țării în care trăim ne arată că banii ăștia sunt o avere pentru mulți.

Revin. Concret: vreau să organizez o strângere de fonduri pentru cel puțin o lună de zile, fonduri cu care să cumpăr ghete pentru tinerii talentați fără posibilități financiare. De găsirea lor mă ocup eu, de la voi am nevoie de bani. Pentru început eu voi mai cumpăra o pereche de ghete și voi încerca să găsesc un magazin care să-mi ofere o reducere dacă voi cumpăra mai multe perechi.

Vă las aici conturile astea: 

RO23INGB0000999902853364 – în LEI

RO92INGB0000999901128432 – în EURO

Dacă vreți să trimiteți ghete, mingi sau orice alt echipament sportiv, puteți să o faceți pe adresa: str. Nerva Traian 3, etaj 1, sector 3, pentru Cristian Scutariu

La ING Bank, pe numele Cristian Scutariu. Toată treaba va fi transparentă, vă voi prezenta la final extrasul de cont. Voi cumpăra ghete de toți banii pe care îi strâng și mă voi ocupa singur de transportul lor prin țară, pe la copiii care au nevoie de ele. Vom face și interviuri cu ei, să avem motive să le cerem autografe când vor ajunge fotbaliști mari. Dacă vreți să rămâneți donatori anonimi, veți rămâne. Dacă nu, nu!

Dacă reprezentați o companie aveți din partea mea promovare gratuită până la finalul anului în orice formă vreți pentru o donație.

Dacă știți vreun om cu bani, un fotbalist, un om de business care ar putea dona, nu ezitați să îi atrageți atenția către articolul ăsta. Pasivitatea ne omoară!

Prin tragere la sorți voi oferi celor care donează, cadou, un tricou al lui Alexandru Maxim de la VfB Stuttgart. Tricou cu care a jucat în Bundesliga, nu replică din magazin. 🙂

tricou maxim vfb

 

18 comentarii

 • […] Ce mai am de anunțat? Mai am de anunțat faptul că trebuie să nu încetăm să susținem cauza. Sigur, începtul a fost uriaș în amploare, sunt 1000 de share-uri la articol, însă share-ul nu aduce bani pentru cei mici. Așa că vă propun un lucru mai puțin ortodox. Cunoașteți un fotbalist, un om din fotbal? Sunteți preteni în viața reală sau pe facebook? Informați-l despre campanie. Dă-i fotbalistului cu care ești prieten pe facebook un mesaj de tipul: ”Salut! Uite o campanie la care sigur ai putea să contribui. E pentru cei mici, fotbaliștii la început care nu au posibilități financiare”. Și îi dați acolo și link-ul ăsta. […]

 • Mai bine renunta la tricoul gratuit. Il poti folosi pentru o licitatie cu scopuri caritabile (tot pentru ajutorarea copiiilor). Si asa poti convinge si alti fotbalisti sa isi doneze tricourile si tu sa organizezi licitatie.

  • Am sa folosesc alte lucruri la licitatie, mi-au zis alti fotbalisti ca imi dau tricouri. Pe asta vreau eu sa il fac cadou cuiva. 🙂

 • Când revii cu o strângere de fonduri pentru copii ce n-au pe ce scrie, ce n-au ce manca, ce n-au unde dormi, etc. voi veni cu o donație. Asa pentru ce sa donez? Știi mai bine ca mine ca ești doar o excepție, cati fotbaliști ratați sunt capabili sa vorbească corect? Nu mai zic de scris, dar noi trăim intr-o tara în care aia de la filologie sunt semi-analfabeti și trebuie sa ne preocupam pentru viitori Dodeli? Torjei? Sumudici? Luți? Sa primească vreun viitor chiriches ghete din banii mei și apoi sa se pişe pe noi în direct. Deși înțeleg buna intenția, eu nu rezonez cu aceasta cauza și sfătuiesc lumea sa nu doneze nici măcar 5 bani dacă sunt conștienți de mizeriile umane care apar în acest fenomen.

  • E punctul tau de vedere cu care nu sunt deloc de acord. Ai pus stampila pe mii de sportivi doar pentru ca ai intalnit exemple negative. Dar, na, e punctul tau de vedere 🙂

   • Toți fotbaliștii sunt sportivi, dar nu toți sportivii sunt fotbaliști. Ce vedem noi la televizor despre ei e egal cu 0, tu știi mai bine decât noi ce fel de oameni sunt, ce anturaj au, etc. Ca mai sunt și excepții nu neg, dar aici vorbim despre mase nu despre indivizi care reprezinta doar niște excepții fericite.

    • În timpul în care tu mi-ai scris mesajele astea 4 fotbaliști de Liga 1 m-au contactat să îmi trimită bani, ghete, tricouri și mingi. 🙂

     • Eu nu am zis ca nu vei strânge. E posibil sa fie o situație win-win, tu îți faci publicitate cu 460 de lei, ei se simt niște oameni buni, deși sunt ultimele jeguri ale societatii din multe puncte de vedere. E posibil sa trimita și Becali bani, asta nu îl face un om mai bun, dărnicia creste odată cu nemuncirea banilor. Ce? Maxim muncește pentru bani? Marica a muncit pentru bani? Hai sa fim serioși. Când nu muncești pentru bani nici nu te mai interesează cauza. Eu știu cum gandesc fotbaliștii situația asta: “din căcatul asta m-am ridicat și eu”, multi nici nu vor plăti aceste lucruri din propriul salariu, vad ei cum le sutesc de la club.
      Un exemplu de jucător ce părea băiat bun e Popescu, însă el nu era băiat bun, era atât de prost ca nici cocalar nu putea sa fie, ulterior s-a dovedit cine era Popescu și ce caracter avea. Despre Ganea, Prunea, Stelea, etc. nu mai amintesc, toți o apa și un pământ.

  • @alex ….vesnica problema a romanului…. acum 3 ani impreuna cu niste prieteni am fost de craciun la un azil de batrani si le-am dus produse alimentare si nealimentare. imediat carcotasii au spus ca de ce nu le-am dat unor copii, ca batranii si-au trait viata. orice fel de ajutor oferi, tot timpul o sa fie carcotasi care sa critice ceea ce faci. Cristian Scutariu e jurnalist sportiv si mi se pare normal sa ajute copiii din fenomen. daca era jurnalist activist greenpeace probabil ca avea un demers care sa ajute mediul….etc…. puii mei ca deja ma disperati cu fazele astea. cand imi cumpar noul model de telefon sariti ca sunt copii in africa ce nu au apa potabila. in alta ordine de idei, Cristi, o sa contactez filiala din bucuresti a firmei cu care lucrez si sunt convins ca o sa ajute si ei, iar eu o sa donez la banca o suma de bani. felicitari pentru demers!!!!

   • Astept un semn de la firma, deja a prins proportii initiativa, s-a alaturat multa lume, multi sportivi au donat, multi fotbalisti. E bine, facem copii fericiti!

    Astept un semn!

  • @Alex – scuza`ma ca te jignesc, dar e nesimtire sa te caci pe o initiativa caritabila si pe munca omului. Cristian va investi resurse si timp in treaba asta. Nici eu nu o sa donez pentru ca si eu cred ca banii mei sunt mai folositori in alta parte, dar initiativa e foarte foarte misto.

   • Consider ca e o cauza nedemna pentru oamenii ca muncesc banii și mi-am exprimat opinia, pe care am argumentat-o cu vârf și îndesat. Chiar apreciez libera exprimare de pe blogul lui, însă dacă citesc un blog nu înseamnă că mă închin la autor. Dacă sunt acceptați doar aplaudaci îmi fac bagajul și plec. Ca gest e frumos, orice mana întinsă unui om reprezintă o inițiativa reușită, doar ca viziunea mea e pe termen mai lung.

 • Intotdeauna am sustinut ca doar noi, cei multi, mici si normali, putem ajuta. Avem nevoie doar ca cineva sa aiba curajul si timpul de a se dedica unei cauze.
  Felicitari! O sa donez si eu pentru o pereche de ghete!

 • Frumos gestul, felicitări! Într-o lume plină de hiene…mai găsim şi suflete bune.
  Eu vreau să rămân în umbră, dar încerc să mai strâng donatori.

  • Te rog, se pot face lucruri misto daca se strange un numar suficient de mare de oameni care sa contribuie cu sume mici.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.