web analytics
Fotbal extern

Nea Mircea rupe, Ianis e slab și Mitriță e zeu

Știam cum funcționează lucrurile, n-am să mă prefac acum surprins, dar voiam să vă mai ofer un exemplu care o să vă facă să fiți mai atenți atunci când citiți, când acumulați informații, și atunci când vă formați o părere stric pe baza a ceea ce vi se oferă. În general, atunci când vorbim despre fotbaliști sau despre antrenori care activează în campionate ce nu ne sunt accesibile, tindem să luăm de bun ceea ce ni se oferă în presă. Adică nu mai citim cartea, căutăm rezumatul pe un site și luăm ca atare ce e acolo. Am putea verifica, dar nu o facem. Pentru că nu avem timp, pentru că avem încredere, pentru că suntem și leneși câteodată.

De asta ne mirăm atunci când auzim că Mitriță e zeul Americii de Nord, dar el e împrumutat la cămile. De aia rămânem șocați când îl vedem pe Ianis Hagi la națională, deși noi am citit că nu prea joacă la Rangers sau, atunci când joacă, o face prost. Așa cum o să ne mirăm când nea Mircea va pleca de la Kiev, deși noi vedem doar victorii pe linie atunci când ne uităm pe rezultate.

Caz concret.

N-am văzut meciul lui PAOK de la AEK, de duminică seară. Unu la mână, pentru că aveam multe de făcut și doi pentru că nu vreau să pun umărul la revigorarea financiară a echipei din Atena plătind meciul online. O fac doar pentru PAOK, acasă la PAOK. Am stat pe livescore, am citit ceva din presa din Grecia la final. Știam doar că s-a terminat 1-1, că PAOK n-a jucat prost și că la gazde a jucat Nedelcearu, proaspăt transfer. Asta până azi dimineață când deschid GSP-ul și văd o știre despre fundașul României. Care zicea așa:

Aoleo, zic. A comis-o al nostru român fix în derby, la debut? Că atunci când ți se spune că ăla a pasat ”de lângă Nedelcearu”, la asta te duce gândul. Nu pasezi de lângă fundaș. Și, mânat de curiozitatea golului lui Murg, transfer nou la PAOK în locul lui Pelkas, pun mâna și intru pe ziarele din Grecia. Și mă uit și la faza golului. Acum, poate nu văd eu bine. Dar Nedelcearu nu putea face nimic la faza aia nici dacă era construit dintr-o parte Sergio Ramos, una Virgil van Dijk și două părți Paolo Maldini. Asta pentru simplul motiv că Hnid de la AEK a sărit pe sub minge, minge care s-a lovit de Swiderski de la PAOK. Ce-i drept, de lângă Nedelcearu. Dar dacă vrei vinovat pentru gol, Nedelcearu chiar nu e printre ei. Hnid, da. Vedeți singuri faza aici, la ultimul video de jos, minutul 5:20.

Sigur, nu ne pasă suficient de tare încât să verificăm fiecare informație pe care o primim. Iar lumea, microbistul român, va rămâne cu impresia că Nedelcearu a cam comis-o la debut. Și, atunci când va fi convocat la națională, ne vom aduce aminte fix de treaba asta.

9 comentarii

  • Nu vad nici un motiv pentru Nea Mircea sa plece de la Kiev… In ultimii 16 ani Dinamo Kiev a luat doar 4 titluri si in ultimii 11 ani decat 2 titluri. Adica MAREA Dinamo Kiev a fost calcata in picioare efectiv de catre Shakhtior cu un proiect sportiv superior pentru ca nu se pune problema de bani nici la Dinamo Kiev… Adica… Dinamo Kiev va avea numai de castigat cu Mircea Lucescu, atat din punct de vedere sportiv cat si din punct de vedere economic. Ce urla scursurile alea de ultrasi nu poate decat sa ii faca rau propriului club, deoarece Dinamo Kiev cu greu va gasi un alt om de calitatea lui Mircea Lucescu care sa le conduca proiectul de renastere sportiva… In iarna asteptam niste transferuri de tineri brazilieni pe modelul Shakhtior, slabiciunea lui Mircea Lucescu pentru tinerii jucatori brazilieni fiind binecunoscuta…

  • Adică a fost de lângă Nedelcearu, ca asta scrie si în GSP. Deci unde e problema? Ca nici în GSP nu scrie ca e de vina Nedelcearu.

    • Am scris in text unde e problema. Cand spui ca atacantul a dat de langa Nedelcearu induci ideea ca Nedelcearu, adica fundasul care facea marcaj, a gresit. Asta e problema.

  • In Romania, la stirile sportive, orice stire din strainatate am vazut ca trebuie sa contina si o informatie legata de Romania, relevanta sau nu cu stirea, gen “record de audienta pe stadionul pe care Banel si-a dat autogol”. Articole in presa scrisa care au un titlu si o poza de prezentare care nu au nicio treaba cu continutul. Cam asta e presa sportiva in Romania, presa pe care am inceput sa evit sa o mai urmaresc, se considera stire sportiva un caine care alearga dupa o minge aruncata de stapan si o aduce inapoi, sau femeia unui pacalici care se crede fotbalist care a fost prinsa in oras fara unghiile facute. Inteleg de ce ai renuntat la treaba asta

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.