web analytics
Opinie

Nea Miai știe ”cum merge treaba”

Pe cuvânt că vă spuneam, dar am petrecut toată dimineața gândindu-mă cine mi-a spus treaba asta și n-am reușit să îmi amintesc. Deh, am și eu o vârstă de acum, o să fie tot mai dese episoadele astea. Știu doar că era cineva din fotbal și că, într-o discuție despre administrația Burleanu de la FRF, l-am întrebat care naiba sunt motivele pentru care oamenii ăia au apelat la Mihai Stoichiță.

Nu vorbesc despre competențele regimului Burleanu, ci despre intențiile lor. La nivel declarativ. Au venit, au golit o bună parte din FRF de tot ceea ce era legat de Sandu Mircea, vorba lui Adrian Mititelu. Au dat afară și ce merita să plece, dar și ce nu merita. S-au dezis de metodele alea vechi, au început proiecte noi cu oameni noi, au adus specialiști din afara fenomenului. Repet, vorbim despre intenții. Și, după ce au făcut ei toate treburile astea, au zis să dea lovitura.

Ne trebuie un director tehnic la FRF, și-a zis Burleanu. Cineva bun, competent, cu experiență, cineva pe care să-l facem și președinte al Comisiei Tehnice. Cineva care să fie, practic, șeful tuturor selecționerilor. De la naționala mare la cel mai mic under care există în culorile tricolorului. Bun! Și l-au ales pe Mihai Stoichiță, nene!

Cum au ajuns la numele lui n-am înțeles niciodată. Dincolo de faptul că a avut o carieră de antrenor care l-a purtat, câte un pic, prin zone ale lumii care n-au legătură cu fotbalul profesionist, nea Miai era unul dintre primii oameni din România care certifica relația patron-sclav dintre Gigi Becali și oricine stătea pe banca FCSB-ului. Vă aduceți aminte imaginea din Giulești, parcă, cu nea Miai ghemuit cu telefonul la ureche?

Acest om este directorul tehnic al Federației Române de Fotbal și noi ne mirăm că nu progresăm. El e cel care, nu mai departe de ieri, într-un nou exercițiu de lipsă de diplomație și de profesionalism, îl înjura grotesc pe Adi Mutu deși avea zece camere TV în față și tot atâtea microfoane. Și termina înjurătura cu un ”dacă nu te dau eu afară…”.

Revenind la ce spuneam la început. Răspunsul pe care l-am primit a sunat ceva de genul: ”L-au angajat pentru că Stoichiță știe cum merge treaba”. Înțelegeți și voi ce vreți, că pe mine mă duce mintea în zone pe care n-aș vrea să le dezvolt prea tare până nu mă consult din nou cu niște avocați.

5 comentarii

  • Pai nu l-ati sustinut voi presa pe Burleanu ??? Ce va mai bucurati ca am scapat de Mircea Sandu… Acuma culegeti ce ati semanat… Cu Lupescu la FRF cred ca era gol valabil aseara in meciul cu Austria, nu mai ridica ala fanionul, mai ales ca nu a fost VAR… Federatia trebuie sa reintre pe mainile celor ce au facut instorie in fotbalul romanesc. Cu Hagi presedinte, un Laszlo Boloni director tehnic peste toate loturile in locul lui Stoichita, un Ilie Dumitrescu sau un Gabi Balint sau un Bogdan Stelea vicepresedinti… Oameni care in primul rand ar veni cu sufletul…

    Pana voi presa nu veti fi uniti si nu veti mai sluji alte interese si veti vrea binele fotbalului romanesc nu vom putea reusi sa avem o federatie care sa munceasca cu sufletul in interesul fotbalului romanesc.

  • Stoichita, acest Ghita Pristanda pe steroizi, are acum apucaturi de baron local de provincie. Pentru ca si acolo se aplica principiul “stie cum merge treaba, stie mersul”. Cred ca Mutu de acum vreo 10 ani nu-i ramanea dator :))

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.