web analytics
Opinie

Nea Miai GSM, pe ciuperci și prenadez

Mă uitam aseară, după Brazilia – Elveția, la emisiunea de pe TVR. Și mă uitam, era târziu, și credeam că am consumat ceva ce nu trebuia să consum. Adică vedeam televizorul, doar că nu înțelegeam mare lucru. Mihai GSM Stoichiță, directorul tehnic al echipelor naționale ale României neneeeeeeee, analiza Serbia și ne spunea că îi batem pe sârbi, că a văzut el că Serbia e de bătut. Dar nu a zis-o așa, în treacăt, a zis-o în repetate rânduri! Insista, cică i-a văzut cu Costa Rica și nu sunt deloc de speriat.

Dincolo de absurdul la care presa e complice (și întâmplarea face să știu și care sunt pilele lui nea Miai în presă, pe linie de cumetrie, apoi fini și nași și tot așa) care înseamnă director tehnic la FRF un nene care stătea cu telefonul să ia notițe de la Gigi Becali pe bancă. Dincolo și de faptul că am pus director tehnic, adică șef peste toți selecționerii, unul care e pe locurile 210-212 în lumea antrenoratului românesc, cu experiențe de succes în Armenia, Kuweit, Panama și Moldova.

Mă, dincolo de astea, cum dracului să apari la TV să spui că între noi și sârbi nu e diferență? Suntem tâmpiți la cap? Păi noi ne prezentăm cu 2-3 jucători titulari la echipe de mâna a treia din Europa, pe când sârbii au titulari la coloși, tată! Și ce fotbaliști au… La ei e rezervă unul care e cel mai bun marcator al Greciei, Grecia în care Olympiakos dă salarii de 5 milioane pe an și plătește zeci de milioane pe transferuri. Ljajic are 500 de assist-uri în Serie A în sezonul ăsta, Kolarov a jucat mai multe meciuri de top decât tot lotul României meciuri la copii și juniori. Și tot așa.

Cum rahat să spui că nu te sperie ăștia, că nu-s cine știe ce? 🙂 Adică da, poți să îi bați așa cum se poate întâmpla orice în fotbal. Dar să te pretinzi director tehnic al Federației și să arunci ohavele de tipul ăsta fără nicio justificare, fără niciun argument, doar ca să ai ce da din gură?

Dumnezeule, în ce hal a ajuns țara asta. Pe toate planurile, pe toate nivelurile. Sclavul lui Becali, imaginea preșului în fotbalul românesc, ăla care îl sună pe Becali și în ziua de azi ca să facă schimbările FCSB-ului, ăla e pus de FRF șef peste naționalele României.

5 comentarii

 • Pai, ar mai fi un aspect de discutat aici. In general, cei care au performante ca antrenori vor sa ramana antrenori. Nu cred ca vreun antrenor roman bun ar fi acceptat sa treaca la functia de director tehnic sau ce naiba e Stoichita acolo.

 • PS: Si ca sa vezi cat de mult se pricep oamenii de fotbal la fotbal la noi in tara.
  Ei se mirau de cum joaca Stoian si spuneau ca e o supriza. El joaca de 8 ani in Italia, 4 ani in Serie A, dar ptr ei e o supriza. In afara de Barcelona, Manchester City, Real Madrid si Juventus, ei habar n-au. Daca ii intrebi o sa-ti zica ca echipele din Romania defileaza cu Crotone.

 • E cazul sa reinvii o veche discutie pe care am avut-o cu tine (eu si altii) referitor la Danemarca.
  Batem Serbia asa cum batem Danemarca…

  P.S. Ca sa nu intram in discutii, propun pariul care merge mai departe: Danemarca sau Serbia.

 • Eu zic ca are dreptate Stoichita. Pai are Serbia atacant ca Alibec? O sa vedeti! In meciu’ cu ei da 3 si apoi il ia PSG cu 203 meleoane. Pai are Serbia mijlocas ofensiv ca Sarmaluta Budi? In meciu’ cu ei da 3 assist-uri si apoi il ia Barca pe 163 meleoane. Despre ce vorbim aici?!?

 • Imediat dupa meciul Serbiei a intrat la digi si a zis aceleasi aberatii.
  Bine ca era Radu Paraschivescu acolo si, desi nu i-a taiat-o din scurt, dupa ce a inchis a zis ca nici nu exista termen de comparatie intre ei si noi, si a punctat fix aspectul legat de echipele la care joaca ei si cele la care (nu) jucam noi.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.