web analytics
Fotbal intern

Naționala care ne poate afecta emoțional

Problema noastră e că suntem, la nivelul conducerii FRF, niște nepricepuți și niște lipsiți de idei, de inițiativă. Era un păcat, o nedreptate la adresa fotbalului ca naționala asta să se califice la Euro. Când tu ai un selecționer care începe fiecare meci de parcă egalul îi aduce premiul Nobel, când nici măcar cu Feroe în deplasare nu ești capabil să pui pe teren o echipă care să joace fotbal, cum să îndrăznești să speri să bați Suedia? Nesimțire!

Sunt curios acum cum se simte prăpăditul ăla care a scris, ieri pe facebook-ul FRF, textul ăla nervos la adresa Suediei. Cum îi amenința el că le arătăm pe teren cum e cu fotbalul, cum ne vom bate noi până la ultima picătură de transpirație combinată cu BenGay, cum atmosfera incendiară de pe Arena Națională va duce naționala lui haida-haida mai departe. Au venit ăștia din vacanță, din Cipru, și ne-au distrus. N-am avut nicio șansă reală, chiar dacă am fost în unele momente prin jurul porții lor.

Apropo de atmosferă. A fost de rahat. Așa cum e la aproape fiecare meci al naționalei de când Burleanu a fost instalat de băieți la șefia FRF. Pentru că asta primești atunci când populezi forțat, ca pe vremea lui Ceaușescu, stadioanele cu autocarele aduse din provincie. Când te sperii de ăia care chiar pot și care vor să facă atmosferă, și preferi să încarci tribunele cu oameni care n-au nicio dorință reală să fie acolo. Copii aduși din toată țara, cu miile, părinții lor și antrenorii lor.

Selecționerul haida-haida nu s-a dezmințit nici în ultimul ceas, băi oameni! E incredibil omul ăsta. Din primele secunde ne-am așezat cuminți în propria jumătate, n-am ieșit de acolo. A făcut un 11 muci, n-a avut tupeu să îi titularizeze pe Budescu și/sau pe Alibec, pentru că prezența lor pe teren presupunea un stil de joc deschis, ofensiv, altfel erau degeaba. Iar el, Contra, n-avea nicio intenție să joace fotbal. Pentru că nu știe, pentru că e un eșec în meseria asta. Din păcate, am plătit noi, microbiștii. Ce înțelege el din meciul cu Suedia? Înțelege să joace mingi lungi, înalte. Înalte, băi nene, cu suedezii care au fiecare 3 metri înălțime.

Se pot spune multe despre fotbaliști în această campanie. Chiar și în acest meci. Despre Mogoș, despre Deac, despre Pușcaș. Însă care e vina lor în clipa în care tu ești învins când ai pășit pe teren, înainte de imn? E imposibil, orice fotbaliști ai avea, să poți face vreo minune când tu ești sabotat tactic, când sistemul gândit nu îți permite să joci.

Și, dacă tot vorbim despre asumarea responsabilității, de Burleanu știe cineva ceva? Că e cu gura mare la alegeri, e cu gura mare când mai inaugurează câte un sintetic de rahat prin Ialomița, dar când ratează calificări nu auzim de el. El nu plătește, e pe viață acolo? Înțeleg că și-a organizat sistemul precum în Coreea de Nord, dar mai suntem și oameni normali la cap, vedem tâmpeniile.

Rămân la părerea că noi, valoric, suntem a patra echipă din grupa asta. Însă nici măcar n-am încercat să ne speculăm tot potențialul, puteam face asta și, probabil, nimeni nu se supăra dacă eram eliminați.

Gata! Hai pe Realitatea TV, că sunt live de acum, de după meci, până pe la 1 noaptea. Dăm acolo și interviurile de după meci, dăm și conferința, ne distrăm. Și, atenție, urmează imagini și vorbe care vă pot afecta emoțional! Precum naționala lui Contra.

Un comentariu

  • Am urmarit emisiunea. Dincolo de toata ocara pe care i-ati pus-o lu’ Contra in cap, am apreciat ca pana la urma s-a picat de acord ca valoarea Suediei a facut ca ai nostri sa para un fel de Malta sau Andora. Au tot ce le trebuie, e o echipa care nu se face de ras la turnee finale asa cum o facem noi. As mai adauga ca greseala a inceput inca din campania pt Liga Natiunilor. O echipa trebuie construita si consolidata in timp; degeaba lipesti cu scoci jucatorii in forma, ei nu vor forma niciodata un angrenaj puternic; se vede absolut clar lipsa relatiilor de joc. Imediat cum a intrat Hagi, Coman, s-a observat o crestere a cursiviatii atacului; jucasera zeci de meciuri impreuna; s-a inviorat putin si Puscas iar Alibec este genul care arde sa intre in combinatii, s-ar fi potrivit mai usor cu ei de la inceput. Da, prieteni, omogenitatea lipseste, nu neaparat talentul, valoarea. Cand nationala facea rezultate mari in anii ’90, Hagi avea 7-8-9 ani la echipa, ceilalti cate 4-5 ani, la fel. Jucasera si la club impreuna, fusesera crescuti cam de aceiasi antrenori. De aia trebuia profitat si pornit la drum inca din liga natiunilor. Noi schimbam echipa de la un meci la altul, combinatii de N luate cate K. Nici in curtea scolii, la “10 minute sau 2 goluri – castigatorul la masa” nu se schimba brigazile. Imi pare rau de cativa jucatori cu inima mare, cum e Stanciu, Ianis… pierd ani buni din cauza unui intreg management prost, a lipsei de viziune a unor oameni cate nu se pricep la acest fenomen.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.