web analytics
Fotbal intern

Mutu l-a distrus pe Andone, apoi l-a dat afară

Nimic mai amuzant decât ultimele luni de la Dinamo. A început frumos, cu o lucrătură de presă. De fapt, cu mai multe lucrături de presă împotriva lui Andone, dacă recapitulați un pic o să vedeți că sunt chiar evidente. La Dinamo se știe cum merg lucrurile, între RIN și o anumită parte a presei de sport (wink!) relațiile sunt de-a dreptul colegiale.

Povestea a continuat, spre surprinderea generală, fericit pentru echipă. În ciuda ”săpăturilor”, în ciuda presiunilor și a nasurilor ridicate după fiecare meci nereușit, Andone reușea să obțină mai mult decât i-ar fi permis lotul ăla strâns cu arcanul. Dar a venit iarna, momentul în care the magic happens.

Președintele barosan Adrian Mutu a văzut că nu îi merge cu țârâita, că degeaba are băieții cu tastele de partea lui, așa că a trecut la grele. Gnohere? Out, afară și la gară! Vali Lazăr? Împrumut la amatori, 200.000, buni. Chiar dacă Lazăr era top 3 la echipă. Rotariu? Cel mai lăudat puști din ultimii ani? Pe doi lei la Brugge! De adus, în ciuda replicilor directe date de Andone, au adus numai puternici. După ce presa amicală (wink!) a încălzit un pic fanii cu Mexes, una dintre cele mai bune glume din ultimii ani, au început să vină puternicii.

A venit italianul ăla bătrân și bleg, coleg de șpriț cu Mutu pe vremea în care al nostru se lăsase de fotbal pe la Cesena, parcă. S-a văzut că fotbalistul e de mâna a treia, dar na, n-ai cu cine altcineva. Apoi, după plecările pomenite mai sus, a venit momentul pentru întăririle alea puternice. Rivaldinho, adică fix nimeni pe lume, nimeni, zero, nimic, nada! Un băiat care n-a jucat nicăieri, care nici măcar DVD de prezentare nu avea pentru că nu avea ce să pună în el, a fost prezentat drept mare vedetă. Apoi alți anonimi, alți ciudați lipsiți de valoare aduși ca să fie la număr. Superb?

Evident, rezultatele pe măsură. Bătaie cu 2-1 de la Viitorul, bătaie de la Chiajna, afară cu Andone! Cel mai nevinovat antrenor dat afară în ultimii ani din Liga 1. Mutu jubilează, poate acum să încerce să-și aducă un alt partener de nebunii, pe Cosmin ”mă duc să antrenez și în Gabon pentru bani” Contra. Un tip cu super rezultate la Getafe, acolo unde s-a dus pe cel mai mic salariu plătit vreodată în Primera Division, un tip dat afară din fotbalul amator al Chinei. Evident, presa cu băieți buni (wink!) jubilează și ea. Vizibil! Toate bune, timpul trece, uităm!

4 comentarii

  • Dar nici cu Andone nu ai ce sa faci.E nevoie de antrenori mai tineri,antrenori care au avut de a face cu fotbalul din Vest.Oameni care cunosc metodele moderne de antrenament,în special fizic.Nu mai merge cu dinozauri gen Andone,Popa,Hizo,I.Marin,etc…Chiar și în China,Rusia sau arabi dacă ai fost antrenor cunoști metode moderne…Ăștia sunt de pe vremea când fotbalul se juca cu camera lenta.Sa fim serioși :))

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.