web analytics
Fotbal intern

Vă rog, mai mult respect pentru Enache, Grigore și pentru Daum!

Neamțul ăsta e atât de arogant în prostia lui încât titularizează la echipa națională doi fotbaliști care sunt rezerve la echipele lor de club. Ambii pe partea dreaptă, ca să fim siguri că avem semi-pareză fotbalistică acolo. E uluitor! Știți ce vă va spune dacă îi cere cineva explicații după meci? Va spune că Enache merită mai mult respect din partea noastră!

Eterna moartă speranță a fotbalului românesc, rezervă la echipa de pe locul 6 din Liga 1, Rotariu mi-a demonstrat că e lat și la ultimul capitol la care încă îi mai dădeam notă peste 5, adică la finalizare. Faptul că are 44 de kile ud și că are mușchii unei babe ar trebui să-i îngrijoreze lăudătorii. Bagă dracului un BigMac, o cola mare, o sală de forță, orice!

A fost crunt felul în care ne-am prezentat din punct de vedere tactic. Adică, pe românește, n-am existat! Săpunaru și Latovlevici au lansat mingi peste mijloc, spre Andone, la Doamne-ajută! Mijlocul Prepeliță-Marin nu există dpdv creativ, iar Grozav s-a ascuns după primele minute, a fugit efectiv din calea jocului. De Bogdan Stancu nu mai spun, omul oricum e în altă lume.

E uimitor și complet de neînțeles de ce țărănușii din presă continuă să îi ofere credit unui antrenor care ia decizii dubioase și care mai e și arogant atunci când trebuie să dea explicații. Sigur, nu mă aștept să fim campioni mondiali, dar mă aștept să ai dracului decența de a nu ne sfida cu convocări inexplicabile și cu titularizări bazate pe istoric, ca la mașini.

Și ce nu mai înțeleg eu este motivul pentru care lumii nu i se pare necesară convocarea fotbaliștilor în formă. Adică a celor care joacă, care au cifre bune, care dau randament. Că văd că nimănui nu îi pasă de faptul că Daum cheamă și titularizează morți, deși există români cu cifre în lumea asta a fotbalului. Dar nu ne pasă, e neamț, e bine, știe, organizare, cutare.

Cari jucători după tine prin Rusia ca să îi păstrezi pe bancă într-un amical fără nicio miză. E uluitor! E bine că promovează numei noi la națională, dar văd c-o face doar ca să se laude băieții pe Facebook, că fotbal nu pupă.  E bine că a intrat Adi Popa, chiar voiam să văd ce știe!

Aroganța lui Daum se manifestă, cred eu, doar pentru că așa i se transmite. Pentru că nereușitul de Burleanu face la fel. Cum să răspunzi oamenilor, după ce te distruge Polonia, că singurul tău regret e că nu i-ai făcut contract pe 10 ani lui Daum? Unde e decența? Dacă eram reporter îi dădeam un microfon în dinții ăia strâmbi de umbla cu mască 2 luni.

dr-grigore

7 comentarii

 • eu zic sa-l aducem pe sandu inapoi. ca doar generatia asta de jucatori a distrus-o clar burleanu. hai, ca se poate, il aducem iar pe sandu si o salvam macar pe urmatoarea. cat mai e viu..

  • de ce sa discutam punctual cand putem sa spunem balarii la modul general, nu? despre asta e vorba, despre sandu si dragomir? sau despre faptul ca ne-a luat ochii un neamt lat care nu doar ca ne sfideaza, dar ne si cearta atunci cand ii semnalam nebuniile.

   • bun, punctual.
    noi trebuie sa scoatem o nationala care sa joace estetic din niste lemne, dintr-un campionat groaznic de plictisitor de unde singurii 2 fotbalisti care nu se sperie dupa ce fac 1 dribling au 36 de ani respectiv vreo 100 de kile, il idolatrizam pe tamas care nu ca bea si fumeaza, e un mare gafeur si aia de afara sunt la echipe la fel de lemn pe unde nu prea joaca. si daca joaca rar misca.

    sa vorbim despre faptul ca la noi jucatorii nu-s instruiti sa aiba o disciplina tactica, sa urmeze un plan de joc si fac “ce stiu ei, ce pot” dupa ureche, orice idee, concept care nu tine de autobaza (sia aia proasta, macar daca o faceam bine..)

    sa vorbim despre cum toata lumea are asteptari? despre cum antrenorii care ar trebui sa scoata tot ce e mai bun din jucatori spun pe la televizor ca polonia si danemarca ne sunt net inferioare si ca ar trebui sa-i rupem? sau povestile dragute despre cum ar trebui sa jucam frumos chiar daca luam cincila?

    pana la urma de reprosat sunt unele aspecte ale selectiei (de ce nu e adus vatajelu si ce mai cauta bogdan stancu) pentru ca altceva, cu baietii, nu se poate face. da, ar trebui sa jucam mai frumos, cu cine? sau ce sa faca? spune tu punctual, ca vad ca-ti place termenul ce ar trebui sa facem…

    • pai ce, vrei sa ma apuc sa insir aici ultimele 5 texte de pe blog? am zis punctual care mi-s problemele.

 • Sincer, dupa meciul cu Kazakstan inca ii dadeam credit lui Daum. Am zis lasa ba, n-a avut prea mult timp, vrajeala. M-am convins dupa dubla asta ca n-au nicio treaba nici federatia nici neamtu. Am stat si m-am gandit mai bine…ba, presedintele FRF e unu care a fost presedinte la federatia de sintetic, adica acolo unde joc io cu baietii joia si dupaia ragaim mici cu bere. Incredibil…. ne-au luat cu harneala cu marketing, au bagat un fan zone pe la stadion, mai un antrenament deschis si ne-au facut Maradona. E vai de noi. Nici nu stiu de unde sa incep..

  • Esti slab! Nu intelegi strategiile pe termen lung, dezvoltarea multilaterala, fotbalul feminin, fan zonu, nu pricepi nimic! 😀

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.