web analytics
Diverse

Cât de mult am progresat într-un sfert de secol? (P)

Lumea a evoluat rapid față de acum 25 de ani, să spunem, adică față de perioada în care eu eram copil și interacționam cu jucăriile. Începutul anilor ’90 nu au fost tocmai cea mai fericită perioadă pentru un copil, variantele pe care le aveau la dispoziție părinții atunci când venea vorba despre cumpărarea jucăriilor erau extrem de restrânse. Totuși, în toată acestă perioadă lucrurile s-au dezvoltat imens, iar ceea ce văd acum la capitolul jucării pentru bebeluși pe site-ul Noriel îmi confirmă faptul că am progresat într-un sfert de secol mai mult decât în ultimele sute de ani.

Mă uit și văd o serie lungă și lată de variante pentru bebeluși, într-o ramură a site-ului care poate fi filtrată după criterii precum preț, sexul copilului, vârsta lui sau compania care a produs jucăria cu pricina. Vă propun și o sortare după prețuri, asta pentru că cele mai multe ori diferențele de preț între jucăriile pe care le găsiți în piață și cele de la magazine precum Noriel sunt justificate de volumul de muncă și de tehnologiile investite în a produce ceva ce va fi cu adevărat folositor. Dincolo de materialele de calitate, jucăriile produse de companii cu tradiție sunt gândite așa fel încât să fie cu adevărat utile și să aibă un rol clar definit în dezvoltarea copilului tău.

Revenind, găsiți acolo jucărioare care prin culoare și formă captează atenția și care, de cele mai multe ori, au butoane și declanșatoare pentru lucruri care stimulează intelectul bebelușilor. Spre exemplu mingea de fotbal cântăreață, o minge de pluș care ”este modul perfect de a-l învăța pe copil să numere, culorile, înclinația spre sport, manierele, antonime și altele”. Pe cât de simplu este concepută, pe atât de complex poate fi folosită. Are trei moduri de joacă: învățare, muzică și imaginație și este exact modul de jucărie cu care cel mic crește, descoperindu-i pe parcursul a mai multor luni de zile toate funcțiile. Tot la această categorie este oferită și masa de activități B-Kids sub formă de căluț care are rol de antemergător. Chiar dacă ar fi putut avea roți de cauciuc în locul celor din plastic, conform recomandărilor unei cliente, masa dezvoltă abilitățile motorii și îmbunătățește balansul și coordonarea. În plus, multitudinea de funcții îndeplinite de butoanele de pe ea ajută la dezvoltarea simțurilor și la învățarea unor noțiuni de bază despre forma și despre culori.

Ce să zic, lucrurile s-au mișcat într-un ritm alert față de perioada în care mă jucam cu un mini excavator de metal într-o grămadă cu nisip din fața blocului.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.