web analytics
Motorsport

Mugello, locul unde se sparg recorduri și unde Marquez e victimă

Calificările și cursele MotoGP se pot vedea live, în România, pe Eurosport. Cursa MotoGP de duminică e live la ora 15:00. Până atunci, ne auzim pe aici, c-am făcut un trip la Mugello 

Am ales Mugello pentru că era accesibil. E ușor să zbori la Bologna, circuitul e la vreo 100 de kilometri, cam între Bologna și Florența. Și, pentru că toate vizitele mele la MotoGP de până acum au fost la Brno, am avut niște suprize cu Mugello.

În prima zi am făcut foamea și setea. Pe partea circuitului pe care e centrul media nu e niciun butic, niciun magazin, nicio tonetă din care să pot să îmi iau mâncare și apă. Mă rog, cel puțin așa credeam. Sâmbătă dimineață am întrebat și se pare că am fost fraier. E un bar cocoțat undeva pe lângă centrul media, destul de ascuns, de la care mi-am luat un cappucino de 2.6 euro și o gogoașă de 1.2 euro.

Apoi, felul în care e așezat circuitul e incomparabil mai mișto decât ce e la Brno. E adunat totul într-o vale înconjurată de dealuri (dooh!), peste tot sunt corturi și parcări moto, e mai concentrată acțiunea. Sigur, aici vine și dezavantajul, pentru că acțiune concentrată înseamnă aglomerație și mai mare la venirea la circuit, toți vin în aproximativ același loc.

Mișto e că intrarea în centrul de presă se face fix pe deasupra camioanelor din care ies piloții Honda și Yamaha, deci am view. Apropo, e incredibil cât de multă lume îl detestă pe Marquez aici. Și nu vorbesc despre cei care se plimbă prin paddock, că de obicei lumea se controlează pe acolo. Vorbesc despre italienii normali, spectatorii. Au ars tricouri cu Marquez, au huduit intrările și ieșirile pe circuit, s-au bucurat când a căzut, i-au ”construit” un mormânt cu 3 iunie data decesului.

Pentru că linia dreaptă de la Mugello e linie dreaptă, tată, Andrea Dovizioso a reușit să spargă recordul de viteză din MotoGP. Vineri, în antrenamentele libere, Dovi a atins 356.5 km/h, adică aproape la fel de mult precum băieții care stau cu motocicletele 12 ore pe zi în Piața Victoriei, admirându-și tobele și lipsa de ABS, control al tracțiunii și orice alt plus electronic. 😀

Aici e tărâmul lui Rossi. Totul e în culorile Doctorului în jurul circuitului, aproape fără excepție oamenii sunt îmbrăcați cu tricouri cu Rossi, șepci cu Rossi. Deh, legendă.

Am mișunat câteva ore și prin paddock. L-am văzut pe Iannone care nu bagă în seamă pe nimeni, mergând pe scuter cu buzele țuguiate precum pițipoancele. Omul e metrosexual dincolo de ceea ce poate fi explicat în cuvinte, cred că și-a pus chestii în buze, zici că e duduie.

Până acum, adică după două antrenamente libere, Andrea Iannone e cel mai rapid. Tare, mai ales că tocmai a fost anunțat faptul că de la anul nu va mai continua la Suzuki.  Al doilea e Vinales, la +0.387, al treilea e Marquez la +0.483. Rossi a avut abia al șaptelea timp, cu +0.710 secunde față de Iannone.

Un comentariu

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.