web analytics
Motorsport

MotoGP în Catalunia, zona accidentelor. Și 2009, încă un motiv pentru care Rossi e zeu

Cursele MotoGP din Barcelona se văd duminică, live la Eurosport. Moto 3 la 12:00, Moto 2 la 13:20 și MotoGP la 15:00

Poate că nu e așa cum ne temeam, nu? Weekendul MotoGP de la Barcelona a început haotic. Suprafață de rulare nouă, praf ca în filmele marocane, căzături din plin la toate clasele. Piloți nedumeriți, ingineri disperați, calcule date peste cap și un Marquez care nu mai pare miez. Deocamdată. 🙂 Asta dacă ne uităm pe rezultatele din FP1 și FP2, însă dacă ne uităm pe ritmul de cursă vedem că spaniolul e unul dintre cei mai buni. Interesant.

Și dacă tot am amintit de FP-uri, iată cum a stat treaba în primele două sesiuni. Lorenzo a prins aripi tare de tot și are cel mai bun timp în ziua de vineri, un 1.38:930. Iannone, Vinales, Dovi și Rossi îl urmează în jumătate de secundă. Pentru Honda de uzină lucrurile au mers prost. Pedrosa abia cu timpul al nouălea (+0.725), iar Marquez abia al 12-lea (+0.952).

Însă dincolo de orice s-a petrecut în prima zi, pentru mine Catalunia rămâne în 2009. Atunci am avut parte de unul dintre momentele care l-au transformat pe Valentino Rossi în ceea ce este azi, adică unul dintre cei mai importanți oameni din istoria sportului și, cu siguranță, cel mai iubit pilot moto din istorie pentru mulți, mulți ani de acum încolo. Și pentru că un astfel de moment descris în cuvinte nu valorează mare lucru, vă las mai jos video-ul cu lupta din final dintre Jorge Lorenzo și Valentino Rossi, atunci amândoi la Yamaha. O las cu comentariul în limba italiană, evident pro-Rossi, ca să vedeți și felul în care îmi place mie să aud comentate evenimentele sportive. Pentru că obiectivitatea comentatorilor atunci când sunt implicați sportivi din propria țară în competiții internaționale mi se pare ridicolă.

Ei bine, vedeți aici clipul despre care vorbesc!

Un comentariu

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.