web analytics
Fotbal extern

Monumentul de eficiență și colegii lui mai slabi

Cristiano Ronaldo rămâne în istoria fotbalului, așa e. Și va rămâne pentru că e un monument de eficiență, probabil că are cele mai bune cifre la mai toate capitolele relevante pentru postul pe care îl joacă. Sau dacă nu le are, le va avea până se va retrage.

Felul în care joacă la 33 de ani e dat și de volumul uriaș de muncă. Sigur, are și un talent mult peste normal, însă în generația lui a fost un jucător mult mai talentat. Unul dintre cei mai talentați din istoria fotbalului portughez probabil. Îl cheamă Quaresma și nu a ajuns la nivelul la care e Ronaldo pentru că a muncit incomparabil mai puțin.

Asta nu pricep tinerii fotbaliști ai României, de exemplu. Ei cred că Ronaldo, Messi și restul au ajuns unde sunt pentru că le-a dat Dumnezeu har și pentru că i-a miruit un popă. Ori nu e deloc așa, cei care ajung în topul fotbalului de azi o fac pentru că muncesc incredibil de mult, talentul nu mai e suficient în fotbal de vreo 20 de ani.

Marocul a jucat surprinzător de mișto, mie mi-au plăcut băieții ăștia. Au avut posesie mai bună, mai multe șuturi pe poartă, mai multe cornere, îmi pare rău pentru ei. Sigur, nu e vreo nedreptate, nu putem spune că a câștigat echipa mai proastă, că nu e deloc așa. Doar că ăsta e fotbalul, dacă nu câștigi nu o să țină minte nimeni prestația bună. Din păcate!

Potugalia are o apărare proastă rău. E unul dintre motivele pentru care nu știu cum vor reuși ei să ajungă în fazele finale, așa cum vede lumea. Pentru că da, merge să ai apărare proastă dacă atacul dă mai multe decât primește defensiva. Vezi meciul cu Spania. Dar ce se întâmplă dacă Ronaldo nu va mai fi perfect în fiecare meci. Cedric și Raphael sunt slabi.

Apropo de slabi. Ce a făcut Pepe acolo? 🙂 A fost henț de penalty?  Rău om, în general, e Pepe ăsta. Oribil om.

În fine, uitându-mă la cum a jucat Marocul nu pot să nu îmi imaginez cum ar fi abordat România un meci cu Portugalia. Cred că nu la fel, nu? 🙂

4 comentarii

  • Foarte buna comparatia cu Quaresma.
    In alta ordine de idei, te intrebi cum ar putea ajunge Portugalia in fazele finale. Pai…ca la Euro 2016. 🙂

  • doar la pepe ai vazut penalty? dar la ronaldo, cand a pus marocanul piedica? asta nu ai vazut, scuti ?:))

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.