web analytics
Diverse

Mobila pentru camera copilului e o investiție. Veți vedea de ce (P)

Au trecut vremurile în care pereții erau vopsiți de mână cu forme din desenele animate și în care dulapurile de lemn masiv primeau postere sau autocolante decupate neglijent de părinți. Acum, mobila pentru camera copilului este un capitol la fel de important tratat precum mobila din orice altă încăpere din casă: nu e loc de improvizații, trebuie asortată și trebuie aleasă cu grijă pe niște considerente importante. Ba chiar mai mult.

Pentru că nu degeaba există producători sau distribuitori de mobilă specializați în piese pentru camera copiilor. Ei există pentru că, spre deosebire de dormitorul adulților să zicem, mobila din camera unui copil trebuie să fie un pic mai specială. Dulapul din camera unui copil nu poate avea părți detașabile mici care pot fi înghițite, nu poate avea colțuri ascuțite și muchii tăioase, trebuie să fie rezistentă la ros și dată cu vopsea care să nu prezinte un risc toxic. Mobila pentru camera copilului de la Noriel tocmai pe asta se bazează încă din descriere: sunt piese vopsite cu lac ecologic pe bază de apă, sunt foarte manevrabile, au roți cu posibilitate de blocare pentru evitarea accidentelor și multe alte aspecte gândite pentru siguranța celor mici. Putem alege să plătim pentru asta sau putem să procedăm ca înainte de Revoluție, blindând eventual patul copiilor cu perne, înfășurând mânerele ușilor cu prosoape și astupând găurile prizelor.

Prețurile mobilierului special construit pentru a fi ok în prejma copiilor sunt mai mari decât cele ale mobilierului normal tocmai din acest motiv. Pentru că producătorii au investit timp (deci bani) în tehnologii suplimentare, unele care să asigure faptul că cei mici sunt ok pe lângă mobila construită pentru ei. Așadar, gândiți-vă la mobilierul pentru camera copiilor ca la o investiție în sănătatea lor și veți vedea că nu vi se vor mai părea atât de mari prețurile.

În altă ordine de idei, din interacțiunile mele cu camerele copiilor de prin România am observat dorința părinților de a apela la foarte multe zorzoane și la culori țipătoare. Strategie pe care eu (și nu doar eu, văd că și magazinele care vând mobilă pentru camera copilului) o consider defectuoasă în condițiile în care toți specialiștii recomandă culori calde, cât mai aproape de alb, cât mai mult spațiu liber, cât mai multă lumină. Dacă nu după sfatul specialistului, măcar din motive financiare: copiii cresc repede, preferințele lor se schimbă și mai repede, așa că e mai ok să schimbi 4 piese de mobilier pe care nu le va mai aprecia la 7 ani decât o cameră plină de mobilă și accesorii.

mobila copii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.