web analytics
Fotbal intern

Mna… Bine că n-au venit Jovetic și Marusic

Hai și despre naționala mare. Să nu uităm un lucru important. Am jucat împotriva unei naționale la care nu s-au prezentat cel puțin doi titulari de mare valoare. Da? Că unii dintre voi s-au entuziasmat și după ce bătusem Suedia la Craiova, o Suedia pe care nici jurnaliști de la ei din țară n-o prea recunoșteau.

Imaginea bună a lui Contra e formată, așa cum v-am mai zis, artificial. A bătut în amicale pe care eu le consider luate la sigur. Cu echipa a treia a Suediei, cu Israelul care avea un retras gras pe teren, cu Chile rupți de alcool, cu Finlanda, St. Kitts and Nevis și cu cine naiba ne-am mai entuziasmat noi recent.

M-au mulțumit Mitriță, Pintilii, poate și Stanciu. Chiricheș e horror pe alocuri, se vede că joacă la Napoli puțin mai mult decât joc eu la Real Madrid. Și aș fi jucat cu Budescu din primul minut.

Ce înseamnă să joci într-un campionat slab. Chiar dacă echipa ta e bună. Keșeru nu ar fi în stare să dea gol nici dacă i-o pui pe linia porții. E greu, aici nu e cu Montana și cu Zagora de Est.

Mi-au plăcut și indicațiile lui Gooritză: ”Ia-o la mână”, ”Dă sus, da, da, da” sau ”Haidaaaaa”.

Uite un adevăr pe care nu-l spune nimeni în media. Toți se prefac, pe site-uri, în ziare sau la TV că e bine. Dar: În pauzele competiționale în care joacă naționala mare a României, traficul și audiențele scad considerabil. Pică în cap, aș descrie eu situația. E trist să vezi cât de puțin interes manifestă microbiștii pentru naționala României.

Eu văd asta și aici, pe blog. Într-o zi normală cu fotbal, blogul e citit de 5-6000 de ori. În zilele cu meciuri importante, așa cum în 2018 au fost jocurile FCSB din Europa, meciurile Steaua – Rapid sau jocurile din final de playoff, blogul merge și la 10.000 pe zi în sus. Colosal pentru un blog de nișă, nu mai există așa ceva în România. Însă în perioadele în care joacă naționala României, indiferent despre ce aș scrie, nu sar de 3000. Why?

5 comentarii

  • Asta ne este valoarea… eu zic ca 0-0 cu Muntenegru e un rezultat foarte bun. Cand capitanul zice ca fata de Daum acum au o alta atitudine ce sa mai poti spera?

    Tin minte cand a pierdut United un meci si J.Mata a zis ca n-au avut atitudinea corecta. Mou a replicat ceva de genul – atitudinea jucatorului nu e treaba antrenorului. Cu alte cuvinte, cu Daum n-au vrut desi si daca voiau nu puteau… acum vor da nu pot…

    Sper sa ne calificam la U21 si de acolo sa promoveze bloc 5-6 jucatori. Si mai sper ca dupa un turneu final la U21 sa plece mai multi la echipe macar de mana a doua in vest…asta ca sa mai apucam in viata asta macar un baraj de mondial…

  • Lipseste ceva iar acel “ceva” nu este neapărat selecționerul. Și eu as fi jucat cu Budescu, clar, din min 1. Pt ca e singurul fotbalist cu c…e la ora ăsta și cu ceva valoare și talent. Cu disciplină, entuziasm, organizare poți sa te aperi și eventual sa păstrezi un scor alb dar ca sa joci și sa pui presiune ai nevoie de ăstia talentați, surprinzător. La noi se distrug asa-zișii jucători “problema” . Eu nu as fi putut gândi națională fără jucatori ca Alibec sau un Coman. Ăstia par stinși acum dar vina mare e a celor ce nu au știut sa îi combine, nu au știut sa profite de talentul lor. Toți antrenorii vor acum disciplina, de acord, dar ” condimente”?

  • Pentru ca au fost prea multe dezamagiri, prea multe meciuri MAI RELE decat cel de azi (vezi doar meciul de la Podgorica de sub Daum). FCSB, cu rele, cu putine bune, a mai batut niste echipe, un Be’er Sheva, un Lugano, un Plzen, si ii da microbistului senzatia ca poate “produce surpriza” in meciurile cu echipe mari, in mare parte pentru ca respectivul microbist tine cu FCSB pentru ca “au batut Chelsea, frate” si crede ca si FCSB-ul actual ar face acelasi lucru.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.