web analytics
Opinie

Minunatelor și minunaților, vă invit la o tură în bikini prin Damasc. Și apoi vorbim despre acceptarea refugiaților

Nu mai ai loc să iei o palmă pe stradă că hop! sare un tolerant să o ia în locul tău. Un hipster conversuit din cap până-n pălărioară și-n Ray Bani care să îți aplice o mustrare severă cu degetul index atunci când nu ești chill și cool. Și acum e des întâlnită lipsa de chill și cool, pentru că se discută des despre criza refugiaților și despre pericolele care vin din zona pe care ei o părăsesc.

Se citește și sharuiește mult un articol al unui blogger pe care îl citesc constant. Doar că articolul e o mizerie cumplită, sper că e scris pentru SEO sau sub influența cocainei, altfel mă declar cumplit dezamăgit. E atât de prost, atât de Radu F Constantinescuiesc încât mi-e imposibil să îl apuc de undeva pentru a mătura cu el pe jos. E grețos, apelează într-un mod jegos la sentimentele femeilor la PMS, probabil de acolo atâtea share-uri.

Știți unde e ironia? Că majoritatea covârșitoare a românilor n-au întâlnit niciodată arabi. Serios, sunteți înconjurați de arabi? V-au făcut ceva?

Zice el… Șerifule, noi, ăștia care mai ieșim din țară și dincolo de invitațiile companiilor de detergenți la târgurile anuale, am întâlnit arabi. Și nu, poate că nu ne-au făcut nimic, însă am interacționat cu felul lor diferit de a privi lucrurile și ne-am dat seama că, fără să îi detestăm, nu ne potrivim. Pe el îl deranjează ginul băut pe strasse și femeia cu buricul gol, pe mine nu. Și nu doar că îl deranjează, reacționează violent când vede așa ceva. Imaginează-ți, bloggere, că în 10 ani vei avea mai mulți ”arabi” la tine-n Titan (las-o așa) decât titaniști. Și că vei fi nevoit să îți îmbraci soția în sac ca să poți ieși din cartier. Crezi că e o exagerare prostească? Vrei să îți dau niște contacte ale unor prieteni din Paris care sunt nevoiți să facă asta?

Here’s an idea! Hai să își facă moschee în Medellin și să ceară azil la Bogota! Ce ziceți? Nu, nu merge? De ce, mă? Că au găsit toleranța întruchipată în studentele din Europa? Vă zic eu de ce. Pentru că un astfel de neam, cu un istoric bogat în conflicte interne, nu își găsește loc în sânul unora cu suferințe recente. Când n-ai cunoscut greul, când te-ai născut și ai crescut în liberate și semi-bogăție îți pierzi multe din instinctele de supraviețuire. Și te apuci să îi inviți în rândul tău pe alții cu care vei avea ”potriviri de necaracter”. Culmea cea mai mare e că într-o lume în care tot mai mulți europeni se declară atei e la modă toleranța de tip Iisus față de cei mai puțini toleranți oameni. Ăia care își rup femeile în bătaie pentru un centimetru de piele dezgolită, spre exemplu.

Repet pentru a 54-a oară! Nu am nimic cu refugiații, vreau să fie ajutați. Nu am nimic cu oamenii din zona aia, nu am nimic cu musulmanii, cu păsările colibri și cu rechinul de stepă. Nu am nimic cu nimeni. Doar că vreau să nu fiu tolerant cu oamenii care au idei fixe, e atât de grav?

foto: asianews.it

foto: asianews.it

9 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.