web analytics
Fotbal intern

Mi-e frică de reluarea Ligii 1

M-am uitat ieri la o repriză din Borussia – Schalke, m-am uitat azi câteva minute la Union Berlin – Bayern. Despre impresia transmisă de fotbalul fără spectatori nu mai spun nimic, am spus totul în textul anterior, meciul de azi mi-a confirmat fobia. Voiam însă să discut despre felul în care arată fotbaliștii după această pauză lungă.

Scuze. Despre felul groaznic în care arată fotbaliștii după această pauză. Am văzut și niște burți, am văzut execuții ratate, stângăcii inexplicabile la fotbaliști altfel extraordinari. E clar, nu există ritm deloc. Și asta mă face să mă gândesc cu înfrigurare la momentul reluării Ligii 1. Mă aștept la miuțe pe sintetic în primele meciuri.

Asta pentru că pauza cauzată de pandemie nu a fost una normală, precum cele din iarnă și din vară, în fiecare an. Acolo e o pauză, da, dar e gândită. E urmată de cantonamente, de perioade de pregătire gândite. Acum a fost o pauză forțată în care programul a fost dat peste cap și, după cum am mai văzut prin presă, nu sunt mulți cei care au primit program de pregătire, nu sunt mulți cei care l-au respectat. Și nu pentru că n-ar fi vrut, ci pentru că nu prea au avut cum. Nu sunt toți Lewandowski să aibă acasă o sală de forță cu 15 mii de aparate. Cum ai noștri au fost obligați să stea în casă, fiecare a făcut ce a putut prin apartament sau, cei mai norocoși, prin curtea casei.

Și oricum ar fi, e imposibil să păstrezi tonusul, nivelul, atunci când faci flotări cu copilul în spate sau fandări cu sticla de Bucovina de 5 litri în mâini, drept greutate.

De asta spun, s-ar putea să vedem o revenire comică a fotbalului din Liga 1.

2 comentarii

  • Sa fim seriosi… Cat de slab pot sa joace!? Cand in conditii normale 90% din jucătorii din mamaLiga 1 au 2 viteze, lufteaza la 5 atingeri si dau pase de 5m greșit, nu are cum sa fie mult mai rau.
    La Bayern e normal sa fie f f vizibil, cand au 6 viteze de joc iar acum doar 2.

    • Exagerezi. Nu e chiar asa. Si nu ma refer la faptul ca nu o sa mai fie foarfeci si braziliene, ci la faptul ca se va vedea ca nu le mai e la fel de natural totul, nu se mai misca la fel, chestii date de lipsa de rutina, de antrenament.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.