web analytics
Fotbal intern

Mesaj către Felix Grigore: nu-l faceți pe Ivan al doilea Florin Costea

Poate cel mai mare eșec din istoria recentă a fotbalului craiovean este cel al gestionării situației lui Florin Costea, acum 7 ani. Pe când echipa era controlată de Adrian ”două cupe de făină, 10 gr. drojdie, o cană apă caldă” Mititelu, Universitatea primea o oferă de, zice-se, 5 milioane de euro pentru Florin Costea, fotbalist care era la acea vreme poate cel mai bun din campionat. Evident, orgoliul lui Mititelu intervenea și, în speranța nebună că va ajunge să se bată cu Steaua, Dinamo, Rapid era în liga a doua? omul nostru refuza oferta. Ei bine, știm toți cât de bine a mers mai apoi și pentru Mititelu, dar și pentru Costea.

Nu vreau să vorbesc prostii, însă văd același lucru întâmplându-se acum cu un alt fotbalist care promite mult. E vorba despre Andrei Ivan, puștiul de 18 ani al Craiovei, băiat care a intrat deja în vâjul ăsta al transferurilor. Și aici cred că Felix Grigore, președintele clubului, a adoptat o strategie greșită. Sigur, e de admirat că Felix ține firma Craiovei sus, e chiar foarte bine. Și e bine să dea peste nas cluburilor din România care l-ar dori pe Ivan pentru mărunțiș, Becali Gheorghe așa s-a învățat. Dar nu poți să spui că Ivan va pleca de la CS U pentru o sumă asemănătoare cu cea primită de Steaua pentru Chiricheș, adică vreo 8,5 milioane de euro. Știți de ce?

Pentru că zilele trecute mă contactează un personaj din Scoția, unul al cărui nume nu vreau să îl dau. Mă întreabă niște chestii despre FCSB, se interesează de situația de la Astra, dar insistă pe Andrei Ivan. Îi fac o descriere a jucătorului, spun ce vorbesc oamenii din fotbalul românesc despre el, mă întreabă când ar putea să vină la un meci al Craiovei să îl vadă, apoi mă întreabă cam cât ar costa. Îi răspund că nu știu, dar că președintele Craiovei spune că 8,5 milioane de euro, precum Chiricheș. Știți ce a zis omul? N-a mai zis nimic, mi-a urat Crăciun fericit și am schimbat subiectul de la fotbal la MotoGP.

sursă foto: facebook CS Universitatea Craiova

sursă foto: facebook CS Universitatea Craiova

11 comentarii

 • Sa punem si problema altfel: Pe Ivan l-a intrebat cineva ce vrea sa faca cu viata/cariera lui? Vrea sa mai stea un an-doi la Craiova si sa plece la o echipa ok in afara (de exemplu o echipa de mijlocul clasamentului din Anglia, Germania, Spania sau o echipa buna din Belgia, Olanda), ori sa mearga la fcsb si sa dispara din peisajul fotbalistic? Sa fim seriosi, fcsb nu mai inseamna nimic… Hai, ajunge in UCL, respectiv Youth League, unde ar fi normal sa joace Ivan, dar n-are colegi ca un cimpanzeu s-a zgarcit la cateva sute de mii pe an (are si el familie, domne!).

  • Nu are sens o discutie despre Ivan la FCSB. Eu evidentiam faptul ca pretul asta, chiar si doar la nivel declarativ, sperie oamenii seriosi din strainatate.

 • N-am informatii din interior, dar stiu ca asa a fost, MM la Galati ce crezi ca făcea la începuturi? Daca mergem pe logica asta nici Lutu nu e sclavul lui Gheorghe, nici Bote nu e homosexual, etc.

   • Stii mai bine ca mine ce competente au aceste jigodii din conducerile cluburilor, singurul inadaptat îmi pare Narcis, care probabil de asta si schimbă echipele ca pe șosete, dar nu am aprofundat subiectul niciodată si nu bag mâna in foc pentru nimeni.

 • Nu e asta o mare problema, Felix mananca rahat sa para interesant, asta nu-i ala de ii cara apa lui MM? sau confund?
  Ultimele doua trasferuri in strainatate, la cluburi mai de doamne ajuta, au fost Mutu si Chivu, in rest s-au ratat toti, de la Marica pana la Torje, Rusescu, etc.

  • Cum adica ii cara apa? Daca erau colegi inseamna ca unul cara apa si unul statea degeaba? Ai facut parte din staff-ul Unirii Urziceni, ai info de interior?

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.