web analytics
Fotbal intern

Merită Șumudică să fie dat afară de Astra Giurgiu?

Zilele lui Marius Șumudică la campioana României sunt numărate, nu are cum să fie altfel după ultimele semnale venite de acolo. Abil ca de obicei în situații alunecoase, Ninel a ieșit la turul televiziunilor pentru a spune că nu-i mai convine, că situația e urâtă, că are oferte, că probabil va pleca. Realitatea, documentată de mine prin discuții cu fotbaliștii, e că omul este ușchit. Rezultatele fac legitim demersul oamenilor de acolo, Șumudică nu mai are măcar argumentul unicului motivator, așa cum era în sezonul trecut când a luat titlul. Totuși, chiar dacă părerea mea despre antrenorul Șumudică e una proastă rău de tot, se pot naște niște întrebări:

 1. Merită Șumudică să fie dat afară de la Astra acum, la greu? Întreb pentru că sezonul trecut au fost momente grele în care el a rămas să strângă rândurile. Au fost momente multe în care Astra s-ar fi dezintegrat dacă nu era el, cu tot cu metodele lui dubioase.
 2. Dacă tot mori, nu mai bine mori cu ăla care a contribuit la titlu? Viitorul clubului e incert, mă îndoiesc că vor putea exista dincolo de sezonul ăsta dacă nu se întâmplă o minune. Și atunci? De ce-l mai dai afară? Că în locul lui nu vei putea aduce altul mai capabil, vei aduce unul ieftin fără pretenții. Nu mai bine muriți împreună?
 3. Nu grăbești dizolvarea clubului prin îndepărtarea lui? Budescu, Alibec, Lovin, Niculae și Teixeira sunt oamenii care joacă la Astra because dei hev Șumudica, vorba farsei. Dacă pleacă el, ei de ce ar mai rămâne? Mai ales în condițiile în care își iau banii rar, cu țârâita. Asta seamănă a mutare făcută pentru a grăbi punerea lacătului.

Cum e? Chiar mă interesează felul în care vedeți problema asta.

sumudica

10 comentarii

 • El trebuia dat afara in momentul in care a primit suspendare ptr jucat la pariuri, sa o faci acum înseamnă ca cei de acolo sunt mai prosti decât media de prostie din fotbalul romanesc.

 • Sumudica a ramas anul trecut la Astra sperand ca poata lua titlul si un purcoi de bani (vreo 250k, din cate vad). Anul asta nici clubul nu il mai poate plati, nici el nu mai are interes sa ramana ( mai sunt si restantele acelea enorme), deci eu cred ca va fi ceva de comun acord. De aia a depus memoriu, ca sa aiba putere de negociere atunci cand pleaca. E mahalagiu, dar nu idiot.

 • E urat ca se ajunge iarasi sa se repete istoria Unirii Urziceni, Otelul Galati, CFR Cluj… Echipa campioana, bani din drepturi TV, Uefa, Sponsorizari, transferuri…disparuti fara urma. Cum ar fi fost ca zecile de milioane de euro obtinute de aceste echipe sa fi fost reinvestite in jucatori, baze de antrenament, in fotbalul intern la propriu? Ce campionat am fi avut cu 6-7 echipe gata sa se lupte in orice moment cu echipe “maricele” din Europa? 🙁 🙁 🙁

  Lasand asta la o parte, nu cred ca Schumi merita sa fie inlaturat pe usa din dos. A obtinut totusi un titlu cu o echipa re-reinventata, re-locata, re-fondata, re-numita. A reusit lucrul asta cu un patron dificil, mai dificil decat “Giginho”, puscarias si el. Cu toate ca sunt stelist si nu de putine ori l-am vazut sau auzit facand sau spunand lucruri urate despre Steaua, mie imi place omul asta. Are o parte amuzanta in “nebunia” lui. E haios, imi place ca spune lucrurilor pe nume(sau cel putin asa pare), si pe langa astea cred ca e unul din tinerii antrenori cu “niscai” valoare.
  In concluzie, nu cred ca merita maturat afara…
  Sporuri!

 • Poate ca Sumibet face declaratiile astea si ca sa-i oblige pe conducatori sa faca ceva sa salveze corabia, ca un mic santaj sentimental. E un mare mister si pentru mine unde s-au dus toate milioanele alea incasate pe jucatori si de la UEFA + bani de la televiziuni

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.