web analytics
Est, spre Siberia

Dacă tot merg în Siberia, de ce să nu cobor puțin în Mongolia?

Mi-a trimis tovarășul Cristi Predoi un link azi cu transport moto către zone… sensibile din lume. Printre destinații am văzut și Mongolia și ăla a fost momentul în care s-a auzit un click. Da chiar, bă, Scutariule!? Ești prost? Cum să treci peste toată Mongolia aia și să nu bagi și tu nasul un pic așa, măcar să vezi cum e pentru experiențe viitoare? Cum am putut să fiu atât de prost?

O să fiu la Ulan Ude imediat după plecarea din Irkutsk, iar de acolo până la Ulan Bator sunt vreo 600 de kilometri-n jos, probabil o zi sănătoasă de mers. Și ce pierd? Pierd niște bani pe care îi dau pe viza mongolă și pe viza cu mai multe intrări rusească, dar câștig mersul cu Mario Gotze prin Mongolia, așa cum o fi ea de puțin atractivă în zona aia. O zi dus, o zi de pierdut vremea în Ulan Bator, o altă zi pentru întoarcere. Sună bine de tot, să văd cum le pot strecura în program.

În altă ordine de idei, începe să se adune bagajul cu informații. Bugetul e deocamdată la 35%, dar am speranțe că va fi completat până la data plecării. Am primit susținere de la niște ruși de treabă care au sunat pentru mine la Magadan și la Moscova pentru bilete de tren și de avion. Merge treaba!

6 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.