web analytics
Motorsport

Marquez, vânat de Ducati. Și un nou dezastru Yamaha

Cursele MotoGP, Moto 2 și Moto 3 vor fi televizate, în direct, de Eurosport

Citesc suficient de multe bloguri și site-uri de specialitate ca să îmi dau seama că nu sunt nebun când zic că Yamaha are probleme. Și că Rossi, cu a lui poziție secundă la general, a făcut un miracol până acum. În fine, în Austria a fost dezastru pentru cea mai slabă uzină ”cu pretenții” din MotoGP. Vinales P11 și Rossi P14, deci în lipsa unei minuni cursa e compromisă.

O cursă în care Marc Marquez va pleca de pe prima poziție, după un pole obținut în fața unui rând de Ducati-uri. Am mai zis, Marquez e un pilot excelent, însă are la dispoziție de departe cea mai bună motocicletă din competiție, cea mai completă, cu cea mai potrivită echipă de mecanici și ingineri.

Singurele emoții reale pe care Marquez le poate avea în Austria vin de la Ducati, desigur. Și, sper eu, de la Andrea Dovizioso, cel care cu o nouă victorie după Brno poate să capete un boost important de moral, boost cu care să lupte pentru un titlu ce pare pierdut. Sunt 68 de puncte între Marquez și Dovi acum, însă oricât de mult ar putea câștiga italianul, mă îndoiesc că noul Marquez mai poate pierde titlul. Asta pentru că, cel puțin în ultima vreme, spaniolul a arătat că nu mai face tâmpenii atunci când e miza mare, știe să meargă la rezultat, știe să meargă pentru a obține puncte, nu neapărat victorie.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.